Okulda arkadaşsız kalmak

Ne kadar çabalarsan çabala arkadaşın veya sevgilin olmayacak. Benimde hiçbir zaman olmadı, üniversiteye başladım yine olmadı. Herkes beni dışlıyor ve benden nefret ediyor, aynı senin gibi.
 
Hayatım boyunca yalnızdım. Birini bulmayı bekleme, senin onlara değil onların sana ihtiyacı var. Eziklik psikolojisi yapma burada beğendiğim kız başkasıyla konuşunca kalbim paramparça oluyor hiç arkadaşım yok diye. Kız konusuna gelicek olursak, iletişim de mi kurmasın hiç?
 
Hayatım boyunca yalnızdım. Birini bulmayı bekleme, senin onlara değil onların sana ihtiyacı var. Eziklik psikolojisi yapma burada beğendiğim kız başkasıyla konuşunca kalbim paramparça oluyor hiç arkadaşım yok diye. Kız konusuna gelicek olursak, iletişim de mi kurmasın hiç?
her gün sevdiğim kızla konuşup 1 arpa boyu yol alamamam ve friendzonede olmak da benim canımı sıkıyor geçen beşlik çaktık 5 6 saat havada uçarak yürüdüm deli gibi elime bakıorm fln hayat zor be
 
Lise 3 gidecektim bu sene geçen sene canlı derslere katılsaydım.katılmadıgım için 1 gidiyorum şimdi aynısı bana da oldu okula ilk gün gittigim de babamla kayıt yaptırırken çıktıktan sonra babama şey dedim: baba bunların hepsi benden çok büyük.babam da: sana öyle geliyor sen aslında onların hepsinden uzunsun dedi.cidden de uzunmuşum 1 gün gittim sonra ki gün gitmedim 3 4 aydır da gitmiyorum anladım zaten bu sene kaldım 1 gidenler 2 geçecek.ama ben kalıp tekrar gidecem bu sefer her gün neden gitmedigimi merak ediyorsun.hiç bir zaman okulu sevmedim hiç bir zaman 8 sene ilkokuldan beri zar zor gidiyordum sebebi aynı durumu yaşiyoruz ama bir süre sonra arkadaşlarım oldu.seni istemeyen kişiyi sende isteme lise de telefon getirme varmış izin veriyorlarmış bende gittigim gün ögrendim telefonun varsa çıkar tenefüs çalınca 2 oyun indir oyna üzüldügüne değmez.
 
Sınıfta herkesle konuşurdum fakat keşke bazen hayalet olmak isterdim yalnız. Çok insan ne yazık ki mutluluk getirmiyor bazen sadece arka sırada oturup dersi dinleyen önünde kıyamet kopsa umurunda bile olmayan biri olmak isterdim. Sevdiğim kız sınıfımdaydı en çok da onla atışmak güzeldi. Güzel gözlerine bakmak arada sırada elimi tutardı itiraf edemedim gitti. Bitti lise.
 
Lisede benimde arkadaşım yoktu. Aralarına da almıyorlardı. Sonra aralarına alsınlar diye ortama ayak uydurmaya çalıştım. İşte atıyorum müzikten bahsediyorlar. Ya bende AC-DC falan Metallica dinliyorum diyordum. Sonra eve gidince son ses İsmail YK'ya devam :). Sonra fark ettim ki ortamlara girebilmek için küçük yalanlar söyleyip kılıktan kılığa giriyorum. Bir an düşündüm ne gerek var. Beni istemeyen adamları ben niye isteyeyim. Anca işleri düşerse arkadaşları oluyordum. Grup şeklinde ödev verilir her zaman dışarda kalırsın falan. Birinde sunum ödevi vardı. Powerpoint'te sunum yapılıp konuyu anlatman gerek. Herkes grup oldu ben boşta kaldım. Hocaya gittim dedim hocam beni kimse arasına almıyor izin verirseniz tek yapacağım diye hoca da tamam dedi. Neyse o gün geldi hoca Powerpoint sunumunu açtırıyor tasarımı beğenmezse konuyu anlattırmadan direk hepsine sıfır veriyor. En son ben kaldım. Hoca baktı, aşırı beğendi. Anlatımımı da beğendi. Aferin sana, koca sınıf bir sen etmiyormuş bunu da gördük dedi. Ondan sonra ne zaman ödev işi olsa herkesin kankası, kardeşi, arkadaşı olmaya başladık. Tabi hiç biriyle muhatap olmadım onların yapay arkadaşlığına ihtiyacım yok. Sonra işte teneffüslerde resim falan çiziyorum , yada sınıfın kapısının önüne çıkıp, dükkanının önüne oturan esnaf gibi gelene geçene bakıyorum falan. Yani bir nokta da bir sebepten dolayı işleri düşerse o zaman sana yakınlaşıyorlar ama çok yapmacık samimiyetler falan. Yani arkadaş edineceksin diye kendinden taviz verme. Arkadaş olacakları varsa zaten aralarına alırlar. Sırf aralarına girmek için de ekstradan çaba gösterme boş ver. Ben liseyi hiç arkadaşım olmadan tek başıma okudum bitirdim. Pişman da değilim. Şuan hiç biriyle konuşmuyorum. Yolda karşılaşırsak uzaktan selam veriyorum hepsi o. Boş ver takılma. Bide derler en iyi dostluklar lise döneminde başlar. Yalan böyle bir şey yok. Yani aralarına almıyorlarsa almıyorlardır buna yapacak bir şey yok. Ha durduk yere de alırlarsa demek ki senin artı bir yanından fayladanmak için alacaklardır. Ama şöylede bonus bir durum var. Ben yine her zaman ki gibi teneffüste resim çizerken bir kız gelmişti, oda resim çiziyormuş falan onla bir tık samimi olmuştum, beraber resim çiziyorduk falan bayağı kafa dengiydi. Sonra birisi bizim sevgili olduğumuza dair laf çıkarmış. Kız ondan sonra benden uzaklaştı bir daha konuşmadı. Yani sen arkadaş edinsen bile o içine giremediğin ortam onu da elinden alıyor.
Ne yazdım be sanki yıllardır birisi bu soruyu sorsun diye bekliyormuşum :)

Bu yazıyı okumak cidden tek olmadığımı fark ettirdi belki görmezsin konu açılalı olmuş ama yine de çok sağ ol. :)

Lisede benim de arkadaşım yoktu. Aralarına da almıyorlardı. Sonra aralarına alsınlar diye ortama ayak uydurmaya çalıştım. İşte atıyorum müzikten bahsediyorlar. Ya bende AC/DC falan Metallica dinliyorum diyordum. Sonra eve gidince son ses İsmail YK'ya devam :). Sonra fark ettim ki ortamlara girebilmek için küçük yalanlar söyleyip kılıktan kılığa giriyorum. Bir an düşündüm ne gerek var. Beni istemeyen adamları ben niye isteyeyim. Anca işleri düşerse arkadaşları oluyordum. Grup şeklinde ödev verilir her zaman dışarıda kalırsın falan. Birinde sunum ödevi vardı. PowerPoint'te sunum yapılıp konuyu anlatman gerek. Herkes grup oldu ben boşta kaldım. Hocaya gittim dedim hocam beni kimse arasına almıyor izin verirseniz tek yapacağım diye hoca da tamam dedi. Neyse o gün geldi hoca PowerPoint sunumunu açtırıyor tasarımı beğenmezse konuyu anlattırmadan direk hepsine sıfır veriyor. En son ben kaldım. Hoca baktı, aşırı beğendi. Anlatımımı da beğendi. Aferin sana, koca sınıf bir sen etmiyormuş bunu da gördük dedi. Ondan sonra ne zaman ödev işi olsa herkesin kankası, kardeşi, arkadaşı olmaya başladık. Tabii hiçbiriyle muhatap olmadım onların yapay arkadaşlığına ihtiyacım yok. Sonra işte teneffüslerde resim falan çiziyorum, ya da sınıfın kapısının önüne çıkıp, dükkanının önüne oturan esnaf gibi gelene geçene bakıyorum falan. Yani bir nokta da bir sebepten dolayı işleri düşerse o zaman sana yakınlaşıyorlar ama çok yapmacık samimiyetler falan. Yani arkadaş edineceksin diye kendinden taviz verme. Arkadaş olacakları varsa zaten aralarına alırlar. Sırf aralarına girmek için de ekstradan çaba gösterme boş ver. Ben liseyi hiç arkadaşım olmadan tek başıma okudum bitirdim. Pişman da değilim. Şu an hiçbiriyle konuşmuyorum. Yolda karşılaşırsak uzaktan selam veriyorum hepsi o. Boş ver takılma. Bir de derler en iyi dostluklar lise döneminde başlar. Yalan böyle bir şey yok. Yani aralarına almıyorlarsa almıyorlardır buna yapacak bir şey yok. Ha durduk yere de alırlarsa demek ki senin artı bir yanından fayladanmak için alacaklardır. Ama şöylede bonus bir durum var. Ben yine her zaman ki gibi teneffüste resim çizerken bir kız gelmişti, oda resim çiziyormuş falan onla bir tık samimi olmuştum, beraber resim çiziyorduk falan bayağı kafa dengiydi. Sonra birisi bizim sevgili olduğumuza dair laf çıkarmış. Kız ondan sonra benden uzaklaştı bir daha konuşmadı. Yani sen arkadaş edinsen bile o içine giremediğin ortam onu da elinden alıyor.
Ne yazdım be sanki yıllardır birisi bu soruyu sorsun diye bekliyormuşum :)

Gecenin bir vakti bu yazıyı görünce rahatladım cidden bu sorunları yaşayan onlarca kişi olduğunu bilmiyordum. Sorunun benden kaynaklandığını düşünüp kendimi yıpratıyordum çoğu zaman. Görür müsün bilmem ama çok sağ ol cidden :)
 
Son düzenleme:
Gecenin bir vakti bu yazıyı görünce rahatladım cidden bu sorunları yaşayan onlarca kişi olduğunu bilmiyordum. Sorunun benden kaynaklandığını düşünüp kendimi yıpratıyordum çoğu zaman. Görür müsün bilmem ama çok sağ ol cidden :)
Gördüm. :)
Takma kafaya boş ver. Tabi böyle bir durumun içindeyken kafaya takmamak olmuyor ama ilerde bu günleri düşündüğünde o kadar boş beleş geliyor ki. Mesela şimdiki aklım olsa o gereksizleri kafaya takacağıma oturur üniversite sınavlarına çalışırdım. Bizimki meslek lisesiydi. Sınavsız geçiş vardı. En kötü oraya gideriz diye biraz laylaylom takılıyorduk. Resim çizmeyi çok severdim. Sürekli bir şeyler çizerdim. Kitap falan okurdum. Ben vaktimi öyle değerlendiriyordum. Ama hep bütün sorun kendim de sanıyordum. Acaba hangi sebepten ötürü dışlıyorlar bu kadar insan yanılamaz diyordum. Hiç arkadaş edinebileceğimi düşünmüyordum. Üniversite de çok iyi arkadaşlarım oldu, çok güzel ortamlarım vardı. Yine üniversite dışında farklı farklı ortamlarda bir çok arkadaşım oldu. Aslında bütün sorun kendini bir halt sanan o ergen kitledeymiş. Yani demek istediğim o insanlar olmadan da hayatını gayet güzel devam ettirebilirsin. Onlar kendi çiftliklerinde at koşturmaya devam etsinler, sen kendi önüne bak. Bu durum sadece bende mi var diye de düşünmeyi bırak. Emin ol seninle birlikte binlerce kişi aynı durumu yaşıyor. Önemli olan okuldaki insanlar değil. Sen derslerine bak. Üniversiteye hazırlan. O gereksizler yerine geleceğini düşün.
 
Bende konudaki herkesle aynı kaderi paylaşıyorum. Dönemde 100 kişi var 5 veya 6 kişiden oluşan onlarca grup var. Ben birine bile katılmayı başaramadım. Konuştuğum samimi ve yakın olduğum bir arkadaşım vardı. Birlikte vakit geçirirdik. Ama kız arkadaşı yüzünden beni sattı. Ve tüm ilişkimi kestim. Dönemde tekim. Zaten üniversiteye geçmeme kalmış 1 yıl dayancam artık.
 

Geri
Yukarı