OLED monitör önerisi

Bütçe
40000
Bence de denemekten zarar gelmez ki satılabilecek bir ürün zaten. İndirime girerse bence alın. Kaldı ki ben öyle yapacağım + ekran kartı güncellemesine gideceğim orada da indirim yakalayabilirsem.

Hocam ekran kartıyla alakalı da bir konum var oraya da davet etsem sizi, fikir belirtseniz

Link atabilir misin?

Link atabilir misin?
Tekrar tekrar teşekkürler.

@bluerr Fiyat biraz daha düşmüş hocam, sizce aradaki fark an itibari ile 5 Bin TL iken sizce bunu alsam mı ? Aradaki farkla keşke QD-Oled alsaydım der miyim sizce ? Kusura bakmayın siz çok yardımcı olduğunuz için tekrardan rahatsız etmiş oldum.

Son düzenleme:

Metin netliği çok lazım değilse al gitsin pişman olmazsın.

Hocam tekrar size sormak istediğim bir şey var, hali hazırda Asus Woled kullanıyorken. Karışık araştırmaktansa direk reddit derinliklerine indim. Şunları çok okudum, bu monitörün HDR performansı baya zayıfmış, gerçek anlamda beğenen 1 kişi yok ama konu SDR geldiğinde ise QD-Oledler'in HDR performansı gibi çok iyi görüntü veriyormuş. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, ayrıca HDR ve SDR nerede ne işime yarar bilgilendirebilir misiniz ? Dün itibari ile Dell tarafına daha yatkındım ama fiyatı biraz düşmüş düne göre o yüzden Asus'u da araştırmaya devam ediyorum.

Rec 2020 kapsamı qd OLED'lere göre çok düşükte o yüzden. Günümüzde monitör kıyaslaması için DCI-P3 ve rec 2020 renk gamutlarına bakılır. Hepsi SRGB'nin %100 kadarını alıyor zaten. Bir değeri kalmadı.

500hz’lik modellerde çıkmaya başlamış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Metin netliği çok lazım değilse al gitsin pişman olmazsın.
Çok lazım değil ama göze batıyorsa da tıpkı QD-Oled modeldeki mor gözükme problemi gibi tat kaçırır. Kusura bakmayın sizi de çok yoruyorum ama. Sizin önerilerinizle gerçekten Dell tarafına çok daha yatkınım aslında. Ama hem fiyat, hem renk doğruluğu olarak Asus kötü görünmüyor aslında.

Buradaki değerler, Dell monitörün daha kaliteli renkler sunduğunu mu gösteriyor yani daha doğru ?

Göze batma durumu mümkün değil. Yan yana koyup karşılaştırmadığınız sürece sizi fazlasıyla memnun eder. Fiyat farkı az olsaydı dell tarafına daha yakındım bende.

REC2020 günümüzde en zor elde edilen gamutlardan birisi. Ne kadar yüksek o kadar iyi yani. En iyi HDR deneyimi için yüksek olanı almanız lazım. XG27AQDMg de LCD panel seviyesinde bu konuda. Tabii bu LCD panel gibi görüntü kalitesi vereceği anlamına gelmez, sonsuz kontrast ve arka aydınlatmadan kurtuluyorsun. Gerçek HDR deneyimini her türlü verecek yani.

Rtings ölçümünde de dell bariz iyi çıkmış.

Asus

Dell

Son düzenleme:
Dell tarafındaki garanti kısmı aslında en cezbedici taraflarından gerçekten. Bu kadar paralar verdikten sonra garantinin sizi uğraştırması insanı deliye döndürür. Gerçekten HDR deneyimini her türlü verecek kısmını anlayamadım. Yani zaten OLED monitör olduğu için bariz şekilde canlı renkleri verecek ama HDR teknolojisini kullanmadan sağlayacak gibi bir durum mu ?

Ek olarak senelerdir Asus kullanıyorum, hem 240hz TN panel, hem şuan kullandığım 2K Fast IPS model hiç beni üzmedi. Hatta Samsung 2K Curved monitörünü 2. monitör olarak kullanıyorum ve Asus çok daha kaliteli görünüyor. Tabii Samsung'un giriş seviye modellerinden olması buna sebeplerden biri ama Asuslardaki renkler hep doygun geliyor bana nedense.

HDR açtığında zaten gerçek HDR göreceksin. İlla bunun mükemmel olmasına gerek yok. Yani demek istediğim LCD monitörle HDR açınca renkler çorbaya dönüyor, siyahlar vs kötü duruyor ya hani bunda bu durum olmayacak. 100 üzerinden LCD monitör 30 puan alıyorsa bu 89 puan alacak, Dell ise 94 gibi düşün. %5-10 daha iyi HDR deneyimi veriyor. Çağ atlatmıyor yani. Ucuz olanı al geç. Kafaya takacağın kadar kötü değil. Memnun kalırsın yani.

Yana yana koyup kıyaslamadığın sürece sorun yok. HDR açınca her türlü memnun kalacaksın.

Bütçeni 5K artırmak seni zorlamıyorsa o zaman mantıklı olabilir, eğer zorlanıyorsan ASUS'u al geç.

Detaylı türkçe açıklaması da var:

Bu renk alanını özellikle ilginç kılan şey, her iki kromatiklik diyagramında da tüm sRGB ve Adobe RGB renk alanını kapsaması ve %0,02'lik ihmal edilebilir bir kısmın gamının dışına çıkmasıyla tüm DCI-P3 ve NTSC 1953 renk alanlarını kapsamaya çok yakın olmasıdır. Bu, mevcut neredeyse tüm içerikleri doğru renklerle görüntülemeyi mümkün kılar. Rec. 2020 standardı, görüntü kalitesinin çoğu, hatta tüm yönlerinde içerik görüntüleme için diğer hemen hemen her standardı iyileştirdiğinden, hem televizyon endüstrisini hem de tüm ekran üreticilerini bu standardı benimsemeye şiddetle teşvik ediyorum çünkü içerik görüntülemeyi tamamen yeni bir seviyeye taşıyabilir.

Kaynak: The Pointer's Gamut - The Coverage of Real Surface Colors by RGB Color Spaces and Wide Gamut Displays - TFTCentral

Özetle rec 2020 çok önemli bir gamut. Yinede qd oled monitörlere göre zayıf olsa da genel olarak berbat falanda değil. Artılar ve eksiler yine birbirini götürüyor. Mükemmel bir panel tipi yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…