Okulda utangaçlık nasıl çözülür?

osqanli

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart : MSI B650 Gaming Plus Wifi
İşlemci : AMD Ryzen 5 7600
EkranKartı : MSI RX570 Armor 8GB
Ram : PATRIOT Viper Elite 16GB DDR5
Kasa: XIGMATEK Diamond 600w 80+
Meslek
Stajyer
Evet başlıkta gördüğünüz gibi, ben çok utangacım ve okulun ilk gününde herkesin arkadaşlık kurması ve benim tek kalmam falan benim için kötü yani. Aslında kafa dengiyimdir komik ve neşeliyim yeri geldiğinde derslerine bile yardım ederim fakat bu özelliklerimi gösteremiyorum. Hoca yoklama alırken bile utanarak burada diyorum. Ne yapmalıyım bu utangaçlık sorunum nasıl çözülür?

Konuşarak, kimse derdini çözemez burada. Kendimden örnek vereyim 7.sınıfa kadar çok utangaçtım sonra bir patlama oldu sürekli konuşmaya başladım. Şuan böyleyim direk konuşma başlatabiliyorum. Sürekli birileriyle konuşma etkileşim halinde ol. Unutma ilk konuşan her zaman kazanandır.

Konuşarak, kimse derdini çözemez burada. Kendimden örnek vereyim 7.sınıfa kadar çok utangaçtım sonra bir patlama oldu sürekli konuşmaya başladım. Şuan böyleyim direk konuşma başlatabiliyorum. Sürekli birileriyle konuşma etkileşim halinde ol. Unutma ilk konuşan her zaman kazanandır.
İşte bende bunu beceremiyorum yani konuşma başlatamıyorum o an aklımda ki her şey siliniyor gibi bu huyumdan nefret ediyorum.

Bu ben ben çözemedim herkes konuşuyor ben oturuyorum bütün gün sırada daha iyi ama canın sıkılınca kötü oluyor.
Aslında kitap okumak, roman okumak, manga okumak gibi şeyler var fakat malum sınıfımda ki kişiler bağıra bağıra koşturunca bu mümkün olmuyor.

İşte bende bunu beceremiyorum yani konuşma başlatamıyorum o an aklımda ki her şey siliniyor gibi bu huyumdan nefret ediyorum.

Bir hocamız utangaçlık konusunda söylemişti, adını hatırlamıyorum "Aklında olduğu zaman aniden söyleyeceksin" bunu yaparsan 3-4den sonra utangaçlığın geçer.

Aslında kitap okumak, roman okumak, manga okumak gibi şeyler var fakat malum sınıfımda ki kişiler bağıra bağıra koşturunca bu mümkün olmuyor.
Arkadaş söylemişti forumda manga falan diye Death note mangası vardı onu göturcektim ama sınıftaki ayılar sagolsun bağırıyorlar bir de dalga konusu olursak bıktım zaten 10 saat dolmuşla beraber gözlerim acıyor.

Bir hocamız utangaçlık konusunda söylemişti, adını hatırlamıyorum "Aklında olduğu zaman aniden söyleyeceksin" bunu yaparsan 3-4den sonra utangaçlığın geçer.
deneyeceğim fakat konuşmaya başlasam kelimeleri doğru telaffuz edemiyorum, ve rezil oluyorum.
Arkadaş söylemişti forumda manga falan diye Death note mangası vardı onu göturcektim ama sınıftaki ayılar sagolsun bağırıyorlar bir de dalga konusu olursak bıktım zaten 10 saat dolmuşla beraber gözlerim acıyor.
Ve evet sınıfım da animeleri ve mangayı okumak ya da izlemenin çocukça olduğunu söyleyen tipler var, maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı