Onboard Ekran Kartı Aktif Etmek

Lejon

Kilopat
Katılım
4 Kasım 2016
Mesajlar
79
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Zamanında "Bilgisayar Hastanesi" diye tabir ettiğimiz bir dükkanda onboard ekran kartını deaktif edip, onun yerine PC'de sadece çalışması için ayrı bir aparat yardımı ile entegre ekran kartı olan Nvidia Geforce GTX 750 Ti aktif ettim. Lakin şuanda karşılaştığım bir sorundan ötürü tekrardan aktif etmem gerekiyor onboard ekran kartını. BIOS'ta "primary display" kısmını ne yaparsam yapayım kaydettiğimde değişen bir şey olmuyor bu arada. Ayrıca "Aygıt Yöneticisi" kısmında da sadece Nvidia ekran kartım gözüküyor. Anladığım kadarıyla onboard ekran kartının komple iletişimi kesilmiş PC ile. Tekrardan bu iletişimi sağlamam gerekiyor.

Yardım..?

Şu foruma ne zaman bir yazı yazsam umursanmıyor. Adam minecraft oynayamadığını beyan ediyor milyon tane cevap geliyor.
 
Laptop mu bu? Masaüstü ise niye bunca zahmete girdiniz? Zaten ekran kartı takınca o aktif olur, çıkarınca onboard aktif olur.
 
Olmuyor işte. Masaüstü. Onboard üzerindeki o ekran kartı nasıl devre dışı bırakılmış? Yani bu adamlar ne yaptı da devre dışı bıraktı ayrıca tekrardan aktif etmem için ne yapılması gerek?
 
Anakart : ASUS H110M-D
İşlemci : Intel Core i-5 6402-P
Ram : 8 GB (Lakin marka modelini bilmiyorum )
Ekran kartı : ASUS Strix Nvidia Geforce GTX 750 Ti
 
Boşuna bilgisayarcıya götürmüşsün. Ekran kartı takılı olduğu zaman onboard devre dışı olur zaten. Ekran kartını sök, anakartın çıkışına tak monitörü onboard aktif olur.
 
Görüntü veren kabloyu anakartın girişine taktığımda "No Signal" diyor. Çözüm olarak ekran kartını komple çıkarıyım mı? Doğru anladıysam eğer deneyebilirim.

Peki bu işlem sırasında görüntü gelip gelmediğini denemek için pcyi açık bıraksam bir sorun olur mu?
 
Hemen deneyip geri dönüş yapıcağım şuan.

Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. 1 senedir bu pcye sahibim ve 1 senedir bu durum ile karşı karşıyayım. Elimin altında araba olmadığı içinde kasayı alıp götüremiyorum. Senin sayende sorunum çözüldü. Çok ama çok teşekkür ederim.
 
Kardeşim ekran kartini sökmeye gerek yoktu ikisini aynanda kullanarak yüksek fpsalirsin ve işlemcinin yükünü azaltirsin bios ayarlarından igd monutor veya onboard ayarlarını aktif ederekte başlatabilirsiniz sistem İnternet ekran karti üzerine çalışırdı harici ekran kartinida Windows ayarlarından yapabilirdin
Tabi Windows 10 kullanıyorsan Windows 10 1909 sürümü olması lazım bunun icin
Sag tıklayıp goruntu ayarlarına gel sonra grafik ayarlari yaziyo tikla sonrada uygulamaları İnternet ekran kartina verirsin oyunlarına dahili ekran kartina verirdin bu kadar basit söylediklerim masusstu pcye veleptop için gecerli
 

Yeni konular

Geri
Yukarı