Hayır.Sen dur, ben durmayayım. Mutlu mesut yaşayalım. Olmaz mı?
Hayır.Sen dur, ben durmayayım. Mutlu mesut yaşayalım. Olmaz mı?
Benim de sizin gibilere saygım yok zaten.Bu ülkede yaşıyorsan ülkenin bazı şeylerine saygı duyacaksın. Marş dediğin bir ülkenin imzasıdır. Maksimum 2 dakikanı verip okumuyorsan kusura bakma sana ve senin gibilere saygım yok.
Bunu zorla yaptırmak geri kalmaktır.Geri kalmakla istiklal marşı okumayı nasıl bağdaştırdın?
Konudan sapıyoruz ama yavaş yavaş. Neden bu kadar büyütülüyor isteksizlik? Kime ne zararı var?Sen iki dakikayı çok görüyorsun senin atan sömürülme diye oralarda şehit oldu. Sence atalarında senin gibi düşünse bunu yazabilir miydin. Ama sende sıkıntı değil Türklük kavramını aşılamayan ailende.
Ah güzel ergen kardeşim, hayatın gerçekleri yüzüne vurduğu zaman olayın aslında "Türklük" olmadığını anlayacaksın. Yurt dışına çıkmak istediğin zaman pasaportunu görüp seni sorgu odasına çektiklerinde de bu kavramlar beni bağlamaz dersin.Zorla yapılıyor bu. Mesela ben istemiyorum. Okumak isteyenlere engel olmuyorum da. Türklük gibi kavramlar da önemsiz benim için.
Geri kalmış bir ülkenin ritüelidir. Okumak isteyen okur, okumak istemeyen okumaz. Olay basittir aslında. Biraz geçmişe gidelim: Türk andı için de aynısı geçerli. Türk andının kaldırılması "kısmen" doğru bir karardır. Artık zorla okutulamıyor ama okumak isteyen de okuyamıyor. Sizin bu konu hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
Olay o değil burada.Yani uğruna yüz binlerce litre kan dökmüş askerlere bile mi saygın yok? 2022 yılında hala Atatürk yaşıyor olsaydı yüksek ihtimal devleti kurduğuna pişman olurdu.
Ülkeden gidebilirsin.Bunu zorla yaptırmak geri kalmaktır.
Varsayımlar üzerinden ilerlemeyelim. İsteyen buna saygısızlık desin. Ben gereksiz buluyorum ve okumak istemiyorum. Okumak isteyenlere de engel olmuyorum.Yani uğruna yüz binlerce litre kan dökmüş askerlere bile mi saygın yok? 2022 yılında hala Atatürk yaşıyor olsaydı yüksek ihtimal devleti kurduğuna pişman olurdu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.