Okuldaki zorbalık nasıl engellenebilir?

Sadece okulda değil hayatın her alanında zorbalarla karşılaşacaksınız bu durumda yapılacak en iyi şey siz de onların bir göze batan özelliğiyle dalga geçin size yapılan şakalara da gülün geçin umursamayın. Fitness ve Kickboks'a başlayın ikisi de faydalı olur bu zorbaları korkutmak konusunda.

Kavga çözüm değildir. En iyisi rehber hocanızla görüşmeniz veya sınıf öğretmeninizle konuşun mesela bizim sınıfta bir çocuk herkese zorbalık yapıyordu ayrıca para falan istiyordu biz şikayet ettik, çocuk disiplin yedi siciline işlendi ve atıldı.

Merhabalar. Direkt konuya geçeceğim, fazla uzatmayacağım zaten.

Sevgili hocalarım. Esmerim fakat aşırı esmerim. (Yazdan önce böyle değildi) Her neyse okullar açıldığı gün, arkadaşlarım sürekli benle dalga geçtiler (yakın arkadaşlarım değil). Neymiş işte ben zenciymişim, ben niggermışım falan filan. Sonra sınıfta bağıra bağıra "nigger x" dediler. Sürekli zorbalığa uğradım. Sınıfta benden küçük çocuklar dahi bana zenci deyip dalga geçmeye başladı. Bunu başlatan da bir sarı kafa. O sarı kafayı tenhada yakaladım dedim böyle böyle bu konuları bir daha açarsan kötü olur falan dedim. Ondan sonra diğerleri başladı bana zenci demeye.

O günden beri spor yapıyorum. Bu zorbalığı kendim durdurabilir miyim yoksa hocaya falan söylesem hoca ilgilenir mi?
Eğer okul yönetimi bu konu hakkında bir şey yapmıyorsa sizin tek çözümünüz kendi adaletinizi sağlamaktır. Onların anladığı dilden konuşursanız adaletinizi sağlarsınız diye düşünüyorum. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı