OLED monitör alınmalı mı?

2023 ve 2025 revize modelleri var. Model aynı model kodu farklı, 2025 3. nesil diye hatırlıyorum.

OLED yapısı gereği yanmaması imkansızdır. Teknolojilerle bu süre uzatılmaya çalışılıyor sadece. Çok şükür garantiden Neo G9 VA panele geçtim de OLED'e kölelikten kurtuldum.

49" modellerin tamamı 2.nesil, revize olması önemli değil. Yenilenmesi panelinin güncelleneceii anlamına gelmiyor, Samsung'un 3.nesil 49" qd-OLED paneli yok.
Yanmayacak demiyorum zaten, güncel bir model alınırsa kısa-orta vadede sorun olmaz diyorum. OLED kullanmak kölelik değil, VA panelinde kendine has dezavantajları var. Black smearing, sınırlı kontrast oranı, sınırlı renk gamutu, homojenlik, ışık sızması, kötü görüş açısı gibi bir sürü dezavantajı var. Sen memnun kalmamışsın diye OLED kullanmak kölelik olmuyor.

TV'lerde yüzey alan fazla olduğu için çok sıkıntı yaşatmasa da ben 27" gibi yoğun yüzeylerde ısıdan dolayı her türlü yanacağını düşünüyorum. Bu süre benim gibi 3 ay sürmez de 2 sene sürer belki. Fakat ömürlük fastıps, IPS ve VA panellerimle yetinmeye razıyım.

Maksimum 3 sene ömür ile mükemmel görüntü mü yoksa bir 10 ömür ile iyi/idare eder bir görüntü mü arasından ben 10 seneyi seçtim. Bahsettiğim monitörlerin 40-60k bandında olduğunu da hatırlatmak isterim.

Neo G9 56 bin TL.

Samsung G5 20 bin TL. 1 tane G9 alacağıma 3 tane G5 alırım 10 sene kullanırım zaten. 😀 3.nesil QD-OLED panel kullanıyor. Fazla abartıyorsunuz Oled monitörler eskisine göre daha ucuz ve daha dayanıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
49" modellerin tamamı 2.nesil, revize olması önemli değil. Yenilenmesi panelinin güncelleneceii anlamına gelmiyor, Samsung'un 3.nesil 49" QD-OLED paneli yok.

Yanmayacak demiyorum zaten, güncel bir model alınırsa kısa-orta vadede sorun olmaz diyorum. OLED kullanmak kölelik değil, VA panelinde kendine has dezavantajları var. Black smearing, sınırlı kontrast oranı, sınırlı renk gamutu, homojenlik, ışık sızması, kötü görüş açısı gibi bir sürü dezavantajı var. Sen memnun kalmamışsın diye OLED kullanmak kölelik olmuyor.

Revize yapmıştım tekrar yapayım. Fanatikliğe gerek yok.

Renk ve parlaklığına laf yok, o ayrı. OLED'e hiçbir şey yanaşamaz, dezavantaj dediklerinin neredeyse hepsi VA değil, IPS içinde geçerli, daha doğrusu OLED olmayan tüm ekranlar için.

TV'lerde yüzey alan fazla olduğu için çok sıkıntı yaşatmasa da ben 27" gibi yoğun yüzeylerde ısıdan dolayı her türlü yanacağını düşünüyorum. Bu süre benim gibi 3 ay sürmez de 2 sene sürer belki. Fakat Ömürlük FastIPS, IPS ve VA panellerimle yetinmeye razıyım.

Maksimum 3 sene ömür ile mükemmel görüntü mü yoksa bir 10 ömür ile iyi/idare eder bir görüntü mü arasından ben 10 seneyi seçtim. Bahsettiğim monitörlerin 40-60K bandında olduğunu da hatırlatmak isterim.

Türkiye ekonomisinde minimum 25K ile alacağın bir cihazın, ömrünün garanti süresinden biraz uzun olacağını bilerek alıp, o keyfi sonuna kadar yaşaybiliyorsanız, tabii ki alın. Ferrari 458 Italy'de İstanbul sokakları için yapılmadı, kullanıp hararet yaptırıp yılda 1 motor indirtiyorlar.

Kölelikten kasıt, para karşısında aldığın ömrün az olması. 3 yıl sana fazla olabilir. Yaş kaç bilmiyorum ama ben TN panel 2016'da aldığım 240Hz panelimi geçen yıl evde boş duruyor diye sattım, tertemizdi.

Sen 10 yıl sonra OLED'i sağlam bulamazsın.

Ferrari'nin iyi olduğunu herkes biliyor, fakat şehirde kullanacağım dediğinde herkes sana Ford önerir, önerecektir.

Ford öneren arabadan anlamadığından değil, kar/zararı bildiğindendir. Param bol 3 sene sonra değiştiririm 20K'da veririm dersen,

Tabii ki OLED dostum :D

Senin gibi saldırgan cevap verecek olsam mesela şu cevabı verirdim :D

Sen memnun kalmamışsın diye 3 tane G5 1 tane G9'dan daha iyi kullanmak olmuyor. Sen renkten memnun kalırsın, ben yekpare ultrawide görüntüden.

VA alıp fakir avuntusu yapmaktan iyidir gibi ifadeler kullanıyorsun, gerek yok. Ağzınla 56K deyip, fakir avuntusu demek. Gereksiz gericisin.

Çok "Bence" ifadelerini genele empoze ediyorsun. Sakin, OLED'i sen keşfetmedin.

Son düzenleme:
Kısa ve orta vadede, daha iyi bir görüntü için OLED.
Uzun ömür ve idare eder görüntü kalitesi için diğer geri kalan paneller.
Diyebiliriz o zaman.

Revize yapmıştım tekrar yapayım. Fanatikliğe gerek yok.

Renk ve parlaklığına laf yok, o ayrı. OLED'e hiçbir şey yanaşamaz, dezavantaj dediklerinin neredeyse hepsi VA değil, IPS içinde geçerli, daha doğrusu OLED olmayan tüm ekranlar için.

TV'lerde yüzey alan fazla olduğu için çok sıkıntı yaşatmasa da ben 27" gibi yoğun yüzeylerde ısıdan dolayı her türlü yanacağını düşünüyorum. Bu süre benim gibi 3 ay sürmez de 2 sene sürer belki. Fakat ömürlük fastıps, IPS ve VA panellerimle yetinmeye razıyım.

Maksimum 3 sene ömür ile mükemmel görüntü mü yoksa bir 10 ömür ile iyi/idare eder bir görüntü mü arasından ben 10 seneyi seçtim. Bahsettiğim monitörlerin 40-60k bandında olduğunu da hatırlatmak isterim.

Türkiye ekonomisinde minimum 25k ile alacağın bir cihazın, ömrünün garanti süresinden biraz uzun olacağını bilerek alıp, o keyfi sonuna kadar yaşaybiliyorsanız, tabii ki alın. Ferrari 458 ıtaly'de İstanbul sokakları için yapılmadı, kullanıp hararet yaptırıp yılda 1 motor indirtiyorlar.

Kölelikten kasıt, para karşısında aldığın ömrün az olması. 3 yıl sana fazla olabilir. Yaş kaç bilmiyorum ama ben TN panel 2016'da aldığım 240Hz panelimi geçen yıl evde boş duruyor diye sattım, tertemizdi.

Sen 10 yıl sonra OLED'i sağlam bulamazsın.

Ferrari'nin iyi olduğunu herkes biliyor, fakat şehirde kullanacağım dediğinde herkes sana Ford önerir, önerecektir.

Ford öneren arabadan anlamadığından değil, kar/zararı bildiğindendir. Param bol 3 sene sonra değiştiririm 20K'da veririm dersen,

Tabii ki OLED dostum :D

Senin gibi saldırgan cevap verecek olsam mesela şu cevabı verirdim :D

Sen memnun kalmamışsın diye 3 tane G5 1 tane g9'dan daha iyi kullanmak olmuyor. Sen renkten memnun kalırsın, ben yekpare ultrawide görüntüden.

VA alıp fakir avuntusu yapmaktan iyidir gibi ifadeler kullanıyorsun, gerek yok. Ağzınla 56k deyip, fakir avuntusu demek. Gereksiz gericisin.

Çok "bence" ifadelerini genele empoze ediyorsun. Sakin, OLED'i sen keşfetmedin.

VA ya özel demedim zaten VA panel güzellemesi yapmışsın ona söyledim. Hiçbiri OLED'in kulvarı değil, boşuna övme yani.

İlk saldırgan tavır sergileyen sensin OLED kullanmak kölelik diyorsun ondan sonra da cevabı alınca alınıyorsun. Çok gereksiz uzatmışsın 49" ultrawide spesifik kullanıcıların alacağı bir boyut. Çok büyük bir kısım 27" tercih ediyor. Dediğim gibi 56k VA panele vereceğime 3 tane 3.nesil qd-OLED alır keyfime bakarım.

Birbirimizi ikna etmemiz için çaba göstermemize gerek yok. Ben sadece düşüncemi aktarıyorum. Gerçek olan şey yeni teknlojilerin geliştirilmeye müsait olduğu. Tam anlamıyla tamamlanmış teknoloji olduğunu İddia edemeyiz. Bunu ifade etmeye çalışıyorum.

10 sene sonra OLED alırsınız 40 yaşınıza gelince kullanırsınız artık.

Yukarıdaki adamın yazdığına altında verdiğin cevap. Anlıyorum. Saldırganım özür dilerim :D

VA güzellemesi yapan olmadı, OLED'in dezavantajları sayıldı ama neyse.
Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi olup, yükseğimi Yarı İletkenler'e yaptım. OLED ve OLED teknolojisinin ne olduğunu emin ol çok iyi biliyorum.
Forum'un sosyal alan olup, çeşitli insanların deneyim, bilgi aktarıp, sohbet ettiği bir ortam olduğunu unutup, burada üstünlük kurmaya çalışmak tuhaf. Belli ki teknik sohbet değil, sohbet bile edilemeyecek.

Ben fakirim dostum, dediğin gibi 3 tane G5'e param yetmedi :D Sen keyfine bak , uğraşamayacağım sizinle.

İyi Sosyaller.

OLED TV tarafının daha uzun süreli geçmişini baz aldığımızda monitörler için geç bile kalındı sayılır. (2022)

3-4 seneye kadar qdel ekran teknolojisinin geleceği öngörülüyor, oledi kullanamayacak kadar strese girmeye kapılmayın alın kullanın keyfini çıkarın geçen zaman geri gelmiyor beklemek mantık dışı.

Yanık eğer olede geçmemek için tek sebebiniz ise aklınızdan çıkarın; zira daha dayanıklı olacağı bilinen söylenen qdel için uzun zaman en az üç dört yıl beklemeyi göze almanın mantığını takdirinize bırakıyorum değmez.

Bu teknolojiyi yüksek ihtimalle getirecekler ama ilk hangi ekran grubuna gelir veya ikisi beraber mi çıkış yapacak şimdilik belirsiz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı