HikmetE.022043
Hectopat
Daha fazla
CNC bölümü mezunu olarak; CNC bölümünün önü açık kardeşim, işi iyi öğrendiğin zaman deli para kazanırsın. Benim de bilgisayar yeteneğim iyi CNC/CAD,CAM bölümü seçersen zaten çizimde görüceksin. Ayrıca okul okurken CAD/CAM programlarını iyi öğrenirsen ufak tefek işlerde yaparsın. Gelelim iş hayatına, CNC bölüm olarak rahat ben bu sene mezun oldum ve stajımıda 2023-2024 yılında yaptım. Stajım çok rahattı makine başında ilk zamanlar tek tezgaha bakıyordum, iş yerine ısındıkça program editlemeye başladım, zamanla 2,3 ve 4 tezgaha kadar baktım. Okulda öğrendiklerimi uyguladıkça patrondan ve babasından çalışma teklifide aldım, CAM ve program bilgim sayesinde oldu bunlar, ancak maaş düşük tuttukları için kabul etmedim. Maaş konusunda korkun olmasın benim staj yerim biraz pintiydi arkadaşlarımdan 25k teklif alan bile oldu. Demem o ki Anadolu lisesinde kendini iyi hissetmiyorsan kaliteli bir meslek lisesinde ortamı güzel olanlardan seç, meslek öğretmenlerini iyi tut staj zamanında yardımları bayağı dokundu sağ olsunlar.