Onboard ekran kartı performans farkı

kgngltkn

Centipat
Katılım
29 Ekim 2020
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlarım merhabalar çok açık ve net bir şekilde konuyu hemen sizlere paylaşacağım uzun süredir Laptopumdaki gereksiz FPS düşüklüğü ve OBS'deki bazı ekranı gösterememe problemleri yüzünden şikayetçi idim. Oyunlarda benden daha düşük bir modeli olması rağmen benden daha yüksek performans alan arkadaşım yüzünden iyice kafama takıldı bu problem. Laptop Casper G900.
2060 RTX.
i7-10750H.
16 GB RAM.
2TB HDD.
240 GB SSD.
240Hz Monitör.
Şimdi asıl soruyu size sorayım ben bios’tan bir deneme yapıp Intel UHD 630'u devre dışı bıraktım yani ıgfx’i kapattım. Bir öyle oyun performansına baktım bir de tekrar açıp baktım. Kapattığımda oyunun performansının çok yükseldiğini gördüm masaüstünde ise herhangi bir problem Hz düşmesi gibi bir sorunla karşılaşmadım tam tersi yüksek FPS ve OBS'deki problemimin çözümüne ulaşmış oldum ekranı artık gösteriyor idi. Laptoplarda bu onboard ekran kartını kapalı tutarsam böyle bir zararı var mı veya ne yapmalıyım bana detaylı bir açıklama yapabilirseniz çok mutlu olurum. 2 tane görsel çektim detaylı biri onboard ekran kartı açık biri de kapalı hali.( Valorant'ta aynı işaretlediğim yerden aynı süre içinde baktım)

DC93DE69-DC7A-4E87-BFF3-7580BEC69F96.jpeg


3DF67A69-556C-4163-9ED9-9AA8E2826779.jpeg
 
Son düzenleme:
Genelde bir sorun oluşmaz benzer bir durum bende de vardır oyunlara girmeden hangi ekran kartından çalışmasını gerektiğini ayarlamam gerekiyordu bende benzer yöntem kullandım 2-3 senede herhangi bir problem olmadı.
 
Oyun ayarlarından veya video seçimi sırasında ekran kartıda seçilebilir ama bazı oyunlarda bu seçenek mecvut değil.
 
Oyun içinde zaten böyle bir seçenek var olmalı yoksa görüntü ayalarında belli uygulamaya sadece bir şeyi atayabiliyorsun sanırım.
Aynen ne yazık ki çoğu oyunda bunu seçemiyoruz
Genelde bir sorun oluşmaz benzer bir durum bende de vardır oyunlara girmeden hangi ekran kartından çalışmasını gerektiğini ayarlamam gerekiyordu bende benzer yöntem kullandım 2-3 senede herhangi bir problem olmadı.
Ne yalan söyliyim pc harika oldu bir problem yok gibi de duruyor hani böyle fazla ısınması falanda olmadı şimdilik ama sizde cidden böyle kullanıyorsanız içim çok rahatladı ama bir gene de sorayım dedim
 

Geri
Yukarı