Okulda çok takıntı yapıyorum

Cocuklarin her birinin memleketini ogren, internetten o sehirde en cok hangi etnik kokene sahip kisinin bulundugunu ogren, ve bu listeden uygun hakaretleri secerek attiklari laflara karsilik ver. Eger sehir yerine kisinin direkt olarak etnik kokenini ogrenme imkanin varsa, daha isabetli olur. (!)

Ogretmenlerine soyle.

Polise gitseydin?

Kendi sorunumu başkalarında aradığım sürece daha da olay büyüyor, hele polis müdür vb. onları kışkırtıyor. Onlar yapmasa bile çevresi yapıyor. O okulda sana yapmasa bile okul dışından tanıdıkları bulaşıyor sana, bir yerden sonra ipin ucu kopuyor. O yüzden kendi işimi her zaman kendim haletim, ya sert olacaksın ya da sonsuza kadar onlar seni nerede görürse dalga geçecek veya fiziksel hareketler uygulayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi sorunumu başkalarında aradığım sürece daha da olay büyüyor hele polis müdür vb onları kışkırtıyor onlar yapmasa bile çevresi yapıyor o okulda sana yapmasa bile okul dışından tanıdıkları bulaşıyor sana bir yerden sonra ipin ucu kopuyor o yüzden kendi işimi her zaman kendim haletim ya sert olacaksın ya da sonsuza kadar onlar seni nerede görürse dalga geçecek veya fiziksel hareketler uygulayacak.

Aynen öyle. Pısırık konumunda olmaktansa dediklerimi denerse faydası olur. Tecrübe ile sabit.

Ve işin en garip kısmı bana bunları yapan insanlarla kavga ettikten sonra onlarla arkadaş oldum ve bana bulaşan kişilere veya onlara bulaşan kişilere birlikte kavga ettik. Türkiye gerçekten çok garip.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ve işin en garip kısmı bana bunları yapan insanlarla kavga ettikten sonra onlarla arkadaş oldum ve bana bulaşan kişilere veya onlara bulaşan kişilere birlikte kavga ettik Türkiye gerçekten çok garip.

Çünkü çoğumuz ırk din şehir dış görünüşe göre davranıyor. Bana gıcık olanlarla en iyi dostluğumu yaşadım. Gıcık olduğum ortama yeni girenlerle en iyi dostlukları yaşadık. Herkes bir gövde gösterisi güç gösterisi altına giriyor o yaşlar. Hepsi 19-20'ye gelip üniversiteye geçince aslında ne kadar boş işler olduğunu anlıyor.

Ben 1-2. sınıflarındayken bende üst sınıflar bana durduk yere bulaşmaya başladılar bir grup işte.
Tanımam etmem her tenefüste bir şekilde gizlice dolaşmaya ve kaçmaya çalışıyorum her seferinde beni buluyorlardı sonra ben kaçıyom ya bir kenarda sıkışıp kalıyorum bana vurduklarını hiç birşekilde şuanda hatırlayamıyorum. Sonra bu durumu anneme anlattım okula geldi benimle ve sınıf arkadaşlarımdan 2-4 kişi topladık tenefüste o çocukları bulup annem onları azarladı bir dahada karşıma çıkmadılar.

Durumu ailene anlat derim ve sınıftan bir grupla takıl. Grubun olmasa bile bir grup gördüğün yere araya sızmaya çalış ben lisede hep öyle yapardım nerede grup görsem oraya giderim beni görürler birşey demezler kendi aralarında konuşmaya devam ediyorlar bende dinliyom.

Arkadaşlar biraz dalgaya vurulmuş sanki olay. Belli ki arkadaşı o insanları görmek bile strese sokuyor. Biraz daha dövüşte aksiyondan uzak mantıklı cevaplar yazılsa daha iyi olabilir bence. 😁

Hocam kavga etsin demiyorum. Karşısında olanların amacı kavga olsa zaten laf atma ile kalmazdı bu güne kadar. Asıl amaç okulda sözde üstünlük kurma çabası. Bu arkadaşta kendine spor ile öz güven yükleyecek zaten fiziki açıdan iyi olmak 1-0 önde olmak bence. E çevresi de dediğim kişilerden oluşunca kimse kolay kolay laf da atamayacak. Amaç büyük balık küçük balık olayını kavgasız kazanmak.

Hocam kavga etsin demiyorum. Karşısında olanların amacı kavga olsa zaten laf atma ile kalmazdı bu güne kadar. Asıl amaç okulda sözde üstünlük kurma çabası. Bu arkadaşta kendine spor ile öz güven yükleyecek zaten fiziki açıdan iyi olmak 1-0 önde olmak bence. E çevresi de dediğim kişilerden oluşunca kimse kolay kolay laf da atamayacak. Amaç büyük balık küçük balık olayını kavgasız kazanmak.
Hocam beni onlarla karşı karşıya gelmek bile strese sokuyor o nedenle çoğu zaman tenefüste bazı arkadaşlarımla sınıfta duruyoruz genelde onlarla karşılaşıp huzurumu bozmak istemiyorum, aslında arkadaş çevrem var ama şuana kadar yaptıklarından dolayı onlara tepki vermediğimden geri çekilecek lerini de sanmıyorum sonuç itibariyle olabildiğince Uzak durmaya çalışıyorum

Son düzenleme:
Hocam beni onlarla karşı karşıya gelmek bile strese sokuyor o nedenle çoğu zaman tenefüste bazı arkadaşlarımla sınıfta duruyoruz genelde onlarla karşılaşıp huzurumu bozmak istemiyorum, aslında arkadaş çevrem var ama şu ana kadar yaptıklarından dolayı onlara tepki vermediğimden geri çekileceklerini de sanmıyorum sonuç itibarıyla olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum.

Kankam baba mesleğinden dolayı okul değişe değişe bende çok yaşadım ama maalesef günümüzün saçma sistemlerinden biri de bu. İçinizden birinin dur demesi gerekiyor. Ya da 8. sınıfsan eğer veya okul değişeceksen çok kasma gideceğin yerde bu şekilde bir yaşam kur kendine. Bende 7'ye kadar zorbalık ederdim. 8'de neyin ne olduğunu anladım başıma geldi. Yabancı olduğum için harbi harbi zorbalığa uğradım. 9'da tekrar okul değiştim lise tercih dönemi malum. 9'dan sonra ne zorbalık yapacak kadar ergen ruhlu saçma düşünceliydim ne de 8'de olduğu gibi zorbalığa uğrayacak kadar bedenen ve ruhen güçsüzdüm. Sen spora başla. Her spor yapan aşırı şişecek goril gibi olacak diye de bir şey yok. Güç kazan fit ol. Zaten öz güven geldikten sonra akıllıca düşünerek olayları atlatacaksın. Çevresi çok olandan çevresine güvenenden korkma. Başıma geldi. Bir olay yaşadık "konuşalım kavga falan değil normal konuşma" dedi bende "kavga olsa ne olacak gardaş ederiz" dedim. Zaten sana sataşanlarda bu kafadadır. Sen onu orada harcarsın ama çevresi sonra seni harcar. E bu durumda da o sözden sonra kendini frenleyeceksin. Çünkü o senden öyle bir şey beklemiyor. Kendini yüksek zannediyor. Neyse kankam dediğim gibi boş işler. Ama kafanın rahat olması açısından bu şekilde olmak zorunda. Sen yok ben bu şekil istemem bulaşamam edemem dersen kendi kararın. Onlar devam edecek maalesef. Sana bol şans.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı