Okuyamazsam ne olacağım?

Hocam teknoloji gelişti artık. Ödediğiniz nakti kasiyer girdiğinde kaç lira para üstü vermesi gerektiği yazıyor karşısında. Bu ikisi fişte de yazıyor aynı zamanda :)
Adam kasadan para alırken toplayamıyor daha. Bundan bahsediyorum. Sırf bu yüzden hep temassız kartımı kullanıyorum artık.
 
Taşıma veya kargo firmasında işe girdin diyelim, yükselebilmek için günde 10-15 saat çalışıyorsun, birkaç yıl sonra firma seni bulunduğun şubede yetkili bir kişi yapıyor. Daha da çok çalışıyorsun,
5-6 sene sonra şube müdürü oluyorsun, daha da çok çalışarak 6-7 sene sonra bölge müdürü oluyorsun.

Tabii okumazsan burada en fazla hamal olursun. Yıllar boyunca hamallık yaparsın, okul okumadığın için asla yükselemezsin.

Ben bir sürü üni mezunu varken daha doğru düzgün lise okumamış birini neden yüksek konumlara getireyim?
 
Selamlar herkese şu an ortaokuldayım ve okuyamayacağıma dair kaygılarım var. Okuyup doğru düzgün bir işe sahip olamazsam nerede çalışacağım ne yapacağım bir fikir danışmanlığı yapabilir misiniz? Teşekkürler.
Cumhurbaşkanı olabilirsiniz.
 
Kasiyerlik, garsonluk gibi işlerde gelecek yok. Olacaksan bir meslekte usta olursun, ortalama bir ücretle çalışırsın. Yine de çoğu yerde çıraklıktan girmen lazım ki işi öğrenesin. O da bir nevi "okumak" ama daha zor tabi :D
 

Geri
Yukarı