Okulda öğrencilere zorla marş okutmak normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ad hominem.

Bu ülkede yaşıyorsan ülkenin bazı şeylerine saygı duyacaksın. Marş dediğin bir ülkenin imzasıdır. Maksimum 2 dakikanı verip okumuyorsan kusura bakma sana ve senin gibilere saygım yok.
Benim de sizin gibilere saygım yok zaten. Bu yüzden diyorum sevgi ve saygı görecelidir diye. Senin saygınlık dediğin harekete ben saçmalık diyorum.

Geri kalmakla istiklal marşı okumayı nasıl bağdaştırdın?
Bunu zorla yaptırmak geri kalmaktır.

Yani uğruna yüz binlerce litre kan dökmüş askerlere bile mi saygın yok? 2022 yılında hala Atatürk yaşıyor olsaydı yüksek ihtimal devleti kurduğuna pişman olurdu.

Sabahın köründe okumak zorunda değilim arkadaşım isteyen okul isteyen okumaz her ne kadar istemeden de olsa küfür ediyorum zorla okutulduğu için.

Konudan sapıyoruz ama yavaş yavaş. Neden bu kadar büyütülüyor isteksizlik? Kime ne zararı var?

Zorla yapılıyor bu. Mesela ben istemiyorum. Okumak isteyenlere engel olmuyorum da. Türklük gibi kavramlar da önemsiz benim için.
Ah güzel ergen kardeşim, hayatın gerçekleri yüzüne vurduğu zaman olayın aslında "Türklük" olmadığını anlayacaksın. Yurt dışına çıkmak istediğin zaman pasaportunu görüp seni sorgu odasına çektiklerinde de bu kavramlar beni bağlamaz dersin.

Yani Türkiye'de yaşayıp %95 inin Türk olduğu bir millete Türk marşı okunması saçma 1000 tane öğrenci var diylim 10 kişi istemiyor diye sence bunu okutmamak mı gerekiyor zaten okumak istemeyen okumuyor ben görmedim okumak istemeyip de zorla okucaksın falan dendiğini.
Geri kalmış bir ülke ritüeli bir milletin kendi milletini sevmesi çok geri kalmak mı demek
Asıl geri kalmış sizsiniz şunu 2 sn düşünmemek bile saçma.

Yani uğruna yüz binlerce litre kan dökmüş askerlere bile mi saygın yok? 2022 yılında hala Atatürk yaşıyor olsaydı yüksek ihtimal devleti kurduğuna pişman olurdu.
Varsayımlar üzerinden ilerlemeyelim. İsteyen buna saygısızlık desin. Ben gereksiz buluyorum ve okumak istemiyorum. Okumak isteyenlere de engel olmuyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…