Okulu bırakmalı mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@mrht1234 her yorumun altına "freelancer" yazmaktan ne zaman vazgeçeceksin? Milyon dolar kazanıp tecrübe sahibi gibi konuşuyorsun. Daha 1 iş almışsın ve liseye bile gitmiyorsun. Oradaki koşulları bilmiyorsun, hiçbir tecrübe ve bilgi sahibi olmadan sosyal medyada gördüğün bir tane laf var "freelancer iyi para kazandırır" diye onu tekrarlıyorsun. Yapma şunu.

Biliyorum çok kişi olduğunu fakat 1 iş alırsan devamı gelir.
 
Hayır, ama biliyorum cidden çok kazananlar var hatta bazı sitelerde döviz kazanıyorsun.
Bak anlamadığın ne biliyor musun? O işler öyle okulu sıkılıp bırakarak olmuyor. Hani o izlediğin motivasyon videoları var ya oradaki adamların hayatını hiç araştırdın mı?

Üniversiteye gitmeyen, üniversiteyi bırakan ya da okulu bırakan kişilerin hangi okulları bıraktığını gördün mü? Bu adamlar okulu bırakırken yan gelip yatmak, sabah erken kalkmaktan kurtulmak için bırakmadılar. Her yorumun altına aynı şeyi spamlamaktan vazgeç artık.
 
Bırakmayın. Kendiniz çok çalışın, en önemli aktiviteniz ders çalışmak olsun. Çok çalışın, çabalayın ve üniversite sınavına hazırlıklı olun. İyi bir yer tutturursan sonrasında iyi paralar kazanacaksın.
Markette kasiyerlik, eskisi gibi yok üniversite okuyım ordan burdan para kaldırıyım yok. Bizzat annem öğretmen ve 18 Mart Çanakkale Üniversitesi mezunu kadına aylık 5,5k'lık maaş verip bırakıyorlar, bu kadın ultra hiperaktif olan ortaokulluların dersine giriyor ve her tarafı ağrıyor kadının. Bu devir üniversite okunmaz, 30 sene evvel bitti o iş.
 
Biliyorum çok kişi olduğunu fakat 1 iş alırsan devamı gelir.
Yok öyle bir şey. Kim diyor sana bunları? Daha sektörde 1 işi bile tamamlamış birisinin bana sektörü anlatması o kadar trajikomik ki.

Aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp yazıyorsun. Bunu yapmamanı söylüyor ve sebeplerini söylüyorum hala aynı şeyleri yazıyorsun. Yattığın yerde anca babanda para varsa para kazanırsın. Hayat öyle Instagram'da gördüğün hikayelerdeki gibi tozpembe değil, tutunamayanı eler geçer. O yüzden bir insana tavsiye vermek için bilgi sahibi olman gerekir. Bunu anlamamanın sebebini de yaşına bağlıyorum. Ayrıca her mesaja aynı emojiyi atman seni haklı çıkarmıyor.
 
Biliyorum çok kişi olduğunu fakat 1 iş alırsan devamı gelir.
Aynen,devamı gelir. Adam logo tasarımı arattı 5 euro ücret ile iki ilan karşısına çıktı. Biri senin dandik ilanın, diğeri profesyonelce hazırlanmış ve yüzlerce olumlu yorumu olan bir ilan. Adam gidip senin ilanını mı satın alacak? Daha lisede bile değilsin hayat senin hayal ettiğin gibi değil. Azıcık büyürsen anlarsın.
 
Bak anlamadığın ne biliyor musun? O işler öyle okulu sıkılıp bırakarak olmuyor. Hani o izlediğin motivasyon videoları var ya oradaki adamların hayatını hiç araştırdın mı?

Üniversiteye gitmeyen, üniversiteyi bırakan ya da okulu bırakan kişilerin hangi okulları bıraktığını gördün mü? Bu adamlar okulu bırakırken yan gelip yatmak, sabah erken kalkmaktan kurtulmak için bırakmadılar. Her yorumun altına aynı şeyi spamlamaktan vazgeç artık.

O motivasyon videolarınından konuşmuyorum 2. freelancerlık o işte erken kalkmasan da başarın olur. 3. iş aldıran taktikleri bende araştırdım 4. Instagram'dan öyle postlara bakarak konuşmuyorum. 5. 1 iş alırsan ve başarılı tamamlarsan bir kanıt oluşturur ve güvence verirsin ki reklamına güvenilir ve 2. kere başkası gelir sonra 3, 4, 5 uzar gider ve ben sürekli alıcı isteklerine piyasadan bile daha fazlasını içeren bütçeye uygun teknikler veriyordum. Reklam yapıyordum ve piyasadan daha uygun fiyata fazlasını veriyordum. Zaten bu taktikler yükselmek için uygulanan taktikler ve araştırıyordum yükselme taktiklerini.

Aynen, devamı gelir. Adam logo tasarımı arattı 5 euro ücret ile iki ilan karşısına çıktı. Biri senin dandik ilanın, diğeri profesyonelce hazırlanmış ve yüzlerce olumlu yorumu olan bir ilan. Adam gidip senin ilanını mı satın alacak? Daha lisede bile değilsin hayat senin hayal ettiğin gibi değil. Azıcık büyürsen anlarsın.

Ben zaten alıcı istekleri kısmında sürekli teklif veriyordum ve uygun kanıtlar hazırlamıştım bu konuda seçilmen için zaten piyasaya göre uygun fiyata daha fazlasını veriyordum. Normal ilanımda bile.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de okul hakkında bir şey demek, Uganda'daki evrimleşmemiş insanlara muz göstermek olduğundan bu konu hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Ders çalışma sıkıntınız varsa ve yapacağınız iş için üniversite düzeyi bilgi lazımsa açığa almak sizin için felaketle sonuçlanır. Okul konusuna gelirsek, okulda bir şeyler anlıyorsun aslında sadece temelin kötü olduğu için veya ortalama Türk öğrencisinin başına gelen şeylerden muzdaripsin. Bu durumların olsa dahi anlamaman için bir sebep yok. Çünkü her iki taraf da Türkçe konuşuyor ve sen bu dili 17 yıldır konuşuyorsun. Bu eğitim sistemi bu dil üzerinden işleniyor ve sen 17 yıldır bu dille yaşadığına göre, mantıken hiçbir sıkıntı çekmemen gerekir. Gariptir 20-22 yaşındaki elemanlar kitap okumayıp, yamuk Türkçeleri ve aksanları ile Türk eğitim sistemini eleştiriyor. Bir insan 20 yıla yakın konuştuğu dili kitaplardan bile anlayamıyorsa, bu insansı varlık büyük ihtimalle Türkiye ortalamasında ki gibi yılda 6 kişiye 1 kitap düşecek kadar kitap okuyor. Sonra da hebele hübele ağlıyorlar. Böyle bir durumunuz varsa Türkçe'yi düzgünce konuşup anlayacak seviyeye gelin, inanın kendinize yapabileceğiniz en iyi yatırım bu olur. Sonra da İngilizce öğrendiğinizde, internetin %90'lık bilgi erişimi elinize geçer. İşin iyisi bu bilgiler genelde bedava olup, çok kaliteliler. Udemy, Coursera gibi sitelerde çok rahat bir şekilde çoğu alanda kendinizi geliştirirsiniz. Bunların haricinde derslerinizi geliştirmek isterseniz KhanAcademy gayet iyi bir kaynak. Bütün bunların dışında üniversite konusuna da değinelim. Eğer iş için üniversite okuyacaksan okuma kardeşim senin gibi milyonlarca Sütçü İmam ve Boğaziçili mezun var. Üniversiteyi bilim ve gerçekten bir şeyler öğrenmek için okuyacaksan da babalar gibi Türkiye'nin ilklerinde okuman gerek. İyi bir mühendis olmak istiyorsan mesela ilk başta Fizik oku yüksek lisansla da istediğin mühendislik bilimini seç. Bu sayede fiziksel olarak kanıtlayabileceğin teorik bilgileri, makine olarak ortaya çıkarabilirsin en kötü ihtimalle. Yurtdışına çıkmak istiyorsan da genelde temel bilimlerin daha çok seçildiğini unutma. Çünkü yurtdışı bilim yapacak adamı daha çok istiyor.
 
Bu soruya en iyi cevabı kendin verebilirsin. Sağda solda gördüğün okulun bomboş olduğunu söyleyen videolara pek kanma. Babadan zengin değilsin muhtemelen. Başka bir alanda kendine inanılmaz güvenmiyorsan (futbol gibi) bırakmaman hatta sımsıkı sarılman gereken bir yerdir okul.

Onun dışında iyi bir lisede okuyorsundur umarım çünkü kötü bir lise tam bir işkence. Kötü bir lisede okuyorsan, kaydını hiç düşünmeden açığa aldırıp sınava köpek gibi çalışman gerekiyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı