OLED monitör alınmalı mı?

30-40 bin lira gözden çıkarabilirim hocam.

Teşekkürler hocam.

Hocam sabit duran şeylerden kaçınılması gerekiyor derken ben günlük en az 6-7 saat CS oynuyorum mesela ve CS de bir sürü şey mecburen sabit kalacak minimap skor tablosu vs gibi detaylar. Ne yapılmalı? Bazen günde 10 saate kadar oynadığım da oluyor.

40K'ya bütçeniz çıkıyorsa 4.nesil OLED alın. Samsung'un iddiasına göre çok daha dayanıklılar.

Bu modelinde 27inç versiyonu 4.nesil 32inç versiyonu 3.nesil panel kullanıyor diye duydum. Tam bilgim yok. Eğer 4.nesil ise aradaki fiyat farkını ASUS'a vermeden alabilirsiniz.

Bütçenize uygun 4k 27,32 inç modeller var onun dışında 27,32,34 2k modeller de daha uyguna mevcut. Ultrawide düz hangisini düşünüyordunuz. Bende g8 34 eski modeli mevcut 1 yıla yakın süredir kullanıyorum.
Hocam 2k + yüksek hz daha çok işimi görür diye düşünüyorum. Düz veya kavisli olması fark etmez.

Hocam 2K + yüksek Hz daha çok işimi görür diye düşünüyorum. Düz veya kavisli olması fark etmez.

10 yıllık oyun bile iyi gözüküyor OLED monitörlerde. Bu arada woled mi, qd OLED mi düşünüyorsunuz?

IMG_3262.jpeg

10 yıllık oyun bile iyi gözüküyor OLED monitörlerde. Bu arada woled mi, qd OLED mi düşünüyorsunuz?

Eki Görüntüle 2510693
Pek bir bilgim olmamakla beraber qd OLED in renkleri daha iyi diye biliyorum.

Teşekkürler hocam.

bu ürün için bilginiz var mıdır ?

Pek bir bilgim olmamakla beraber qd OLED'in renkleri daha iyi diye biliyorum.

Renk qd OLED.
Siyah woled.
Metin netliği ufak farkla qd OLED (modelden modele göre değişebilir)
HDR qd OLED.
Aydınlık ortamda woled.
Karanlık ortamda qd OLED.
Aydınlık ortamda qd OLED'in siyahları biraz griye döner. Ayrıca purple gözükür.

Bir de kaplama farklılıkları var. Mat ve glossy. Glossy daha canlı, net ve temiz görüntü sunar. Mat ise daha donuktur falan ama yansıma işleme ve qd OLED'lerde bulunan purple tonu azaltmaya yardımcı olur.

Hocam 2k + yüksek hz daha çok işimi görür diye düşünüyorum. Düz veya kavisli olması fark etmez.
Arkadaş 42 bine 2k monitör atmış ben olsam o paraya 4. Nesil de olsa 2k monitör tercih etmem 4k Samsung panel var g8, yeni nesil g81 de mevcut. Ultrawide ile düz monitör yakın gibi gözükebilir ama alakası yok o yüzden ona göre tercih yapın derim, şuanda çok fiyat performans ultrawide göremiyorum. En uyguna da öğrenci indirimli Samsung g6 satılıyor 20bin altına bulursanız alabilirsiniz zaten QD-OLED ne varsa paneli Samsung markadır.

Arkadaş 42 bine 2k monitör atmış ben olsam o paraya 4. Nesil de olsa 2k monitör tercih etmem 4k Samsung panel var g8, yeni nesil g81 de mevcut. Ultrawide ile düz monitör yakın gibi gözükebilir ama alakası yok o yüzden ona göre tercih yapın derim, şuanda çok fiyat performans ultrawide göremiyorum. En uyguna da öğrenci indirimli Samsung g6 satılıyor 20bin altına bulursanız alabilirsiniz zaten QD-OLED ne varsa paneli Samsung markadır.
Hocam 2 tane monitör önerisi yapan kişi için söylüyorsanız onun da attığı 42 binlik monitör 4k.

Pek bir bilgim olmamakla beraber qd OLED'in renkleri daha iyi diye biliyorum.

Teşekkürler hocam.

Bu ürün için bilginiz var mıdır?

Woled panel kullanıyor. Aradaki farkları önceki mesajda söyledim, bu model içinde geçerli. Ayrıca bu modelde birazcık grenlik ve HDR da siyah ezilmeler olabiliyor. Renk doğruluğu konusunda da biraz şikayetler duydum. F/P olarak çok başarılı. Glossy kaplama kullanan tek woled monitör. En azından şu anlık. Yılın ilerleyen zamanlarında değişecek bu durum. Yeni versiyonu da çıkacakmış, bazı sorunları çözeceğini söylüyorlar. Detaylı araştırmadım ama şu anlık aklımda olanlar bunlar. İki monitörde 3.nesil panel kullanıyor bu arada.

Arkadaş 42 bine 2K monitör atmış ben olsam o paraya 4. nesil de olsa 2K monitör tercih etmem 4K Samsung panel var g8, yeni nesil G81 de mevcut. Ultrawide ile düz monitör yakın gibi gözükebilir ama alakası yok o yüzden ona göre tercih yapın derim, şu anda çok fiyat performans ultrawide göremiyorum. En uyguna da öğrenci indirimli Samsung G6 satılıyor 20bin altına bulursanız alabilirsiniz zaten qd-OLED ne varsa paneli Samsung markadır.

Bana söylüyorsanız 2K monitör atmadım, ikisi de 4K monitör. G81Sf'nin %100 4.nesil kullandığıyla alakalı kaynak bulamadıydım en son. ASUS direkt sitesinde belirtiyor. Samsung'ta kimisi 3.nesil kimisi 4.nesil diyor.

Woled panel kullanıyor. Aradaki farkları önceki mesajda söyledim, bu model içinde geçerli. Ayrıca bu modelde birazcık grenlik ve HDR da siyah ezilmeler olabiliyor. Renk doğruluğu konusunda da biraz şikayetler duydum. F/P olarak çok başarılı. Glossy kaplama kullanan tek woled monitör. En azından şu anlık. Yılın ilerleyen zamanlarında değişecek bu durum. Yeni versiyonu da çıkacakmış, bazı sorunları çözeceğini söylüyorlar. Detaylı araştırmadım ama şu anlık aklımda olanlar bunlar. İki monitörde 3.nesil panel kullanıyor bu arada.

Bana söylüyorsanız 2K monitör atmadım, ikisi de 4K monitör. G81Sf'nin %100 4.nesil kullandığıyla alakalı kaynak bulamadıydım en son. ASUS direkt sitesinde belirtiyor. Samsung'ta kimisi 3.nesil kimisi 4.nesil diyor.
Hocam samsungun canlı desteğine bağlanıp sordum fakat panel bilgisini teknik ekibin iletebileceğini bunun için numaramı bırakmam gerektiğini söylediler numaramı bıraktım ama hemen dönüş yapmazlar sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı