Olay günlüğünde BugCheck ve Kernel Power 41

Galaxes

Hectopat
Katılım
17 Ocak 2021
Mesajlar
5.583
Makaleler
1
Çözümler
21
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8x2 3200mhz
SSD veya HDD modeli
Pny CS3030
Ekran kartı
GTX 1660 Super
Anakart
B550 Gaming Edge Wifi
İşlemci
5600X
Bir süredir olan bir sorun. Bilgisayar rastgele donuyor ve kilitleniyor. Sonra kendi kendine yeniden başlatıyor sistem. Olay günlüğünü açtığımda Kernel Power 41 veya BugCheck oluyor. Elektrik kesintilerinden PSU zarar görmüş olabilir mi? Memtest86 testinde herhangi bir şey çıkmadı. OCCT testi de yaptım herhangi bir kapanma olmadı(30 dakika boyunca sürdü test). Minidump okumayı bilen @claus ve @Yener K. hocalarım varmış. Bi' el atsanız? PSU: FSP HyperK 600W.
 
Olma ihtimali var ama maalesef denemeden bilmek çok zor.
 
@Yener K. aynı hatayı uzun süreden sonra yine aldım, yine Kernel Power 41 ve Event log gözüküyor. Ayrıca nedense minidump dosyası yok.
Dediklerimi yapmazsan ve kendi bildiğini okursan çok hata alırsın ve kısır döngüde gezmeye devam edersin :)
 
Windows Update ile tüm güncellemeleri yükle.
Sonra DDU ile NVIDIA GPU sil ve güncel sürücüyü indir yükle.
BIOS güncelle.

Güncelleme sonrası BIOS'a gir ve restore defaults save yap. XMP kapat. RAM veya CPU ile OC vs. bir şekilde ayarlar ile oynadıysan defaults hale çek.

Hocam bu dedikleriniz yapılı zaten(BIOS güncelleme hariç). Eğer bilgisayara geçersem BIOS güncellerim merak etmeyin.

@Yener K. Hocam merhaba. Sorun ekran kartından kaynaklandığının kesin kanısındayım. Arkadaşlarım geçen Discord'dan yayın açarken ekranımın siyah beyaz gözüktüğünü söylediler. Eski sürücü yükledim düzeldi fakat çökme zaten hala var. Zaten PSU'yu da güncelleyeceğim fakat bir sorum var. Bu çökmelerin anakartıma ya da işlemciye zarar verme ihtimali var mı? Ayrıca anakart ve işlemcinin sağlık durumunu nasıl kontrol edebilirim?
 
Son düzenleme:
Hiç sanmıyorum hocam. Teknik olarak anakart kontrol eden bir program görmedim. Üzerindeki bileşenleri kontrol edebilirsiniz. İşlemci içinse Prime95 testi de yapabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı