Okulda nasıl arkadaş edinebilirim?

Eteram1029

Yoctopat
Öncelikle merhaba 8.sınıfa gidiyorum. Okulum ve sınıfım çok kötü ve arkadaş yapamadım. Arkadaş olduğum kişiler hep taşındı bir tane bile kalmadı ve düzgün kişilerdi. Artık delirmek üzereyim bunalıyorum sıkılıyorum ve okullar açılıyor diye depresyona girmek üzereyim. Benimle kimse konuşmuyor kendisini rahatsız eden insanlarla konuşuyorlar benimle konuşmuyorlar. İyi anlaştığım kişileri hatırladığımda sürekli ağlıyorum. Birkaç tane arkadaşım da beni sattı. Ne yapmam gerekiyor?

Basitleştirilmiş Arkadaş Edinme Rehberi

-Bir şahsın yanına gidin.
-"Merhaba, nasılsın?" deyin.
-Bu sıkıcı tanışma sohbeti sırasında adını vesaire öğrenin.
-Ardından ortak ilgi alanından muhabbet açın. (Oyun, spor, müzik, sınavlar, dersler)

Bu 4 adımı da takip ettiyseniz, tebrikler, bir arkadaşınız oldu.

Şaka bir yana gerçekten bu kadar kolay bir şey, gidin konuşun işte.

Bazı insanlar lisenin daha kötü olduğunu, bazıları da herkesin olgunlaştığını söylüyor.

Kardeşim nasıl bir ortam olduğuna bağlı. Güzel bir liseye gidersen ortam ve refah seviyesi o kadar artar. Öbür türlü ben rezilliğin daniskasını gördüm gerçekten çok leş. O yüzden derslerine çalış yoksa üzülen sen olacaksın. Kötü liseye gittiğinde seni arkadaşların kurtarmayacak.

Kardeşim nasıl bir ortam olduğuna bağlı. Güzel bir liseye gidersen ortam ve refah seviyesi o kadar artar. Öbür türlü ben rezilliğin daniskasını gördüm gerçekten çok leş. O yüzden derslerine çalış yoksa üzülen sen olacaksın. Kötü liseye gittiğinde seni arkadaşların kurtarmayacak.
Hocam bazıları da iyi lise kötü lise fark etmiyor diyor.

@Eteram1029, zorunlu olarak arkadaş etmek zorunda olduğunu düşünmüyorum hocam. Bu dönemler en iyi ve en gelişime açık olduğun dönemler. Bir şeyler öğren, kendini geliştir. Vereceğim en iyi tavsiye dil öğren. Eğer arkadaş edinmek istersen ve okulda bulamıyorsan sanal ortamdan kaptırmamak şartıyla edinebilirsin. Kaliteli bir asosyallik, kalitesiz bir sosyallikten daha iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı