Okullarda saç kestirmek zorunlu mu?

Arkadaş biz jöle sürdük diye fırça yer, sabah girişte müdür yardımcısına falan görünmemek için kaçak göçek okula girerdik.

Maalesef o kadar olmasa da hala onun gibi 65 yaşında bir sürümüdür müdür yardımcısı var bu ülkede tecrübeli diye kel müdür yardımcıları veya müdürlerden bıktık.
Yakışmıyor diye bir şey olmaz ki kanka okulun kuralı neyse onu yapmalısın bence.

Sevmiyorum ama eğitime herhangi bir zararı yok veya düzen bozmuyorum forma giyiyorum düzen var diye zaten.
 
Yönetmeliğe göre yasak değil. Saçlarını bakımlı tuttuğun sürece kimse bir şey diyemez. Eğer istersen bağlayabilirsin de kimse yine karışamaz. Bir daha bağırırsa velinle git bakalım bağırabiliyor mu? Hayırdır, askeriye mi orası?
 
Aynı şeyi yaşıyordum, kestirmedim ve her müdür kestir dediğinde bir şekil de bahane uydurdum. Bu şekil de hiç kestirmedim, bir süre sonra kimse bana bir şey dememeye başladı. Bildiğim kadarıyla saça vs. karışamazlar, o yüzden karşılık verip hakkını arayabilirsin diye düşünüyorum. Karşına bir sözleşme ya da her hangi bir madde çıkarırlarsa saç kesilmesi zorunludur diye, işte o zaman kestirirsin.
 
Diğer arkadaşımınki bağlanabilir benimki de bağlanabilir ama yakışmıyor benim saç modelim ortadan ikiye ayrık yanlara doğru aslında uzun değil tabii bunun gibi eski kafa öğretmenler 3 numara saç gibi durmasını istiyor eski zamanlardaki gibi.

Her hangi bir kanıtın var mı ?
Müdüre sormuştum. Kirli olmadığı sürece değil demişti.
 
Dostum kesmen zorunlu değil. Ama bu okul yönetimi sana kafayı takmış belli. Kestirene kadar senle uğraşırlar. Ailene söyle okulla konuşsun.
 
Yönetmeliğe göre saçların uzun olması problem değil ancak bazı okullar kestireceksiniz diye dayatıyor maalesef. Uğraşmaya kalksanız da yönetmelikte olur olmadık maddeleri gösterip size ceza kesecek yer arayacaklardır illaki. Öyle lanet takıntılı bir insan oluyor genellikle okul idareleri, ona yapacak bir şey yok. Seneye açık öğretimi düşünebilirsiniz, böyle şeylerle uğraşmazsınız.
 
Maalesef o kadar olmasa da hala onun gibi 65 yaşında bir sürü müdür müdür yardımcısı var bu ülkede tecrübeli diye kel müdür yardımcıları veya müdürlerden bıktık.

Sevmiyorum ama eğitime herhangi bir zararı yok veya düzen bozmuyorum forma giyiyorum düzen var diye zaten.

Derste saçların açık olması yasak gibi bir şey arkadakiler önü uzun saçtan göremez o yüzden hep hocalar uyarır saçınızı bağlayın diye. Yani kısacası saçınızı bağlayıp bakımınızı yaptıktan sonra kimse bir şey diyemez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı