Okulda dışlanıyorum

Okulda dışlanıyorum(galiba).okulda her konuda dalga geçiyorlar benimle akla gelebilecek her konuda soyadımla adımla tipimle... Tuvalete gidiyorum daha halk ağzıyla keko denebilecek tipler hemen laf atıyor. Grup şeyleri oldu mu hep yalnız kalıyorum. Herkese biri bir şey anlatıyor teneffüslerde ama benimle konuşmaya bile gelen yok hep yanlarına gitsem bile hiçbir şekil beni önemseyen yok. Konuşmaya çalışıyorum ama her konuda 2. planlarıyım. Notumu da yükseltmeye çalışıyorum ama sosyal çevre olmayınca okul sadece ders aşırı sıkıcı geliyor. 7.sınıfım 6'dan beri durum böyle artık bıktım. Abilerim ve ablalarımdan öneri bekliyorum. Yakın çevrede düzgün 1 lise var onu kazanmaya çalışıyorum ama olmuyor.

Bir şey olmaz. Hocalarına söyle, kimseyi takma. Onların da yanına girmeye çalışma. Sevmiyorsalar sevmiyorlar.

6'da OBP'yi düşürdüm şu an çok çalışıyorum bir lise için olmazsa 92 OBP ile alan başka lise düşünüyorum sence 92 OBP ile alan lisenin ortamı nasıldır(meslek lisesindeki gibi tipler var mıdır)

Meslek liselelerine genelleme yapma, sırf insan meslek lisesine gidiyor diye keko, ucube vs. olacak değil. Şu an bakarsan zaten meslek lisesine gitmen daha uygun olur.

Çalışan tayfa bile benimle uğraşıyor.

Derslerine çalışanlan insanların iyi insan olması gibi bir kuralı yok. Takma gitsin.

Tek kişi olsalar karşılık veriyorum ama birkaç kişi olunca öz güvenim dip görüyor.
En başında yapman lazım bunu ortama ağırlığını koyman lazım. İlk izlenim bu yüzden çok önemli. Pısırık sessiz başlarsan seni hep öyle görürler üstüne gelmeye devam ederler. İnsanların çoğu böyle güçsüz olanı ezer, güçlü olana tapar.

Benim de 7.sınıfım berbat geçmişti, zorbalık olsun kavga olsun çoğunu ben de yaşadım. Ben ortalama bir lise kazandım. Bence dişini biraz daha sık zaten sosyal bir insansan eğer lisede her türlü düzgün bir ortam tutturuyorsun. Fakat kendini savunmayı da öğrenmen gerek, lisede bunlar azalmıyor en azından benim okulda öyleydi.

Okulda dışlanıyorum(galiba).okulda her konuda dalga geçiyorlar benimle akla gelebilecek her konuda soyadımla adımla tipimle... Tuvalete gidiyorum daha halk ağzıyla keko denebilecek tipler hemen laf atıyor. Grup şeyleri oldu mu hep yalnız kalıyorum. Herkese biri bir şey anlatıyor teneffüslerde ama benimle konuşmaya bile gelen yok hep yanlarına gitsem bile hiçbir şekil beni önemseyen yok. Konuşmaya çalışıyorum ama her konuda 2. planlarıyım. Notumu da yükseltmeye çalışıyorum ama sosyal çevre olmayınca okul sadece ders aşırı sıkıcı geliyor. 7.sınıfım 6'dan beri durum böyle artık bıktım. Abilerim ve ablalarımdan öneri bekliyorum. Yakın çevrede düzgün 1 lise var onu kazanmaya çalışıyorum ama olmuyor.

"Kazanmaya çalışıyorum ama olmuyor." ne kadar ikonik bir cümle değil mi? Bazen hepimiz hayatımızın bir kısmında bu cümleyi kuruyoruz. David Goggins'in %40 kuralı aklıma geliyor; "zihniniz size "pes etme zamanı" dediğinde aslında sadece %40'ını harcamış olursunuz." o yüzden pes etme unutma her zaman senden daha fazla çalışanlar var daha fazla emek harcayanlar var, o yüzden bu tür şeyleri şu güzel ortaokul zihniyetinden çıkmaya odaklan çünkü coğu genç Lise'ye geçince rahatlarım gibi düşünüyor asıl zorluk orada başlıyor...
O zamana geldiğinde zaten hiçbirini hatırlamayacaksın.

Liseyi bitirmiş birisi olarak söylüyorum keko denilebilecek,aklı bir karış havada dolaşan insanlar hep olacak. Dalga geçenleri önemseme daha yaşın küçük az çok genede konuşmaya çalış arkadaşlarınla.

6'da OBP'yi düşürdüm şu an çok çalışıyorum bir lise için olmazsa 92 OBP ile alan başka lise düşünüyorum sence 92 OBP ile alan lisenin ortamı nasıldır(meslek lisesindeki gibi tipler var mıdır)

98 OBP'lik Anadolu okulundayım, inan ki insan diyemiyeceğin canlılarla aynı okulda okuyorum, eğer kaliteli ortam istiyorsan sınav puanı ile girmen şart.

Ben meslekte okuyorum yanımızda ki anadolu lisesinde kekolar var bıçak felan getiriyorlar ancak bizim meslek daha iyi yani yerine göre değişir her meslek kötü değil şuana kadar hiç bulaşan keko görmedim yani eğer kendini savunabilirsen sesin çıkarsa birşey yapamazlar.
Bölgede sınav puanıyla iyi okul yok.

Ortamı iyi dedikleri için hedefliyorum liseden sonra meslek hedefim yok hala.

Ben meslekte okuyorum yanımızda ki anadolu lisesinde kekolar var bıçak felan getiriyorlar ancak bizim meslek daha iyi yani yerine göre değişir her meslek kötü değil şuana kadar hiç bulaşan keko görmedim yani eğer kendini savunabilirsen sesin çıkarsa birşey yapamazlar.
Hocam bence çocuğun aklını karıştırmayın çoğu meslek lisesinin ortamı kötü sizinki gibiler %15 falandır en fazla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı