Okuyarak nasıl uzun yol şoförü olunur?

denizagri

Decapat
Katılım
3 Ocak 2021
Mesajlar
132
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Konu dışı ama ben yine de sormak istedim. Uzun yol şoförü olmak için hangi liseye gitmemiz, lazım neleri yerine getirmemiz lazım? Genelde okumadan olursun diyorlar ama ailem karşı buna. Okuyarak nasıl uzun yol şoförü oluruz? Teşekkür ederim şimdiden hepinize...
 
Hocam aileniz karşıymış zaten, onun yerine sonuna kadar çalışıp iyi bir üniversite kazanıp iş bulmak bence daha mantıklı.
 
Hangi liseye gitmemiz gerek diye soruyorsan sanırım daha lise öğrencisi değilsiniz. Size tavsiyem daha fazla meslek araştırması yapmanız. Birkaç planınız olsun. Uzun yol şoförlüğünün kolay bir meslek olmadığını da hatırlatmam gerekiyor. Güzelce okuyup, farklı mesleklere yönelmek daha mantıklı olacaktır. Tabii bu sizin tutkunuz ve hayaliniz ise bize pek de yorum yapmak düşmüyor.
 
Zor istiyorum meslek olarak uğraşıyım hayatın ne olduğunu öğreneyim
Ne yazık ki hayat bilgisayar oyunlarındaki gibi 'easy, medium ve hard' olarak seçilip daha fazla zevk vermiyor aksine hayat seni hayattan soğutacak kadar yıpratıyor. ETS 2'deki gibi 30-40 dakikada binlerce Euro para kazanmıyorsun. Haftanın sadece birkaç günü belki evdesin belki değilsin, karda kışta saatlerce çalışma, zamanında bırakman gereken yük ve kazanacağın az bir miktar para. Ki o parayı sen değil eşin harcayacak ki eşinle ayrı olmak demek dünyayı kazansan yine boş demek bence. Yani bunlar basit heves işleri. Sen güzelce okulunu oku ve ileride iyi paralar kazanıp direksiyon seti ile 'hard' ayarlarda güzelce eğlen, hem yanında çocuğun da olur.
 
Üniversitede dil ağırlıklı bir bölüm tercih edebilirsiniz ülkemizde birçok uzun yol şoförü Rusya'ya sevkiyat götürmekte bu bağlamda Rus dili ve edebiyatı okumanız size bir artı sağlar daha sonra gerekli olan ehliyet src vb. evrakları tamamlamanız gerekmekte bu ve öğrencilik surecinizde yazları şehirler arası otobüs firmalarinda vb. yerlerde çalışarak muavinlik yaparak deneyim kazanarak cv nizde dolgunluk sağlayabilirsiniz. Tum bunların sonunda mevcut olan ozgec misinizi lojistik firmalarına gönderebilirsiniz umarım hakkınızda hayırlısi olur.
 
Öncelikle araba, sonra kamyon, ardından tır ehliyeti almanız gerekiyor (otobüs ehliyeti de alınması gerekiyor sanırım emin değilim) ve bunun için en az 21 yaşında olmalısınız. Bunun herhangi bir lisesi yok ehliyetinizi aldıktan sonra firmalara başvurursunuz, kabul edildiğiniz firmanın çalışma stiline göre başlarsınız. Tırcı tanıdığınız varsa eğer onun yanında iş öğrenin.
 

Geri
Yukarı