Okumak mı, sanayi mi?

Hocam bu tamamen gelecekte belli olur. 10 sene önce üniversite dediler üniversitedeyim aklım olsa sanayiye girer iş öğrenirdim çünkü şuan sanayide işi bilen pek olmadığı için sanayi, esnaf daha çok kazanıyor. 10 sene sonra durum tam tersi olabilir.

Şimdiden diyorum, yazılarınız önemli karar veremiyorum. Temel olan şeyleri demek istiyorum. İzmir'de yaşıyorum, babamın dükkanı var, kendisine ait. Babam okursam her masrafımı karşılayacak hem de güzel bir üniversite kazanırsam benim altıma 500.000₺'lık araba verip gönderecek, tüm masraflarımı karşılayacak. Bunların hepsi güzel bir üniversite yani iş imkanı iyi olan bir üniversite de geçerli. Babam demirci, çatı, PVC, sineklik yani demir ve alüminyum yapabilirim öğrenip. Benim düşüncem ise ben okulumu okuyacağım (şu an 11. sınıfım) ve okumaya odaklı olacağım. Diplomamı alacağım ve Üniversiteye gitmeyi düşünüyorum. Hedefim ise psikoloji bölümü, asgari ücret veya ondan biraz fazla maaş alacağım yani. Ama bir yandan da ticarete atılıp bir ay 10.000₺ diğer ay 50.000₺ kazanabilirim, yani bunu görüyorum ben. Kendi iş yerim olduğu için giren çıkanı bilme ihtimalimde fazla. Ben yazın sanayi, kışın okula gideceğim fakat bundan sonra gideceğimi sanmıyorum sanayiye. YKS için çalışmam gerekiyor. Babamda en fazla 5 yıl çalışır, sonra oda işi bırakır ve dükkanı ya satar ya da miras olarak kardeşlerimle bana bırakır. Türkiye'de hayatımı devam ettirmeyi düşünmediğim için en azından üniversiteyi okuyayım 2 ya da 4 yıllık ve okurken sanayide çalışayım. Yani elimde bilezik olması lazım ama okuyorum, bende öyle fiziksel olarak öyle cüsseli değilim. Neyse, düşüncelerim bu şekilde, ne yapmam lazım?
İmkanınız varsa okuyun.

Biliyorsun, Türkiye'de diploması olup da işsiz kalan kişi sayısı çok fazla. O yüzden ben hayatta kendime hep şunu öngördüm, paran varsa hayatın da var demektir. O yüzden okumayıp da yine de para kazanabileceğini düşünüyorsan, öyle yap. Üniversite okuyup da işsiz kalma şansın da var çünkü, gençliğin yanmasın boşuna. Bu hayatta her şey para ve sağlık, gerisi boş.
Evet işte benim babamda demir yapıyor yani 6 metrelik demir taşıyor, kolay değil her erkek yapamaz, fakat bir işte de kar marjı yüksek tabii ki.
Fiziksel yorulma bir ömür boyu sürecek yalnız. Onu da es geçmeyelim.
Evet yani fiziksel yorulmakta var, tabii 35-40 yaşına kadar çok çalışıp sonra çalışma süresini azaltabilirim ama olsun.
Hocam bu tamamen gelecekte belli olur. 10 sene önce üniversite dediler üniversitedeyim aklım olsa sanayiye girer iş öğrenirdim çünkü şuan sanayide işi bilen pek olmadığı için sanayi, esnaf daha çok kazanıyor. 10 sene sonra durum tam tersi olabilir.
Evet aslında benim düşüncem 4 yıllık üniversite okumak ama babamın işini de öğrenmek, muhasebe öğrenmek. Ben zaten Türkiye'de herhangi bir şey yapamam, sanayide işi öğrenirsm nereye gidersem gideyim işim olur. Neyse, elime diplomamı alayımda daha 2 yıl var. Sonra güzel bir yer kazanırsam yürütürüm yoksa babamın yanında artık ticareti öğrenirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı