Olta seti önerisi

Bu oltayla dediğin şamandıralı şeyi yapabilirsin sıkıntı yok . İllaki alacaksan 210 luktan uzak dur. 100 gram sahte atacaksın demiyorum zaten. Olta atarı 50-100 arası sen gidip 20 10 gram sahte atarsan çok yakına düşer o yüzden olmaz diyorum. Kamış atar aralığı 5-20 olan bir kamış senin oltandan daha uzağa atabilir 10 20 gramlık sahteleri. Yani demek istediğim o oltayla sahte atma işi mantıklı olmaz, balık gelir gelmesine ama büyük ihtimalle balığın geldiğin bile hissetmezsin.
Şimdi atari 40 gram bir olta alsam 50 gramlık kurşun ile kullanırsam ne olucak

Hocam 210'luk ile 300 lüğün atar aralığı aynı 50-100 ikisi de. 210'luk kamışa 50-100 olmaz. Adi olduğu için olur diye yazmışlar ama olmaz. Ayrıyeten 210'luk oltanın makinesı 20'lik o 20'lik makine ile şamandıralı yem atıp çekemezsin balık gelirse balığı çekemezsin balık alıp gider çok küçük makinesı var. Ama 300 lükde makine 50'lik büyük ve güçlü o yüzden mantıklı. 210'luk sana daha iyi gelebilir ama ben özelliklere bakarak diyorum ki o 210'luk olta takımı bir halt etmez. O yüzden 300 luğu al alacaksan sana tavsiyem o. Ayrıyeten olta takımı tavsiyesi istemişsin, istediğin özelliklerde hep aynı marka var o yüzden gerek yok. Alacaksan 300 lüğü tavsiye ediyorum.
Decathlon dan gördüm şimdi ordada var biraz önerecek başka bir şeyiniz yok galiba. İşte 300 lukte çok uzun gibi geliyor . Şimdi ben doğru mu anladım 250 gram atarlı bir olta daha az hassas 40 gramlık atarlı olta daha çok hassas demi? Peki ben 40 atarlı bir oltaya 50 gram kurşun Samandıra felan koyarsam ne olucak kirilicakmi olta? Ve o oltaya Samandıra felan yapabilirsin dediniz hangi olta 300 Luk olanami?

Hocam 210'luk ile 300 lüğün atar aralığı aynı 50-100 ikisi de. 210'luk kamışa 50-100 olmaz. Adi olduğu için olur diye yazmışlar ama olmaz. Ayrıyeten 210'luk oltanın makinesı 20'lik o 20'lik makine ile şamandıralı yem atıp çekemezsin balık gelirse balığı çekemezsin balık alıp gider çok küçük makinesı var. Ama 300 lükde makine 50'lik büyük ve güçlü o yüzden mantıklı. 210'luk sana daha iyi gelebilir ama ben özelliklere bakarak diyorum ki o 210'luk olta takımı bir halt etmez. O yüzden 300 luğu al alacaksan sana tavsiyem o. Ayrıyeten olta takımı tavsiyesi istemişsin, istediğin özelliklerde hep aynı marka var o yüzden gerek yok. Alacaksan 300 lüğü tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:
Evet doğru anladın. Atarı fazla olan oltalar özellikle teleskopik olur ve daha ağırdır onlar. O yüzden ufak tefek balıklarda tepki alamazsın belki çekerken bu niye ağır dersin öyle.

40 gramlık bir olta ile 50 atarsan bir şey olmaz ama 100 atarsan birkaç atışa oltayı kırarsın o olur.

300 luk oltayla şuan bahsettiğin ve istediğin her şeyi yapabilirsin. 210 luk la aynı özellikteler ama 210 luk oltanın makinası çok güçsüz. Göl balıklarının gücüne dayanamaz dolayısıyla onları çekemez veya çekerken zorlanır.

Attığın olta spin için daha mantıklı. Ama şamandıralı da biraz zorlayabilir atar ama.

Bu takım biraz daha mantıklı olabilir atış aralığı daha fazla ve şamandıralı daha iyi olur.

Evet doğru anladın. Atarı fazla olan oltalar özellikle teleskopik olur ve daha ağırdır onlar. O yüzden ufak tefek balıklarda tepki alamazsın belki çekerken bu niye ağır dersin öyle.

40 gramlık bir olta ile 50 atarsan bir şey olmaz ama 100 atarsan birkaç atışa oltayı kırarsın o olur.

300 luk oltayla şuan bahsettiğin ve istediğin her şeyi yapabilirsin. 210 luk la aynı özellikteler ama 210 luk oltanın makinası çok güçsüz. Göl balıklarının gücüne dayanamaz dolayısıyla onları çekemez veya çekerken zorlanır.

Attığın olta spin için daha mantıklı. Ama şamandıralı da biraz zorlayabilir atar ama.
avkamp Deniz Ve Göl Profesyonel Olta Takımı Seti - Fiyatı, Yorumları
Bu satıcının ürünleride iyi gibi peki o 300 Luk mu albastar mi bumu ? Adama yazınca bunu göle özel yapabiliyormuş 300 cm e kısaltıyor felan bundada kanca Samandıra ve yem ile avlanirmi bekleyerek ve dip avcılığı olarak?

Bu takım biraz daha mantıklı olabilir atış aralığı daha fazla ve şamandıralı daha iyi olur.
Şamandıralı neden daha iyi oluyor bunda ki bunu açıklama şansınız varmı
Ve yani şuan o 300 Luk ile spin yapamam demi azda olsa olmazmi hafif hareket ettirsem arada bir

Bu satıcının ürünleride çok iyi isteğe bağlı samandirayi 300 e indiriyor boyunu ama şimdi hatırladım atari 250 bunun :Jdkskskwkdks

Çoğu insan 100-200 atarlı olta almış onlar ozaman sadece kanca ve yemle balık tutuyor heralde spin çok zor olmaz mı? Balığı hissetmezler sanki

Son düzenleme:
100-200 atarlı oltalar İstanbul boğazında lüfer avı için iş yapar. 300'lük olta ile spin yapılabilinir eğer atış değeri az ise.
Hala karar veremedim av bayisini aradım bana spin ile hem spin hemde dip avcılığı olmaz dedi bana teleskopik önerdi telefonla konuştum. Ankara gibi göl dere olan yerde spin mantıklı olurmu bilmiyorum ben hem kanca şamandıra yem ile avlayim hemde sahte yem ile avlayim istiyordum ama ayrı ayrı almam gerekmiş ilk olarak hangi olta ile başlamalıyım ki bana kaliteli teleskopik önerin desem? Bazıları 100 atarlı oltalara spine uygun diyor nasıl uygun olabilir sahteyi balığı nasıl aticaklar uzağa gitmez ki

Birkaç yanıt geriye giderseniz aynısını ben de demiştim lakin yapılmaz diye bir şey yok yapılır. Av bayi büyük ihtimal ile teleskopik olta ile yapılmaz demiştir doğru demiş. 2 parça spin olta alın . Atar aralığı 15 den başlasın 40 50 60 birşey olsun. O zaman her ikisini de yapmış olursunuz.

Birkaç yanıt geriye giderseniz aynısını ben de demiştim lakin yapılmaz diye bir şey yok yapılır. Av bayi büyük ihtimal ile teleskopik olta ile yapılmaz demiştir doğru demiş. 2 parça spin olta alın. Atar aralığı 15'ten başlasın 40 50 60 bir şey olsun. O zaman her ikisini de yapmış olursunuz.

Hayır bana spin olta ile yapamazsınız dedi adam ya gitsem Gölde ve 50 cm derinlik olan yerlerde 7-40 olta alsam olmaz mı? Sizin dediginiz gibi 15'ten başlasa ben 10 gramlık sahte kullansam uzağa gitmeyecek bu sefer de. Hani fake solucan yemler var ya o kanca işini çözemedim ben zaten nasıl bağlanır onlarida hiç bilmiyorum ama sahte soluncanlar var ya da başka şeyler ama spin alırsam spin olta alırsam o kancayı takamicak miyim takarsam derenin ortalarında durupyemi yerler mi baliklar kurşun mu takacağım ne yapacağım hiçbir şey bilmiyorum bazılarının 100 atari var onunla nasıl sahte atiyorlar anlamadım gitti.

Birkaç yanıt geriye giderseniz aynısını ben de demiştim lakin yapılmaz diye bir şey yok yapılır. Av bayi büyük ihtimal ile teleskopik olta ile yapılmaz demiştir doğru demiş. 2 parça spin olta alın . Atar aralığı 15 den başlasın 40 50 60 birşey olsun. O zaman her ikisini de yapmış olursunuz.
Olta aldım makine olarak dam quick Mk1 3000 (bu iyiymiş önerdi av bayi dandik değil mis) kamış aldım 270 Lik 75-150 atarlı ama misina canımı sıkıyor çok çabuk dolanıyor

Son düzenleme:
Onun birkaç nedeni faz. Biri makina bozuktur düşük ihtimalle ,ikinci neden doğru düzgün bağlamamışsındır ilk başını ve o yüzden dolanıyordur .Üçüncü ihtimal eğer gergin bir şekilde sarmadıysan o yüzden 4 üncü ihtimalle de ip ise kolay dolanır ama o kadar da fazla değil.

Onun birkaç nedeni faz. Biri makina bozuktur düşük ihtimalle ,ikinci neden doğru düzgün bağlamamışsındır ilk başını ve o yüzden dolanıyordur .Üçüncü ihtimal eğer gergin bir şekilde sarmadıysan o yüzden 4 üncü ihtimalle de ip ise kolay dolanır ama o kadar da fazla değil.
Naylon misina var 0.35 mm Orda biri sarmıştı makineyi yeni aldım daha bugün aldım seti
Bu arada makine iyi mi dam bilindik marka dedi adam bakabilirmisiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı