Okula gitmeyi kim uydurmuş?

Bunların temel düşüncesi, yaşıtlarının daha kolay imkanlarla "çabalıyor" olması. Bir avrupa ülkesine bakıp da tekrar geri bakınca arada çok fark olduğunu görmemek imkansız. (Orada da yok mu böyle olanlar demeyin var biliyorum oralarda da çabalamak gerekiyor ama bu kadar da değil.)

Yurtdışındaki sistem emin olun daha acımasız. Mesela benim burs ya da davet kazanıp, üniversite yoluyla transfer olan dostlarım var. Ve emin olun daha çok çalışıyorlar.

Ama orada ne var, sistem acımazsız olsa da fırsatlar ve seçenekler bize göre daha bol. Bunda ekonomik durumun da etkisi büyük.
 
Ben üniversitelere bir şey demedim, bence en eğitimi alabilirsiniz düzgün üniye giderseniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Neden okul okuyoruz? Direkt eğitim alıp 2-3 sene işe başlasak olmuyor mu? Neden 16 yılımızı heba ediyoruz ki? Zaten okul bitince bir şey de olamıyoruz. Zengin insanlar hep ilkokul terk. Hayatımızın hiçbir yerinde işimize yaramayacak bilgileri neden öğreniyoruz ki yani? Neden abi? Anlamıyorum... Biri açıklasın gözünüzü seveyim. Bir de tıraş oluyoruz, saçma okul kıyafetleri giyiyoruz, öğle arası dahi hapsoluyoruz. Gençliğimiz, çocukluğumuz pis kokan sıralarda çürüyor
Birilerinin keyfi için birkaç milyon kişinin yılları gidiyor işte. Yeni bir şey değil. Dünya böyle...
 
Haklısınız ama şimdi ki nesil z kuşağı dediğimiz kuşak. Çoğu oturduğum yerden zengin olayım, para kazanayım diyor. Para kazanamayınca işsizim diye sisteme laf atıyor. Çabalamak lazım. Adam kendini geliştirme noktasını düşünmüyor. Mezun oldum iş ayağıma gelsin. Öyle bir dünya yok. Çabalayacaksın. Çoğu gençler bu düşüncede.
Bunun farkındayım hocam, ama Z kuşağı dediğiniz gibi hayat için çok yüksek standartları oldukları için her işe kolay kolay girmezler, ve haklılarda hayata ailesi veya ülke şartları yüzünden 10-0 önde başlamış insanlar varken neden durumumuzu değiştirmeye uğraşalımki? Hiç uğraşmadanda olduğu yerde güzel güzel yaşayan insanlar var. Üniversite bittikten sonraki yaşananları anlatıyorum, 1 sene alanında iş ararsın, hiçbir başvurun kabul edilmez, sonra böyle yürümeyeceğini anlarsın saçma sapan asgari ücretli bir işe girersin ; Hamburgerçi çalışanı, kasiyer vb. işler, iş aramaya devam edersin. Herkesin yaşam standartları var yani, sen çocukluğundan beri mühendis olmak isteyip iş bulamayan birisine git asgari ücretli bir işe gir dersen adam sana bir noluyor der tabii kide.
Lakin sisteme olan kızgınlığını buradan ya da bizden çıkarmana gerek yok. Sistemden en başarılısı da, en başarısızı da memnun değil. Ama bu sisteme rağmen bir şeyler başarılabiliyor.



İyi ya da ortalama bir üniversite okuyup, üniversitede boş durmayıp aktif görev alan kişiler rahatça iş bulabiliyor, ister yurtiçi ister yurtdışı. Bu kadar karamsar olmaya gerek yok. Evet, saçma sapan bir düzen ve sistem var ama hepten karamsarlığa düşmek de sakıncalı.
Nerede iş nerede? Şu an ilk 5 teki Üniversitelerden mezun olsanda iş bulamazsın, her yer kapalı. İşin pratiği her zaman farklı olur arkadaşlar. Sizin gibi düşünen birsürü kişi var. İşte ilk 1000'e gireyim, staj yapıp tecrübem olsun, şu ülkeye Erasmus, Work and travel, yaparım rahat rahat iş bulurum. Bu tür şeyler tüm tabela üniversiteleinde var zaten. Sorunun tüm kaynağı çok fazla kişi olması.
 
Maddi durumun kötüyse öğrenmeye mecbursun, burası Türkiye. Maalesef sistem eşit değil.
Hocam ne kadar bencilsin mantıksızlığa bak paran var okulu bırak neden sadece para için mi meslek ediniyoruz para için yapılan meslekten hayırda gelmez zaten . Bilgi paradan değerlidir.
 
Hocam burda haklısınız ama ben yurtdışına çıkmış bir insanım emin olun buradakiler elindekinin kıymetini bilmiyor. Avrupa falan hikaye. Gitsin görsünler ne halde olduklarını. Adamlar diyor ki bizi 10 yıl sonra yönetecek nesil kalmadı. Okullar fuhuş yuvalarına dönmüş. Bizimkiler sistem kötü, yok destek çıkan yok. Kimse kusura bakmasın nimet şükür görmezse elden gider demişler.
Hocam burada en büyük etken sosyal medya, medyada sadece iyi tarafları gözüküyor zaten. O ülkelerin çoğunda daha kötü olan insanlar da var uyuşturucuyla baş edemeyen ülkeler de var. Buradan bu halde bakıp, daha iyi durumda olanları görünce insan istemiyor değil. Keşke benim ülkemde de durumlar iyiye gitse. Çünkü bana, bizlere kucak açacak başka bir yer yok.
 

Geri
Yukarı