Okula mı gidilmeli yoksa işe mi başlanmalı?

Kontenjan 0, o okula giden kuzenim var 2-3 ay sonra açılabilir diyor fakat 2-3 bu okulda derslerime nasıl odaklanacağım, veya kontenjan açılmazsa ne yapacağım bilmiyorum.
Hocam yaşadığınız bıkkınlığı anlayabiliyorum emin olun ama 4 sene dayanın. Hem bir kaç arkadaş edinirseniz emin olun su gibi akar o 4 sene onu da diyeyim.

Hocam yaşadığınız bıkkınlığı anlayabiliyorum emin olun ama 4 sene dayanın. Hem birkaç arkadaş edinirseniz emin olun su gibi akar o 4 sene onu da diyeyim.

1 sene geç başladığım için mi bilmiyorum kafa dengi birisi yok, tek başıma da gezerim önemli değil fakat 9. sınıfta ders çalışmaya gerek var mı?

Kardeşim iyi günler bir abin olarak sana tavsiye vereceğim. Daha iyi okula nakil aldırmaya çalış olmazsa 1 sene o okulda dene baktın olmuyor. MESEM'e git, meslek lisesi bence gereksiz ben gittiğime pişmanım. Aklım olsaydı MESEM'e giderdim. İlk 3 sene öğrendiğim her şeyi stajda 1 ayda daha fazlasını üstüne koyarak öğrendim. Böyle nitelikli meslek lisesi değilse kesinlikle MESEM'e git. Meslek lisesinde öyle sosyal ortamda yok çulsuz öğrenciler var çoğunlukla. Her gün bir kavga her Allah'ın günü hocadan azar yiyon. Dersler işlenmiyor hocalar çoğunlukla dalga geçer gibi ders anlatıyor. Bazı hocaların torpille geldiği çok belli adam akıllıca makineyı kullanamayn hoca gördüm. Google'u açmayı bilmeyen hoca gördüm. O kadar diyeyim. MESEM'e git mis gibi. Usta öğreticilik bile veriyorlar. Kendini ezdirmemeye bak. MESEM'e gideceksen ilk başta tavrını ortaya koyacaksan.

18 yaşında olsan fabrikada günde 8 saat çalışırdın, 20 olunca askere giderdin. Sonra gelir tekrar çalışırdın. 25 yaş gibi evini alırdın.

18 yaşında olsan fabrikada günde 8 saat çalışırdın, 20 olunca askere giderdin. Sonra gelir tekrar çalışırdın. 25 yaş gibi evini alırdın.

Fabrikada çalıştım zaten fakat çok değil, çünkü zordu çok yoruluyordum.

Kardeşim iyi günler bir abin olarak sana tavsiye vereceğim. Daha iyi okula nakil aldırmaya çalış olmazsa 1 sene o okulda dene baktın olmuyor. MESEM'e git, meslek lisesi bence gereksiz ben gittiğime pişmanım. Aklım olsaydı MESEM'e giderdim. İlk 3 sene öğrendiğim her şeyi stajda 1 ayda daha fazlasını üstüne koyarak öğrendim. Böyle nitelikli meslek lisesi değilse kesinlikle MESEM'e git. Meslek lisesinde öyle sosyal ortamda yok çulsuz öğrenciler var çoğunlukla. Her gün bir kavga her Allah'ın günü hocadan azar yiyon. Dersler işlenmiyor hocalar çoğunlukla dalga geçer gibi ders anlatıyor. Bazı hocaların torpille geldiği çok belli adam akıllıca makineyı kullanamayn hoca gördüm. Google'u açmayı bilmeyen hoca gördüm. O kadar diyeyim. MESEM'e git mis gibi. Usta öğreticilik bile veriyorlar. Kendini ezdirmemeye bak. MESEM'e gideceksen ilk başta tavrını ortaya koyacaksan.

Deneyeceğim nakil aldırmayı dediğim gibi iyi bir okul var fakat alması içi bayağı bir uğraşacağım gibi. Olmazsa dediğiniz gibi yapacağım fakat MESEM zor diyorlar hem parası az hem iş zor diye.

Fabrikada çalıştım zaten fakat çok değil, çünkü zordu çok yoruluyordum.

Deneyeceğim nakil aldırmayı dediğim gibi iyi bir okul var fakat alması içi bayağı bir uğraşacağım ibi. Olmazsa dediğiniz gibi yapacağım fakat MESEM zor diyorlar hem parası az hem iş zor diye.
Meslek lisesinde dengesizlerle olacağına 4 senede işi öğrenir belgelerini alır. Ustanla yarışırsın daha iyi ama dediğim gibi kesinlikle 1 sene devam et o okula.

Konu saçma gelebilir fakat geleceğim söz konusu, 15 yaşındayım lise 1'e gidiyorum yeni geçtim Anadolu lisesindeyim, ortaokulda okuma isteğim yoktu, fakat biraz çalışınca çalışmanın zor olduğunu ve okursam daha rahat olacağını düşünüp bu liseye geçtim. Lisenin OBP puanı düşük ve okul gerçekten hiç istediğim gibi gitmiyor. Okumak istiyorum sınıfta okuyacak başka birisi yok, herkes yatmakla ve dersi kaynatmakla meşgul. Sizce bu durumda ne yapılmalı? İşe gitsem iş zor, tatiller az, okumak istesem lise iyi değil açığa aldıramıyorum, ne yapabilirim? Yakınımda daha iyi bir Anadolu lisesi var fakat nasıl geçeceğim bilmiyorum.

Derslerine odaklanırsan hedefine uygun çalışırsan ilk 30 000 de hem para olarak hem meslekolarak iyi vardır ama yok ben kendime güvenmiyorum ilgim falan da yok diyosansa okulu bırakma diploma olmayınca 20'li yaşlarda çırak bile olunmuyor en kötüsünden MESEM'e git orada hem iş öğrenirsin hem diploman olur ya da babanın işi falan varsa onun işinde gelişmeye bakabilirsin ama önerim okul okuyup dereceye yapmaya oynamandır daha 9.sınıftan umutsuzluğua düşmemek gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı