Okulda sigara bulundurmadan "sigara içme" para cezası almak

VOREXE

Femtopat
Daha fazla  
Okulun 1. dönemin sonuna doğru arama oldu ve sigara paketi yakalattım ve 18 Mart tarihinde 1400 TL "sigara içmek" nedeniyle ceza yedim. Ama sigara içmedim, sadece bulundurdum. Okulun içinde zaten sigara içen birisi değilim sadece yanımda durur. Hocanin buna para cezası kesmesi doğru mu?

Okula getirmen suç. İçip içmemen umurlarında değil, yakalarlarsa cezasını verirler.

Üstünde oldugu için yazmıstır ne bilsin içiyor musun içmiyor musun bir yanlışlıkta yok gibi.

Nerede yakalattın? Kimin nerede ne zaman içeceklerini bilemeyecekleri için ceza yazmışlardır. Üstünde paket bulundurman bile sıkıntı.

Ama hocam bulundurmakla içmek farklı şeyler değil mi? Evet bulundurmakta suç ama para cezası değil diye biliyorum. Bir de madem benim nerede ne zaman içtiğmizi kanitlayamiyorsa okul içinde içtiğimi nereden biliyorda para cezası kesiyor?

Ama hocam bulundurmakla içmek farklı şeyler değil mi? Evet bulundurmakta suç ama para cezası değil diye biliyorum. Bir de madem benim nerede ne zaman içtiğmizi kanitlayamiyorsa okul içinde içtiğimi nereden biliyorda para cezası kesiyor?

Okulda silah ile gezsinler ne bileceğiz adam kargaşa yaratacak yaratmiyacak bunun için üstünde silah tutanada bir şey yapılmasın sadece tutuyor desinler.

Hocam öğretmenlerin veya müdürün doğrudan ceza kesme yetkisi yok eğer işin içine zabıta veya polis sokmuşlar ise vardır. E devletten sorgulatın hocam resmi bir cezamı kesmişler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı