Okuldan nefret ettiren bazı durumlar

Bloodlinee

Hectopat
Katılım
17 Aralık 2021
Mesajlar
2.136
Çözümler
3
Şu an üniversite 3 sınıf öğrenciyim ama yıllardır okul kelimesinden ve okuldan nefret ederim. Benim başlıca nedenlerim ise ilk okula dayanıyor. İlk nedenim okulda babanın mesleğinin sorulmasıdır ve öğretmenimin oku baban gibi eşek olma lafını halen unutamam ve bu lafı halen anlamış değilim. İkincisi ise yerli malı gibi boş bir haftanın olması. 2 sınıfta arkadaşım yemek getirmediği için dışlanmıştı o gün nefret etmiştim başka konu ise öğretmenlerin bazı öğrencileri diğer öğrencilerin gözünde daha yüksekte tutmasıdır. Sizin peki okul hayatınızda en nefret ettiğiniz olay ne idi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan 11. Sınıf ögrencisiyim. Ortaokul zamanından bu zamana kadar en iyi ögrenci iken sözlülerimin 70-80 arası olup derse katılmayan veya yatan kızların 100 olması. 10. Sınıfa kadar dayandım o kadar derse katıldım ama nafile şuan her bana düşük veren hocanın dersinde yatarım. Bana laf atarlar fakat yine de sınıf 1. si olmaya hak kazandım :)
 
Eğitim sistemi ve sınav sisteminden mütevellittir. İstediğin meslek ve dal ile ilgili hiç alakası olmayan dersleri 10 sene boyunca görmen, kalan 2 senende ise zoraki olarak seçtiğin alanda yine alakasız derslerle serüvenini geçirmen, sene boyunca yazılım mühendisi olmak isteyenin 40 soruluk edebiyat testinde 5 netine, diplomat olmak isteyenin ise 40 soruluk matematik testindeki 5 netine bakıp iç geçirmesi ile geçen, tek amacı notlandırma üzerine kurulu bir devlet kurumunun binası olduğu için ben de nefret ediyorum.
 
Üniversite 1. sınıfım hala neden edebiyat ve inkılap gördüğümü anlamıyorum. Bak ortaokulda 1 sene inkılap anlatırsın anlarım, lisede 4 sene tarih ve 4 sene edebiyat gösterirsin onu da anlarım, ama arkadaş üniversiteye geçmişim artık bi' zahmet sal beni ya. Zorunlu ders ve kredisi de yok saçma sapan bir şey.
 

Geri
Yukarı