Okulların açılması hakkında objektif düşüncelerim

@467597, pozitif vakalar her yerde çıkabiliyor. Normal değil mi?

@467597, pozitif vakalar her yerde çıkabiliyor. Normal değil mi?
Bir sınıf karantinaya girerse muhtemelen okuldaki çoğu kişiye de bulaşmış demektir. Ben ve çoğu kişi toplu taşımayla gidiyor, bulaştırdığım insanlar başkalarına onlar da başkalarına bulaştıracak. Sizin bu zihniyetinizi anlamıyorum. Allah korusun bir yakınınızı kaybetmezsiniz ama eğer kaybederseniz tekrar buraya yazın. Pozitif vakalar her yerde çıkıyor normal değil mi diyor ya. Normal değil işte.

Son düzenleyen: Moderatör:
@467597, virüsten 4 yakınımı kaybettim. Ölenle de ölünmüyor, virüsün biteceğinin garantisi de yok. Garantisi varsa okullar 3-4 sene kapalı kalabilir ancak garantisi var mı, yok. Bence önce kendi düşünce şeklinize bakmalısınız.

Bu zaman geçiyor, artık virüsü kabullenelim kafasıyla ilerlersen bu virüs bitmez zaten, sen okula gideceksin diye kimse ölmek zorunda değil. Gerekirse tüm cafeler, barlar, sokaklar kapatılır vakalar sıfıra inene kadar. Ama bizimkiler üstüne üstüne gidiyor, sen üniversiteni ya da 12. sınıfını okumak istiyorsun o yüzden birilerinin sağlığı umrunda değil.

@467597, öğretmenim. Okul bitti, üniversiteyi bitireli de 3 sene oluyor. Ben sadece ölenle ölünmüyor diyorum, ölenle biz de mi ölelim?

@467597, öğretmenim. Okul bitti, üniversiteyi bitireli de 3 sene oluyor. Ben sadece ölenle ölünmüyor diyorum, ölenle biz de mi ölelim?
Kesinlikle mesleğinize saygı duyuyorum, ölenle ölünmez haklısınız. Ama neden birileri ölmek zorunda demek istediğim şey bu. 30 bin vaka varken tüm okulları açıyorlar, üzerine üstlük 200 sınıf kapatılıyor. Eğitim bir şekil de sağlanır, gerekirse sistem değiştirilir. Maaş konusunu dert ediyorsunuz muhtemelen okullar kapanırsa paranızı alamazsınız, özel okullarda öğretmenlik yapın. Orada böyle bir problem yok mesela, bu kadar vaka varken tüm sınıfların aynı anda açılmasını mantıklı bulmuyorum.

@467597, zaten atanamadım. Atanamadığıma da seviniyorum, özelde o parayı kat kat kazanıyorum çünkü. Devletimiz önlemleri almakta yetersiz kalıyor, ona bir şey demiyorum. Ancak eğitimde giden seneleri telafi etmek zor.

Zor ama bir şekilde de olsa verilebilir, ölümü geri getiremeyiz ama. Şu an tartışmamızın sebebi bile sistemi yönetenler aslında.

Vakaların %90 nı aşısız peki bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…