Okullarda neden farklı dinlerin dersleri yok?

Ya da okulda din dersi olmasın.

Gerçekten seçmeli bir ders olarak verilirse bence en güzeli olur.

Okulda din dersinde bazı öğretmenler propaganda yapıyor. Örnek; İslam inancına göre tanrı sana istediğin dine inanma özgürlüğü vermiş fakat öğretmenler şöyle diyor "islama inanmayanlar kafir olur, kafirler de cehennemde sonsuz kalacaktır.

Ben mi çok sorguluyorum anlamadım?

Okuldaki din dersi öğretmenleri kesinlikle objektif değiller. İstisna olabilir.
 
Gerçekten seçmeli bir ders olarak verilirse bence en güzeli olur.



Okuldaki din dersi öğretmenleri kesinlikle objektif değiller.
Bence seçmeli olarak da olmamalı. Din dersi olacağı zamanlar okul erken bitmeli, din hakkında öğrenmek isteyenler ekstradan kendi başlarına kendileri seçmeli.
 
Çünkü gereksiz Müslüman çoğunluklu nüfusa sahip bir ülkede gelip de budizm anlatmak ne kadar mantıklı.
 
Amerika, İngiltere,Almanya,Fransa gibi gibi ülkelerde, bizim kültürümüzü,dinimizi,yöreleri anlatıyorlar mı? Arkadaş Ülkeyi kötü hale getiren sizin zihinleriniz başka hiçbir şey değil. Hep istekler, hep özenmeler. Kendi Ata toprağınızı, adetlerinizi, davranışlarınızı unutturdular kalkmış Ülke yok şöyle yok böyle. Eleştiri yapılabilir ama afedersiniz iyice ... çıkardınız. Bi laf vardır, "Milletin adil olmadığı yerde, Devletin adil olunması beklenemez." Siz önce şu karmaşık zihinlerden aynı kısır döngüden kendinizi kurtarın. Dümdüz baka baka iyice eridiniz. Dıj güçler diye dalga geçtiniz adamlar donumuza Kadar aklınıza gelebilecek her şeyi elimizden aldı. Aile kavramı, arkadaş kavramı,beslenme, sağlık,adet,gelenek diye birşey kalmadı. Z kuşağı diyorlar, adamlar cidden on numara hazırladı Z kuşağını. Sizler böyle döngüler içinde kıvranıp birbirinizi yiyin. Komplo teorisi diyen tiplerde çıkacak, Onlara da tavsiye ananızın,babanızın,dedenizin vs hayatlarına yaşantılarına, gelmişine geçmişine her zerre şeye kadar sorup,soruşturmalarını istiyorum. Şu 20 yılda herşey değişti Dünya da hiç mi DANK etmiyor bazı şeyler zihinleriniz de ruhunuz da? Ahh pardon. Komplo teorisi diye aldatıldığınızı unutmuşum.
 
Bak şimdi sen dinini neden araştırırsın? Doğruluğunu anlamak için. Sen araştırmadan "doğru" dersen sen araştırmış olmazsın. Tam tersine körü körüne inanmış olursun. "başka dinleri neden araştıralım ki?" gibi saçma bir cümleyi başka yerde, konuda kurarsanız cidden kulaklarınız çınlar.

Ama günah diye duydum ben başka dinleri araştırmayı. Eğer günah değilse biraz araştırabilirim.
 
Mal ve hizmet tüketmek gibi din de bir ihtiyaçtır.
Türkiye'de ise İslam dinine mensup çok fazla Müslüman insan olduğu için, liselerde sadece İslam dininin anlatılması gayet doğaldır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı