Okula gitmeyi kim uydurmuş?

Yurtdışındaki sistem emin olun daha acımasız. Mesela benim burs ya da davet kazanıp, üniversite yoluyla transfer olan dostlarım var. Ve emin olun daha çok çalışıyorlar.

Ama orada ne var, sistem acımazsız olsa da fırsatlar ve seçenekler bize göre daha bol. Bunda ekonomik durumun da etkisi büyük.

Ben üniversitelere bir şey demedim, bence en eğitimi alabilirsiniz düzgün üniye giderseniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birilerinin keyfi için birkaç milyon kişinin yılları gidiyor işte. Yeni bir şey değil. Dünya böyle...

İşde ben bunlardan bahsediyordum. Koyun gibi uyutulmakdan değil. Salak üniformayı giyip zaman harcamak değil. Sizin peygamberiniz bile diyor. Paranın onda dokuzu ticarette.

O zaman bunu işi yapmak isteyen kişi neden pazarlama okuyor.

Bunun farkındayım hocam, ama Z kuşağı dediğiniz gibi hayat için çok yüksek standartları oldukları için her işe kolay kolay girmezler, ve haklılarda hayata ailesi veya ülke şartları yüzünden 10-0 önde başlamış insanlar varken neden durumumuzu değiştirmeye uğraşalımki? Hiç uğraşmadanda olduğu yerde güzel güzel yaşayan insanlar var. Üniversite bittikten sonraki yaşananları anlatıyorum, 1 sene alanında iş ararsın, hiçbir başvurun kabul edilmez, sonra böyle yürümeyeceğini anlarsın saçma sapan asgari ücretli bir işe girersin ; Hamburgerçi çalışanı, kasiyer vb. işler, iş aramaya devam edersin. Herkesin yaşam standartları var yani, sen çocukluğundan beri mühendis olmak isteyip iş bulamayan birisine git asgari ücretli bir işe gir dersen adam sana bir noluyor der tabii kide.
Nerede iş nerede? Şu an ilk 5 teki Üniversitelerden mezun olsanda iş bulamazsın, her yer kapalı. İşin pratiği her zaman farklı olur arkadaşlar. Sizin gibi düşünen birsürü kişi var. İşte ilk 1000'e gireyim, staj yapıp tecrübem olsun, şu ülkeye Erasmus, Work and travel, yaparım rahat rahat iş bulurum. Bu tür şeyler tüm tabela üniversiteleinde var zaten. Sorunun tüm kaynağı çok fazla kişi olması.

Hocam burada en büyük etken sosyal medya, medyada sadece iyi tarafları gözüküyor zaten. O ülkelerin çoğunda daha kötü olan insanlar da var uyuşturucuyla baş edemeyen ülkeler de var. Buradan bu halde bakıp, daha iyi durumda olanları görünce insan istemiyor değil. Keşke benim ülkemde de durumlar iyiye gitse. Çünkü bana, bizlere kucak açacak başka bir yer yok.

Okuma kardeş manav olursun, dilenci olursun, tüccar olursun
Bir M.E.B. atasözü der ki: Çok beklersiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…