Okuldaki El Şakaları

1. yol
Okulun başında izlediğin yol yüzünden eziliyor olabilirsin, tavır koyman lazım okul başından. Okula gidince yaparlarsa, adam gibi uyar(Bir daha yaparsa sıkıntı çıkacakmış gibi). 2. Kez yaparsa az daha ciddi ol ve yine uyar. Tekrar yaparsa elini incit(kırma sakın), adam gibi uyardık bir daha yapma diye de üzerine. Bu yol seni ciddiye aldırır bir süre, ama yine sana bağlı(İstersen gider ciddi bir şekilde özür dilersin veya var mı elinde bir şey, el şakası yapmasaydın böyle olmazdı dersin, özür dilersin. saygınlığın da artar. Biraz da çocukla takılınca hallolur.). Hocanın kulağına giderse çocuğun yaptıklarını anlatırsın, üzerime geldi kendimi korudum dersin. Çocuğun elini kırmadıysan tabi.

Tabi bunlar anlattığım gibi biriyse yapılacak şeyler. Belkide bir kere sert çıksan bir daha yapmaz denemeden bilemezsin.

2. yol (Tavsiyem)
Müdüre gider olayı anlatırsın, dersin ortasında çağırırlar çocuğu, nutuk çekerler. Derse gelince de tip tip sana bakarak girer, çocukta söz sahibi biriyse dışlanırsın gruptan. Ya da sınıf hocasına gidersin, benim söylediğimi söylemezseniz sevinirim dersin, hoca alır genel olarak zorbalık yapma falan der, yaparsan şöyle şöyle olacak der. Bir daha da yapmaz. Yaparken hocaya yakalanırsa hocanın ağzından kurtulamaz. Lisede okulda kavga edecek kadar kafasız olunmamalı. Üstteki yol öyle böyle çözüme kavuşturur ama o tavrı elinde tutabileceksen yaparsın. Risklide bir yol. 4 Yıl okulun var okuyup bitirmeye bak. Görmezden gel, hareketlerine bakma, ciddi ol. Muhtemelen daha yapmayacaktır, yaparsa aynısını tekrarla. Kendini ağırdan sat, böyle böyle çözüme kavuşursun. Halihazırda çok ilerlediyse hocaya gidersin.

Herkese yaparım hatta hocalara bile ellerini sıkarım arkadaşlarımın kafalarına vururum yan sınıftaki elemanları toplayıp sulu sıraya yatırırız ama kimse sizin kadar şikayet edeni görmedim ne şakalar yapılıyor. Eğer rahatsız oluyorsanız "yapma oğlum sevmiyorum" de eğer bir daha yaparsa kavga çıkar bir daha kimse yapamaz eğer "eee adam benden uzun ben ne yapacağım? beni döver" derseniz şamar oğlanı olup çıkarsınız birde tek size mi yapılıyor? yoksa herkese mi? eğer uyardığınız halde yapıyorlarsa burun kısmına bir tane sağlam geçirin devam edin yumruk vurun tekme atın bir daha kimse size durduk yere el şakası yapmaz Jira abimiz "Müdür yardımcısına söyle" demiş çıkış'da eğer arkan yoksa 5-6 kişi üzerine çullanır neye uğradığını şaşırırsın arkalı değilsen tek okulda bitmiyor o olaylar, sana tavsiyem uyar ikincide burnuna sağlam bir tane geçir zaten neye uğradığını şaşırır dayak yesen bile bir daha yapacaklarını zannetmem müdüre söylesen'de yapacak adam gene yapar.

Herkese yaparım hatta hocalara bile ellerini sıkarım arkadaşlarımın kafalarına vururum yan sınıftaki elemanları toplayıp sulu sıraya yatırırız ama kimse sizin kadar şikayet edeni görmedim ne şakalar yapılıyor. Eğer rahatsız oluyorsanız "yapma oğlum sevmiyorum" de eğer bir daha yaparsa kavga çıkar bir daha kimse yapamaz eğer "eee adam benden uzun ben ne yapacağım? beni döver" derseniz şamar oğlanı olup çıkarsınız birde tek size mi yapılıyor? yoksa herkese mi? eğer uyardığınız halde yapıyorlarsa burun kısmına bir tane sağlam geçirin devam edin yumruk vurun tekme atın bir daha kimse size durduk yere el şakası yapmaz Jira abimiz "Müdür yardımcısına söyle" demiş çıkış'da eğer arkan yoksa 5-6 kişi üzerine çullanır neye uğradığını şaşırırsın arkalı değilsen tek okulda bitmiyor o olaylar, sana tavsiyem uyar ikincide burnuna sağlam bir tane geçir zaten neye uğradığını şaşırır dayak yesen bile bir daha yapacaklarını zannetmem müdüre söylesen'de yapacak adam gene yapar.

Bak hele hele o kafaya vurma gibi şeyler. Aşırı nefret ediyorum aşırı.

Bak hele hele o kafaya vurma gibi şeyler. Aşırı nefret ediyorum aşırı.
Dediğim gibi ben geçen sene kaç defa tutanak yedim el şakası yüzünden kaç defa kavgadan yedim ama işte huy bu değişmiyor, geçen sene çok şikayet ettiler şimdi bir şey demiyorlar daha fazlasını yaptığım halde sizde'de bu durum olabilir en iyisi sağlamından bir tane burnuna vurun dayak yeseniz bile kimse yapmaz eğer görmezden gelirseniz daha ileri giderler sınıftakilere karı muamelesi gören çok kişi var benim size önerim vurun korkmayın size bir sorayım daha önce hiç kavga ettiniz mi?

Kafama dokunulup vurulmasından nefret ediyorum resmen ve sürekli belli bir kesim bunu alışkanlık haline getirmiş durumdaydı. En son baya bir parladım benim gibi sessiz birini bile çileden çıkarttılar. Baya bir yükselince bir daha yapmadılar bence o yükseliş gerekli yoksa anlamıyorlar ☺

Dediğim gibi ben geçen sene kaç defa tutanak yedim el şakası yüzünden kaç defa kavgadan yedim ama işte huy bu değişmiyor, geçen sene çok şikayet ettiler şimdi bir şey demiyorlar daha fazlasını yaptığım halde sizde'de bu durum olabilir en iyisi sağlamından bir tane burnuna vurun dayak yeseniz bile kimse yapmaz eğer görmezden gelirseniz daha ileri giderler sınıftakilere karı muamelesi gören çok kişi var benim size önerim vurun korkmayın size bir sorayım daha önce hiç kavga ettiniz mi?

Kavga yanlısı birisi değilim. Kudurdum mu kudururum çok sinirlenince ama elim hep aşağıda kalır. Kavga ettikten sonra içimde vicdan azabı oluşuyor.

Kavga yanlısı birisi değilim. Kudurdum mu kudururum çok sinirlenince ama elim hep aşağıda kalır. Kavga ettikten sonra içimde vicdan azabı oluşuyor.
Sana acımayan birine neden acıyasın ki? seni ezen seni hor gören diğer insanların arasında küçük düşüren bu kişiliğe bağla büyük ihtimalle dediğimi yapın veya bağırın sövün küfredin veya bunları yapamam diyorsanız ailenizden bir kişi gidip konuşsun ama bu sizi küçük düşürebilir.

Zamanında el şakası yapan birinin ağzını yüzünü dağıtmışlığım var ama çözüm bu değil. Rahatsız oluyorsan okul idaresine şikayet edeceğini söyle çekinmeden. Akran zorbalığına maruz kalma hiçbir şekilde. Gücün kuvvetin yerinde olsada 2. seçenek tavsiyemdir. Her türlü ucu sana dokunuyor. Sana bir ağabey tavsiyesi olsun.

Her okulda oluyor sanırım böyle şeyler. Bizim okulda 10 erkek seçtikleri bir kişiyi yakalayıp selâ okuyarak çöp kutusuna sokardı. Gerçekten ilginç olaylar yaşanıyor şu okullarda :D

Çözümü kolay aslında. Size yapmaya çalıştıklarında kalplerini biraz kırıyorsunuz sonra hiç bulaşmıyorlar. Bende işe yaramıştı 😊

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı