Okumak vs çalışmak

Ciddi misin? Haftalık harçlığı kadar para verirler belki de vermezler. Çalışmak yerine babasından harçlık alsa daha fazla parası olur.

Hiçbir iş yerinin sadece hafta sonu çalışabilecek bir elemana ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.

Olsun. Babandan harçlık al bir de çalış mis.
 
10 yıl önce sorsan oku derdim ama şimdi çalışmak daha mantıklı. Tanıdığım bir abi var motosiklet tamircisi kendisi. 7. ve 8. sınıfın yaz tatillerinde yanında çalıştım aile dostumuz zaten kendisi. Son 10 yıl içerisinde ev aldı, evinin üst katını satın aldı, dükkanı kiraydı dükkanını satın aldı yetmedi dükkanın yan tarafında ki dükkanı da satın aldı yetmedi arabasını değiştirdi. 4 çalışanı var dükkanında.
Ben üniversite bitirdim mesleğimi yapıyorum ama onun kadar kazanamıyorum mesela. Keşke yanında çalışmaya devam etseymişim diyorum.
 
10. sınıf öğrencisiyim dil bölümüne gitmeyi düşünüyorum sayısalım o kadar iyi değil maalesef ve babam sanayide çalış bence diyor. Çok kararsız kaldım. Arabanın sorunu için gittim 1dk sürmedi işi 50TL aldı dedi. Tabii ki sanayinin de kirli bölümleri var. Elektrikli arabacı gibi bir yerde çalışan biri iyi para kazanıyor mudur sizce? Birkaç kişiye sordum sanayide okul okumaktan daha iyi olduğunu söylüyorlar.
Dostum babam oto boyacı. Sanayide cidden güzel para var özellikle motor ve kaportada. İki çekiç vuruyor 500 lira alıyor derler kaportacılara genelde ki çok doğru 😄 Motorcuda çalışmak için de bi ustanın yanında uzun süre sürtmen lazım neyin ne olduğunu anlaman için. Sen nerede çalışacaksın bilmiyorum sanayide fakat bir kaç hafta gidip orayı denemelisin. Babama yardıma giderdim arada kışın sulu zımpara yapmak elleri mahvediyor. Arabalara ilgin varsa eğer zevkli olur senin için. Ama dil okumak gibi de bir hayalim var demişsin eğer yabancı dilini de geliştirirsin önün çok açık. Bu arada son olarak şunu da ekleyeyim, artık sanayi kültürü de bitiyor. Piyasada eski araba çok kalmadı yenilerin de çoğu servislere gidiyor. Babam şuan yanında çalışacak çırak bulamıyor mesela. Yine karar senin 👍
 

Geri
Yukarı