Okula devam etmeli miyim?

YakupAziz

Hectopat
Katılım
27 Mayıs 2020
Mesajlar
388
Çözümler
1
Yer
SFYA Digital
Merhaba değerli forum üyeleri, konuya girmeden önce belirtmek istiyorum ki 22-23 yaşlarımda bir restoran açmayı planlıyorum. Bu sene 9. sınıfa başladım ancak devamsızlıktan ötürü sınıfı geçemeyeceğim. Devamsızlığımın en büyük sebebi ise sınıf arkadaşlarımın kötü alışkanlıklara sahip insanlar olmaları, bu güne kadar ailem beni ellerinden geldiğince özel okullarda okutmuştu, liseye gelince ise onlara üniversite okumak istemediğimi, bu sebeple beni meslek lisesine vermelerini söyledim. Size anlatamayacağım kadar pis ve iğrenç insanlarla dolu bir sınıf düşünün. O okulda 1 hafta bile dayanamadım ve bıraktım. Konunun başında da söylediğim gibi restoran açmak gibi bir hayalim var, işletme kurmak ve en önemlisi de onu büyütmek için eğitim almaya gerek var mı? İleri de önüme diplomazsızlıktan ötürü bir engel çıkabilir mi? Eğer üniversite eğitimine ihtiyacım var ise mesleği bırakıp Anadolu lisesine geçeceğim. Teşekkür ederim.
 
Benim söylediklerim sadece öneridir. Bir yerden garantör edinmelisin. Cidden okumak istemiyorsan çok zorlama. Ben zorunlu eğitime karşıyım. Ancak restoran açmayı planlıyorum diyorsunuz. Büyük bir sermaye, iyi çalışan bir kafa gerekli. Şuraya restoran açıp kazanırım gibi bir şey olamaz. Sizin hedefiniz çok mantıklı değil bence. Meslek lisesine gidip restoran işi tutmazsa falan veya yapamazsanız ardından yapabileceğiniz bir iş için meslekte öğrenmelisiniz. Ya da okulu direkt bitirip meraklı olduğun bir işte çıraklık yapmaya başlayabilirsin.

Tekrar söylediğim gibi restoran işi garanti bir iş değildir. Batma kazanma ihtimali var. Hayatınızda her zaman B planları olsun. Hatta C planı da olsun, hiç zorluk yaşama.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı