Okulu bırakmak mantıklı mı?

Okumayıp çok pişman olan var. Çünkü hayatta eğitim yerine seçeceğin şey eğitimin yerini tutmuyor. Okursan kaliteli bir mesleğin olabilir ve gelecekte sevdiğin ve kaliteli bir işin başında ustalaşabilirsin.
Okumazsan hayat zor. Kalitesiz işler çok. Zor hayatlar yaşayanlar çok. Baba dükkanı filan yoksa ya da bir yer varsa orada çalışabilirsin. Dediğin yer de olabilir. Ama sen orada kalıcı durabilir misin? Bu var. Kalıcı bir meslek bulmalısın ki hayatın boyunca yapabil. Sağdaki soldaki işler kalitesiz işler ve sevip sevmeyeceğin durumu var.
Okuyarak sevdiğin bir işi bir ömür yapabilmek var...

Okumayıp çok pişman olan var. Çünkü hayatta eğitim yerine seçeceğin şey eğitimin yerini tutmuyor. Okursan kaliteli bir mesleğin olabilir ve gelecekte sevdiğin ve kaliteli bir işin başında ustalaşabilirsin.
Okumazsan hayat zor. Kalitesiz işler çok. Zor hayatlar yaşayanlar çok. Baba dükkanı filan yoksa ya da bir yer varsa orada çalışabilirsin. Dediğin yer de olabilir. Ama sen orada kalıcı durabilir misin? Bu var. Kalıcı bir meslek bulmalısın ki hayatın boyunca yapabil. Sağdaki soldaki işler kalitesiz işler ve sevip sevmeyeceğin durumu var.
Okuyarak sevdiğin bir işi bir ömür yapabilmek var...
Orası biraz öyle, ama işim kalıcı olacak gibi düşünüyorum ben.

Ben zaten en fazla Liseye kadar okurum, sonrasında çalışmaya devam ederim. Bu 12. sınıfa kadar okumam bana ne kazandıracak ki? 12. sınıftan mezun olunca sıfırdan işi öğreneceğim, çıraklık yapacağım vs. vs. Onun yerine 12. sınıfı bitirdiğim yaşa gelince en azından mesleği tam öğrenmiş, bilmiş olacağım.

Benim bir kuzenim var, kendisi inşaat okudu, üniversitesini bitirdi ve şuanda staj görüyor. Kendisi 29 yaşında, bekar. Yani ben şimdi bu yaşta o işe girsem 29 yaşına kadar çalışsam usta bile olabilirim yani, kendimi sevdirerek daha üst olabilirim.

Okul okuduktan sonra direkt aylık 50,000 TL maaş alıyoruz kafasıyla konuşuyor bazıları. Keşke öyle olsa anında okurum, ama okulu bitirdikten sonra staj süreci olsun, mesleği sıfırdan öğrenme süreci olsun her türlü yine uğraşacağım.

Benim düşüncelerim bu şekilde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı