Okullar 31 Ağustos'ta açılır mı?

12 sınıfım sınav olmasa okula adımımı dahil atmam. Bu sene sınavı bile yapmasınlar bence. 11 sınıf yarım yamalak kaldı. 12 desen ne olacağı bile belli değil. Bir de üniverste sınavı yapılırsa ağır derecede hakaret ederim.
Sadece sen yoksun sevgili kardeşim. Mezuna kalan milyonlar var. Konu olarak da gördüğün konulardan fazlasından sorumlu olmazsın merak etme. Türkiye gibi her yıl 3-4 milyon kişinin üniversiteye hazırlandığı bir ülkede sınavsız yerleştirme yapılamaz.

12. sınıf olarak açılmasını istiyorum. Ama sadece 8 ve 12. sınıfların gelmesi daha doğru olur. LGS ve Yks'ye hazırlananlar var sonuçta.

Bende 12 sınıfım fakat açılmaması tarafındayım. 11 sınıf zaten yalan oldu. 12'de ne olur onu bilemem.

Sadece sen yoksun sevgili kardeşim. Mezuna kalan milyonlar var. Konu olarak da gördüğün konulardan fazlasından sorumlu olmazsın merak etme.

Bu devletten her boku bekliyorum. Bu seneninde yarım yamalak olacağına düşünüyorum. 11'in yarısı gitti zaten.

Sadece sen yoksun sevgili kardeşim. Mezuna kalan milyonlar var. Konu olarak da gördüğün konulardan fazlasından sorumlu olmazsın merak etme. Türkiye gibi her yıl 3-4 milyon kişinin üniversiteye hazırlandığı bir ülkede sınavsız yerleştirme yapılamaz.

Düzgün bir yerleştirme sistemi gelirse bal gibide yapılır. Yani daha türkçeyi yazamayan birinin hacettepeye yerleştirilsin demiyorum.

AVM, gece kulüpleri, mağazalar ve iş yerleri gibi toplu alanlar açıkken okul açılmasını istemeyen çoğu kişinin düşündüğü şeyin sağlık olduğunu sanmıyorum.
Üniversite düzeyi altındaki tüm öğretimler açılabilir dediğiniz gibi. Ancak bir üniversitede ortalama 100.000 kişinin eğitim aldığını düşünürsek ve büyük bir kısmın da şehir dışında okuduğunu hesaba katarsak bu kadar büyük bir kitleye 1 kişinin virüs taşıyıcısı olarak girmesi (özellikle büyük şehirlerden vaka görülmeyen bir şehire gelen taşıyıcı hastalar olabileceğini düşünürsek) sıkıntı yapar.
Düzgün bir yerleştirme sistemi gelirse bal gibide yapılır. Yani daha türkçeyi yazamayan birinin hacettepeye yerleştirilsin demiyorum.
Peki o zaman senin muhteşem önerin ('düzgün bir yerleştirme sistemi'ne dair) nedir?. En basitinden ortalama üzerinden yerleştirme ihtimalinde her okulda yapılan sınavların ortak bir standardının olmayışını düşünürsek alternatifin nedir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı