Okuldan bıktım usandım

Ülke de özgürlük var diyorlar eğitim sistemin de okuyacağımız/istediğimiz bölümü seçemiyoruz, Lise de seçiliyor fakat bunun ilkokul (3 veya 4 gibi) başlaması gerek. Sabahın körün de kalkıp kalkıp bir şeye ulaşamayacağımız ülke de soğuk sıralara oturup 1-2 boksör'ün anlattığı dersi dinliyoruz. Öğretmen de denmemeli her hatamız da kafamıza kalem iniyor.

Valorant'ın toxic sunucusun da yediğim azarların belki 200 katını okul da yiyiorum.

Bir de aileler bir şey zannediyor bazen:
8'e gidiyorum yasim 14:
* Ogretmenlerimden 3'ü efsane ama mufredat öğk!
*Sınif ortami ve kufurler biktirdi.
*Hele hele su sinav sistemleri var ya!
*Aileler de her ne kadar iyiliğimizi istese de surekli "Baski yapmiyoruz" adi altinda baskilar.
*Ogretmenlerin "LGS hayatiniz, kaybederseniz hayatiniz biter." baskisi.
*Okul ve sinav yuzunden ailemle tartismam.

Foruma bile onlardan gizli katildim, asla izin vermezlerdi...

1) Evet müfredat yeni eğitim sistemi berbat.
2) Harbi ya küfür duymaktan kusacağım artık...
3) Evet anlatmaya gerek yok, eğitimsiz sınav.
4) Allah'tan bende o olay yok.
5) Tamamen sallama. Şu an 9. sınıfım LGS'ye girmedim. Çok güzel bir liseye gidiyorum.

5) Tamamen sallama. Şu an 9. sınıfım LGS'ye girmedim. Çok güzel bir liseye gidiyorum.
Arkadaşlarımın birbirlerine etmediği küfürler kalmadı sülaleri mezarda ters döndü.

Okul gerçekten vakit kaybı, özellikle bizim ülkemizde.

✓ Günde 8 saatimizi tam günü ortalayacak ve başka bir faaliyete zaman kalmayacak şekilde heba ediyor.
✓ İnsanların hiçbir işine yaramayan dersleri (beden eğitimi, müzik, resim) sırf zamanımızı yemek için araya sıkıştırıyorlar. (Bu derslerin herkes için önemsiz olduğunu söylemiyorum ama herkesin ilgisi olacak diye birşey yok, adamın müziğe ilgi duyacağı varsa bile bu zorlama dersler yüzünden soğuyor. Beden eğitimi zaten futbol oynama dersi.)
✓ Derslerin içerikleri tamamen elden geçirilmiş. Biyoloji kitabında evrimi, tarih kitabında Arapların hainlik dolu tarihini ve kılıçtan geçirdiği Türkleri göremezsiniz.
✓ Parayı veren düdüğü çalar misali, parayı basıp özel okula gidemediğiniz sürece rahat yok. İnsanın üniversite sınavına rahat çalışmak için okulu bırakması kadar saçma bir olay olabilir mi? Bizim ülkede oluyor.

bringing-your-mp3-to-school-mp4-mp5-shooting.jpg

5/5 katılıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı