One UI 7 Beta yayınlandı

İnanılmaz can sıkan ve markadan, işletim sisteminden falan çok soğutan bir durum. Umarım düzeltirler ama sanmıyorum.

Beta 2 pazartesi yayınlandı. Beta 3 bence 28 Aralık'ta değil de 30 Aralık'ta çıkabilir. Tabii ki hangi gün çıkacağı belli olmaz. 6 Ocakta da çıkması muhtemel. Noel arası olduğundan aceleye getirmiyorlar bence. Çok fazla bir yenilik getireceklerini ve animasyonları falan değiştireceklerini düşünmüyorum.
One UI 7'nin ilk sizintisindaki animasyondan daha farkli bir animasyon var su an betada. Sizintidaki animasyonun daha iyi oldugu soyleniyordu. Members uzerinde One UI hakkinda bir moderator sanirim animasyonlarin degisecegini dogruladi emin degilim. Beta 3 olmasa bile beta 4 ile degistirirler belki.

One UI 7'nin ilk sizintisindaki animasyondan daha farkli bir animasyon var su an betada. Sizintidaki animasyonun daha iyi oldugu soyleniyordu. Members uzerinde One UI hakkinda bir moderator sanirim animasyonlarin degisecegini dogruladi emin degilim. Beta 3 olmasa bile beta 4 ile degistirirler belki.
Weather widget Bug'ı sizde de var mı? Galiba bütün cihazlarda eğer ki kasıtlı bir şekilde yapılmadı ise bu bug var. Sırası ile animasyon Widget'a geri dönüyor sonraki animasyon ise ekranın alt kısmında sonlanıyor veya karışık bir şekilde olabiliyor. Umarım düzeltirler.

Weather widget Bug'ı sizde de var mı? Galiba bütün cihazlarda eğer ki kasıtlı bir şekilde yapılmadı ise bu bug var. Sırası ile animasyon Widget'a geri dönüyor sonraki animasyon ise ekranın alt kısmında sonlanıyor veya karışık bir şekilde olabiliyor. Umarım düzeltirler.
Hayır denk gelmedim. Widget'ı kullanmıyorum sadece ekranda duruyor. Çok az kullanmışımdır onda da denk gelmedim.

Acikcasi Ice'in dediklerine pek inananmiyorum artik ama bakalim. One UI icin iOS 18.1'den daha akici demisti. 😀

Guc tasarrufuna aldiktan sonra tekrar guc tasarrufundan cikinca ekran 60 Hz'de kaliyor. 2 kere yapti bunu. Sanirim uzun sure guc tasarrufunda durunca yapiyor. Yeniden baslatmayla duzeliyor. Denemedim ama muhtemelen ayarlardan ekran yenileme hizini 60 yapip tekrar 120 Hz'e alinca duzeliyordur.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241228_105357_X.jpg
    Screenshot_20241228_105357_X.jpg
    84,1 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:

Animasyonlar bence daha iyileştirilecektir stabil sürüme kadar, animasyon özelleştirme var mı bu arada hocam?
Ayrıyeten özellikle uygulamalara giriş çıkış animasyonu çok eleştirliyor, bence de güzel değil ancak şöyle bir durum var.
Aslında uygulamadan çıkış animasyonu oldukça güzel ama sadece ana ekranda güzel, uygulamalar ekranında kötü bir animasyon var çünkü kaydırıp uygulamadan çıkınca ana ekrana geliyor ve uygulamanın simgesi orada olmadığı için uygulama küçülüp simge haline gelme animasyonu olmuyor, onun yerine çok kötü animasyon olan uygulama direk kayboluyor, eğer ayarlardan sadece ana ekran yaparsanız bu sorun çözülür kullanıcı tarafından.
Ancak bence Samsung'un sorunu şu şekilde çözmesi gerekiyor, kaydırıp uygulamadan çıkınca uygulamayı nereden açtıysan oraya gelmesi lazım, uygulama küçülüp sanki simgeye dönüşüyormuş gibi bir animasyon gelmesi gerekiyor, animasyon da biraz hap şeklinde olmalı bence, yani mevcut animasyon üst ve alttan uzun dikdörtgen şeklinde küçülüyor, onun yerine sağ ve soldan uzun dikdörtgen şeklinde küçükmeli, bu şekilde ayarlanırsa oldukça güzel olur.

Bir diğer istediğim animasyonlarda, mesela bir işlem yapacağız, bunun en güzel örneği Android 15 ile yeni gelen uygulama arşivleme özelliği, mesela arşivlenen uygulamayı geri yüklüyoruz, "restoring" yazıyor ve işlem bittiğinde tak diye uygulama geliyor, bence oraya özel animasyon yapılabilir, bu haliyle çok hantal oluyor, sistemde halihazırda benzer işlemleri yaparkende işlem bittiği zaman tak diye işlem gerçekleşiyor onun yerine basitte olsa ufak animasyonlar eklenmeli, özellikle fade animasyonları çok çirkin duruyor o konuda da gelişmeli One UI.

