Okuldaki Arapça dersinde Arapça okumamak suç mu?

  • Konuyu başlatan Ynka
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 985

Ynka

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2020
Mesajlar
2.486
Çözümler
17
Arkadaşlar merhaba. Anadolu lisesinde Arapça dersi görüyoruz ve hiç sevmiyorum, bilmiyorum da zaten. Hoca tahtadan sırayla cümle okutuyor, okumayacağım dedim tüm ders boyunca abuk subuk konuştu. Bu özgüven nereden geliyor? Yaptığın disiplin suçu, sana okuturum falan diye beni aşağıladı ve çok zoruma gitti, böyle bir şey mümkün mü? Arapça bilmiyorum diye beni müdürün yanına mı götürecek çok saçma değil mi?
 
Hangi lisede bu var? Ben Arapçanın dünya dili olduğunu sanmıyorum. Benim bildiğim bir tane Dünya dili var o da İngilizce. Bir de bilmediğin dili okuyamadığın için disipline gitmen de saçma. İmam hatip lisesi falan ise normaldir belki. Ama bilmediğin dili okuyamadığın için disipline gitmek yine de saçma. Dersin düzenini falan bozduğun içinse haklı olabilir.
 
Kimse kimseye zorla Arapça dersi seçtirmiyor. Konuyu yanlış anlamayın.

Ailesi imam hatip lisesine vermiştir, anadolu lisesinde seçmeli ders olarak almasını sağlamıştır, benzer bir şeyler olmuştur.
Okumayacağım demek yerine okumayı bilmiyorum dese bu kadar olay büyümezdi. Hocasına dikleneceğine ailesine diklenip dersi almasa daha güzel olurdu mesela.
 
Hocam eğer o dersi alıyorsanız ve geçmek için zorunluysa sizin öğrenmeniz, hocanında öğretmesi lazm yaptığınız hocaya karşı saygısızlık olmuş zaten o da keyfinden yapmıyor bu işi.

Arapça dersi almak istemiyorsanız en kolay çözüm okul değiştirmek ya da açık liseye geçmek olur.
 
Hoca tahtadan sırayla cümle okutuyor, okumayacağım dedim tüm ders boyunca abuk subuk konuştu. Bu özgüven nereden geliyor?
Öğretmeniniz olmasından. Asıl sizin hocaya bu kadar diklenmenize sebep olan özgüven nereden geliyor? Eğer yanlış, standart dışı bir durum yoksa (ki Arapça dersine Arapça okutmak fazla fazla normal) sizin dersin düzenini bozma ya da ders içinde hocanın dediğini yapmama gibi bir hakkınız yok.

Yaptığın disiplin suçu, sana okuturum falan diye beni aşağıladı ve çok zoruma gitti, böyle bir şey mümkün mü? Arapça bilmiyorum diye beni müdürün yanına mı götürecek çok saçma değil mi?
Anladığım kadarıyla problem bilmiyorum demeniz değil, yapmayacağım demeniz. Büyük ihtimalle deneyip okuyamıyorum deseydiniz böyle olmazdı ama hayır okumayacağım deyince size kızması çok normal. Sizi aşağılaması da bu söylediğiniz sözlerleyse bunlar aşağılama değil uyarı. Sizin neden orada olduğunuzu, dersi isteyerek mi aldığınızı vs. hoca bilemez. Hocanın bildiği şey sizin öğrencisi olduğunuz ve sınıfında olduğunuz.

Ha olayın tamamını biz bilmiyoruz tabii ama anlattığınız şekilde sizin saygısızlığınız gibi duruyor.
 
Cümle yanlış anlaşılmış bu öz güven nereden geliyor diye hoca bana dedi ben hocaya demedim.

Ben hocaya saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum tek dediğim sıra bana gelince ben okumaycağım dedim çünkü bilmiyorum.
 
Orasını kimse yanlış anlamadı bence. Okumayacağım kısmını siz dediniz. Okumayacaksanız okulda işiniz ne? Oradaki metni okumayacaksanız derste işiniz ne? Okuyamıyorsanız neden okuyamıyorum demediniz? Herhalde liseye gidip ikisi arasındaki farkı bilmiyor değilsinizdir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı