Okulda yalnız takılabileceğim şeyler nelerdir?

• Konuyu başlatan FEDUK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 2.731
Okulda konuşacak kimsenizin olmamasının imkanı yok. Bahçeye çıkıp oturun biraz, muhabbet kurmaya çalışın. Bizim insanımız zaten sıcakkanlı ve muhabbeti seviyor. Bu tarz hiç arkadaşım/konuşacak kimsem yok içerikleri konu sahibiyle alakalı. Hayat arkadaşı aramıyorsanız konuşacak birilerini bulursunuz. Köşede kitap okuyup kendinizi de kısıtlamayın, daha da yalnızlaşırsınız.

İnsandaki derin sosyal ilişkiler kurabilme yeteceği başka hiçbir canlıda yok. Biyolojik ihtiyaçlar arasında ilişkiler de vardır. Sosyal ilişkilerinizin dengeli olması mental ve fiziksel sağlığınızı doğrudan etkiler. Hiçbir normal insan yoktur ki iletişim içinde bulunmadan yaşayıp gidebilsin. insanlarla ilişiği kesilmiş kişilerde ciddi mental sağlık sorunları görülür. Akli dengesi yerinde olmayan karakterlerin geçmişte bazı olaylar yaşaması klişeden ibaret değil. özellikle bebek ve çocuk yaşlarda yalnız bırakılmak ve olumsuz sosyal ortam beyin gelişimini ciddi anlamda etkiler, bu insanlarda bir şeylerin ters gitmesi rastgele değildir. Yalnız takılmak ile karıştırmayın dediğimi, burda sosyal izolasyonu arttırdıkça sonucun nereye kadar varabileceğini örneklemek istiyorum. kendinizi herhangi bir şekilde yalnız hissetmiyor olsanız bile yeterli sosyal ilişkiler kurmamak zamanla devrelerde arızaya sebep olur. Bu ihtiyaç o kadar derinlere kazınmıştır ki küçümsediğimiz bebekler bile karşısındaki insanın hal ve hareketlerini okumada doğuştan yeteneklidir. Bebeklerin ağlaması sadece tuvalet yemek, uyku gibi fiziksel ihtiyaçlar sebebiyle değil ayrıyeten ruhsal ihtiyaçlar sebebiyle de olabilir. Bebekler ortada hiçbir sorun olmasa dahi ilgi görmediklerinde bağırmaya ve ağlamaya başlarlar çünkü derinlerde bir yerde bu sosyal ihtiyaç kodludur, bu davranışın öne çıkmasının bir sebebi var.

Burda derdinizi anlattınız ve tavsiye bekliyorsunuz çünkü buna ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu artık hepimizin yaptığı bir şey. ipin ucunu kaçırmadıktan sonra sanal alemde ilişkiler kurmanın bir sakıncası yok fakat eğer Yüzyüze iletişimi bu vesileyle aksatmaya başlarsanız sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Sosyal medyadaki sanal konuşmalar ben de dahil olmak üzere yüz-yüze konuşma yönteminden daha çok hoşlanılan iletişim biçimidir çünkü yüzyüze konuşmanın aksine duruş/hal harekete dikkat etme, hoşlanmadığınız insanları iki tuşla susturamamak, farklı kimliklere bürünememe, zihinlerini okumaya çalışma gibi dertleriniz olmaz. Bir tıkla gönderilen ve bir tıkla silinebilen mesajlar insan iletişiminin gerekliliklerini yerine getirmekten acizdir. Gerçek hayattaki iletişimlerimizin hiçbirinde sosyal medyadaki iletişim biçimleri geçeli değildir. Gerçek dünyada analitik beyninizi daha fazla kullanmak zorunda kalırsınız ve belirli bir stres seviyesine sahip olursunuz. Fiziksel alemdeki konuşmalar sanal alemdeki gibi yarı bilinçli yazışmalara benzemez. Beynimizin asırlarca adapte olduğu iletişim biçimini sanal alemde kullanamazsınız. Kullansanız bile bu kalemle çivi çakmaya benzer. Amacına uygun kullanılmayan biyolojik parçalarınız bir süre sonra bir yerden patlak verir. Bu yüzden "klavye delikanlısı" mim olmuştur. Bu yüzden "go touch grass" mim olmuştur. Bu yüzden asosyal/obez discord modları "mim" olmuştur. Çünkü kendilerini o kadar sanal alemin dinamiklerine kaptırmışlardır ki gerçek hayata döndüklerinde sudan çıkmış balığa dönmüşlerdir. Birşeyin mim olması için birçok kişi tarafından tecrübe edilmiş yaygın bir olgu olması gerekir. Bu insanlar yaygındır ve dikkat ederseniz gerek yaşantıları gerek görünüşleri olsun birçok ortak yönü paylaştıklarını görürsünüz. Bu örneğinimizde ortak yönleri kendilerini sanal aleme kapatmalarıdır.

Velhasıl demek istediğim belirli biyolojik ihtiyaçlarla doğarsınız ve bunlardan birini aksatmanız durumunda o biyolojik ihtiyaç neden orda olduğunu size hatırlatacaktır. Sanal alemdeki sosyal ilişki dinamikleri beynimizin gerçek hayatta adapte olduğu sosyal ilişki dinamiklerine kesinlikle denk değildir ki aidiyetlik biyolojik ihtiyacınızı da karşılamaktan çokça mahrumdur.

Sizden ricam sınıfınızdaki tahta sıraya oturmaktan vazgeçip dışarıdaki veya sınıftaki arkadaşlarınızla muhabbet kurmaya çalışın, gezin, sevin, aşık olun, çiçek böceği inceleyin, dostluklar kurun, kuramasanız bile muhabbet edin, insanları tanıyın, sizin gibileri konuşmaya davet edin.

Herkese selam. Okulda çok yalnızım konuşacak kimse yok. Kendi başıma takılacağım yapacağım şeyler varsa yazın.

Ben lise sonda öyleydim, tüm arkadaşlarım açığa geçmişti sınıfta tek kalmıştım 2 ay kala okulların kapanmasına. Ben genelde MP3'ten müzik dinleyip bir şeyler çiziyordum, canım isterse ders çalışıyordum vs. tek olmaktan çekinme bence en güzel şey, boş zırva insanların çenesini çekmektense tek kalmak daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı