Cihazınızla ilgili aşağıdaki işlemi sağlamanızı rica ederiz.
1- Bilgisayarınız kapalı iken açma tuşuna 1 defa basıp çektikten hemen sonra ESC düğmesine basıp basıp çekmenizi rica ediyorum. Daha sonra F10 tusu ile BIOS menusune giriniz.
2- Bu menude; System Configuration\Boot Options\ menüsü altından Legacy Boot seçeneğini Enable konumuna getiriniz.
3- Secure boot secenegini enable edip kaydettikten sonra cihaziniz yeniden baslayacaktir.
4- Karsiniza siyah bir BIOS ekrani gelecek ve sizden sifre isteyecek, sifreyi gene bu ekranda bulabilirsiniz. Girdikten sonra enter tusuna bastiktan sonra cihazinizi yeniden baslatiniz.
Hp ile iletişime geçtim ve böyle bir cevap aldım. Bu çözümü internette de görmüş, denemiş ve olumsuz sonuç almıştım. Böyle bir cevap alınca tekrar denedim yine başarısız oldum. Bilgisayarı kapattım. Birkaç saat sonra bir çare tekrar denedim ve bilgisayar açıldı. Çözüm bu mu yoksa bir şeyler kendiliğinden düzeldi mi bilmiyorum ama bilgisayarım açıldığı için mutluyum. Bu sorunla karşılaşan kişiler bu çözümü deneyebilirler. İlgilendikleri için HP’ye ve Technopat Sosyal’e teşekkür ederim.