Okulu bırakmak mantıklı bir karar mı?

CNC bölümü mezunu olarak; CNC bölümünün önü açık kardeşim, işi iyi öğrendiğin zaman deli para kazanırsın. Benim de bilgisayar yeteneğim iyi CNC/CAD,CAM bölümü seçersen zaten çizimde görüceksin. Ayrıca okul okurken CAD/CAM programlarını iyi öğrenirsen ufak tefek işlerde yaparsın. Gelelim iş hayatına, CNC bölüm olarak rahat ben bu sene mezun oldum ve stajımıda 2023-2024 yılında yaptım. Stajım çok rahattı makine başında ilk zamanlar tek tezgaha bakıyordum, iş yerine ısındıkça program editlemeye başladım, zamanla 2,3 ve 4 tezgaha kadar baktım. Okulda öğrendiklerimi uyguladıkça patrondan ve babasından çalışma teklifide aldım, CAM ve program bilgim sayesinde oldu bunlar, ancak maaş düşük tuttukları için kabul etmedim. Maaş konusunda korkun olmasın benim staj yerim biraz pintiydi arkadaşlarımdan 25k teklif alan bile oldu. Demem o ki Anadolu lisesinde kendini iyi hissetmiyorsan kaliteli bir meslek lisesinde ortamı güzel olanlardan seç, meslek öğretmenlerini iyi tut staj zamanında yardımları bayağı dokundu sağ olsunlar.

CNC bölümü mezunu olarak; CNC bölümünün önü açık kardeşim, işi iyi öğrendiğin zaman deli para kazanırsın. Benim de bilgisayar yeteneğim iyi CNC/CAD,CAM bölümü seçersen zaten çizimde görüceksin. Ayrıca okul okurken CAD/CAM programlarını iyi öğrenirsen ufak tefek işlerde yaparsın. Gelelim iş hayatına, CNC bölüm olarak rahat ben bu sene mezun oldum ve stajımıda 2023-2024 yılında yaptım. Stajım çok rahattı makine başında ilk zamanlar tek tezgaha bakıyordum, iş yerine ısındıkça program editlemeye başladım, zamanla 2,3 ve 4 tezgaha kadar baktım. Okulda öğrendiklerimi uyguladıkça patrondan ve babasından çalışma teklifide aldım, cam ve program bilgim sayesinde oldu bunlar, ancak maaş düşük tuttukları için kabul etmedim. Maaş konusunda korkun olmasın benim staj yerim biraz pintiydi arkadaşlarımdan 25k teklif alan bile oldu. Demem o ki Anadolu lisesinde kendini iyi hissetmiyorsan kaliteli bir meslek lisesinde ortamı güzel olanlardan seç, meslek öğretmenlerini iyi tut staj zamanında yardımları bayağı dokundu sağ olsunlar.

Maaş konusundaki sıkıntı kafamda kalmadı ancak CNC/CAD,CAM bölümü dediğiniz yeri ne zaman seçeceğiz benim bildiğim 10.sinifa geçerken seçim yapıyoruz.10.sinifa geçerken yaptığımız bölüm seçimi. Sanirim sizin dediğiniz şeyde 10.sinifta seçilen bölüm oluyor biraz aydınlatır mısınız?

Kardeşim ben senin gibi staj operatörlük vs bilmem ama sadece bırakma konusunda fikir vereyim ben bıraktım. Sonra pişman oldum şimdi üniversiteye yazılma yaşımda 9. sınıf okuyorum acıktan. Yapma bırakma. Bölüm konusunda bir şey diyemem. Benim yıllarım gitti senin gitmesin. Benim ehliyetime işe girmeme vs az kaldı bana vurmaz belki ama ileride lise diploması isteyecek olurlarsa çok pişman olursun.

Günümüzde en aşağı lise mezunu olman lazım bırakmak akıl işi değil zaten.

Özel bir yeteneğiniz yoksa okul okuyun bence, “üniversite bitirip iş bulamıyorum bu nasıl ülke” gibi saçmalayanlara bakmayın, eğer çok tercih edilmeyen bir meslek seçerseniz paşalar gibi iş bulursunuz, Türkiye’de iş mi yok?
Bu arada illa okumayacaksanız ticaret yapın, eğer ticari zekanız iyi ise ve şansınız iyi giderse ciddi paralar kazanabilirsiniz, ama bu işin riski de var, Ticarete başlayıp batabilirsiniz, diğer ihtimalle de milyoner bile olabilirsiniz.

Maaş konusundaki sıkıntı kafamda kalmadı ancak CNC/CAD,CAM bölümü dediğiniz yeri ne zaman seçeceğiz benim bildiğim 10.sinifa geçerken seçim yapıyoruz.10.sinifa geçerken yaptığımız bölüm seçimi. Sanirim sizin dediğiniz şeyde 10.sinifta seçilen bölüm oluyor biraz aydınlatır mısınız?

Evet. Bölümünü 10. sınıfta seçeceksin.

Sana ilham verir belki. Çok yakın arkadaşlarımdan ikisi meslek lisesine geçip oradan CNC alanında iyice tecrübe kazandılar. Birisi gayet iyi bir noktaya geldi şu anda dünyayı geziyor her 2 3 ayda bir yurt dışına çıkıyor diğeri yuva kurma aşamasında. CNC'yi düzgün ve profesyonel şekilde öğrenirsen iş bulanmama gibi bir durumun olmaz. Üstüne CNC dışında Auto CAD tarzı yazılımlarda profesyonelleşirsen diplomana kimse bakmaz. Her türlü bu sektörde iş bulursun. Zaten diplomayı umursamıyor artık kimse. Tecrübeye bakıyorlar firmalar. Birçok firma tecrübenin kağıt parçası ile gelişmediğinin farkında.

Peki bahsettiğiniz kişiler üniversiteye gitmeden mi yaptı bunları?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı