Okulların açılması hakkında objektif düşüncelerim

Türkiye'ye hoş geldiniz hocam.

Buradaki asıl sıkıntıda bu zaten. Eğitimimi terkedeceğiz? Yoksa ekonomi ya da sağlık mı? Bazı alanları terk etmek yerine bir denge oturtulmalı.
Aynen öyle, en azından bu şekil de açmamalılardı. Hadi vakalar 2000 3000 olsa, ölüm sayıları çok az olsa risk en düşük seviyede olsa neyse diyeceğim. Ama şu durum da şaka gibi.

Hocam suç sizde ya da bizde değil. Madem okullar açılacak o zaman son derece önlemler alınmalıydı. Biz sınıfta 2 kişi oturuyoruz tek bir sırada. Okula girmek için bahçede beklerken dip dibeyiz. Tenefüse çıktığın zaman bahçe çok kalabalık. Sınıflarımızda dezenfektan yok. Ya en basitinden Milli Eğitim Bakanı bir mühendis galiba. Ve evet 1. sınıfa giden bir çocuk ne anlar virüs nedir vs. önlemsiz bir şekilde okulları açtılar ve bu yüzden 3 haftaya falan da kapatılır diye düşünüyorum gayet normal.

Farklı sistemler gelmesi gerekiyor, bazı arkadaşlarda haklı. Seneye sınava girecekler var, okulları kapatmak onlara haksızlık olur ama ölen kişilerde geri gelmez. Bu yüzden farklı bir sisteme ihtiyaç var, ya da sınav stresinde ki arkadaşlara kolaylık sağlayacak bir düzenlemeye.

@Yumak
YKS'ye giricekler için?
Okulda anliyorum her konuyu rahatça anladim şu ana kadar gördüklerimizden canli dersde hiçbirini anlamiyordum.

Korona olup 1 ay yattigin zamanda anlarsin. Hadi belki üniversiteye geçenler bir sekilde korona olsa da sakin kalabilir ve cogu eve ciktigi için bulastirmaz. Kaç tane lise ve ortaokul ögrencisi tek yasiyor? Kac tane lise ve ortaokul ögrencisi bu hastaligin ciddiyetinin farkinda? Ben tip okuyorum açıkçası saglik bransi disindikilerin acilmasida sacmalik.

Bu kadar vaka varken açılması saçmadır. Üniversiteler açılabilir. Ama ilk, orta ve lise kesinlikle farklı bir şekilde olmalıydı. 2 gün okul 3 gün online eğitim gibi. Daha fazla seçenek üretilebilir.

Bizim sınıf 47 kişi.

Ne yazık ki tanımadığım insanların sağlığına gram önem vermiyorum ben üniversiteye full parasını verip okula adım atmadan mezun olacaksam ne anladım bu işten. Aşı olmuşum sonuçta ne yazar hak yeniliyor sürekli şuan açılıp geri kapatılırsa Dünya'nın en saçma şeyi olur.

Senin ve senin gibilerin zihniyeti uçsun patlasın bir an önce, Para veriyormuş onaneymiş bilmem ne. Aşırı zalimce ve bencilce ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…