Animasyonlar bence daha iyileştirilecektir stabil sürüme kadar, animasyon özelleştirme var mı bu arada hocam?
Ayrıyeten özellikle uygulamalara giriş çıkış animasyonu çok eleştirliyor, bence de güzel değil ancak şöyle bir durum var.
Aslında uygulamadan çıkış animasyonu oldukça güzel ama sadece ana ekranda güzel, uygulamalar ekranında kötü bir animasyon var çünkü kaydırıp uygulamadan çıkınca ana ekrana geliyor ve uygulamanın simgesi orada olmadığı için uygulama küçülüp simge haline gelme animasyonu olmuyor, onun yerine çok kötü animasyon olan uygulama direk kayboluyor, eğer ayarlardan sadece ana ekran yaparsanız bu sorun çözülür kullanıcı tarafından.
Ancak bence Samsung'un sorunu şu şekilde çözmesi gerekiyor, kaydırıp uygulamadan çıkınca uygulamayı nereden açtıysan oraya gelmesi lazım, uygulama küçülüp sanki simgeye dönüşüyormuş gibi bir animasyon gelmesi gerekiyor, animasyon da biraz hap şeklinde olmalı bence, yani mevcut animasyon üst ve alttan uzun dikdörtgen şeklinde küçülüyor, onun yerine sağ ve soldan uzun dikdörtgen şeklinde küçükmeli, bu şekilde ayarlanırsa oldukça güzel olur.
Dediğiniz durumda uygulamadan çıkış yapıldığında hangi pencere en son açık ise oraya geri geliyor veya ekranın ortasında kaybolma durumu var. iOS da dahil neredeyse bütün UI'larda ortada kaybolma durumu var. One UI da bence sorun burada değil. Sorun stabilizasyon ve animasyonların akıcılığı. UI içerisinde bile animasyonların akıcılığı arasında fark var. Bazı animasyonlar iyi ama bazıları akıcılık olarak kötü. Uygulama açma kapama animasyonları da yapı olarak değişebilir ve bence değişmeli.

[

Bir diğer istediğim animasyonlarda, mesela bir işlem yapacağız, bunun en güzel örneği Android 15 ile yeni gelen uygulama arşivleme özelliği, mesela arşivlenen uygulamayı geri yüklüyoruz, "restoring" yazıyor ve işlem bittiğinde tak diye uygulama geliyor, bence oraya özel animasyon yapılabilir, bu haliyle çok hantal oluyor, sistemde halihazırda benzer işlemleri yaparkende işlem bittiği zaman tak diye işlem gerçekleşiyor onun yerine basitte olsa ufak animasyonlar eklenmeli, özellikle fade animasyonları çok çirkin duruyor o konuda da gelişmeli One UI.
Animasyon ozellestirme Good Lock'da yok su anlik. Good Lock uygulamalari icin ocak ayinda One UI 7 destegi gelecek sanirim ondan sonra durum degisebilir. Samsung'un animasyonlari sadece uygulama giris cikista degil genel
olarak kotu. Kontrol panelini acma, ses bari animasyonu, kilit ekranindan ana ekrana gecerkenki animasyonlar falan kotu. Bunlarin hepsi beta surecinde yeterli seviyeye gelmeyecek bence. Samsung'un bunu istedigini de sanmiyorum ama niye onu anlamiyorum. OnePlus ve Xiaomi animasyon konusunda cok daha iyi gorunuyor mesela.

[
Animasyon ozellestirme Good Lock'da yok su anlik. Good Lock uygulamalari icin ocak ayinda One UI 7 destegi gelecek sanirim ondan sonra durum degisebilir. Samsung'un animasyonlari sadece uygulama giris cikista degil genel.
olarak kotu. Kontrol panelini acma, ses bari animasyonu, kilit ekranindan ana ekrana gecerkenki animasyonlar falan kotu. Bunlarin hepsi beta surecinde yeterli seviyeye gelmeyecek bence. Samsung'un bunu istedigini de sanmiyorum ama niye onu anlamiyorum. OnePlus ve Xiaomi animasyon konusunda cok daha iyi gorunuyor mesela.

Goodlock uygulamalarının desteği yavaş yavaş geliyor, goodlock uygulamalarına bazen güncelleme geliyor telefonumda ve güncelleme notunda One UI 7 desteği aldığı yazıyor.

OnePlus markasının telefonlarını hiçbir telefonla karşılaştırmıyorum artık, adamların ses panelinden tut birçok şeyi direkt Apple'dan kopyalama olduğu için normal karşılıyorum.
Xiaomi konusunda bir fikrim yok ancak daha iyi olduğundan eminim.

Goodlock uygulamalarının desteği yavaş yavaş geliyor, goodlock uygulamalarına bazen güncelleme geliyor telefonumda ve güncelleme notunda One UI 7 desteği aldığı yazıyor.

OnePlus markasının telefonlarını hiçbir telefonla karşılaştırmıyorum artık, adamların ses panelinden tut birçok şeyi direkt Apple'dan kopyalama olduğu için normal karşılıyorum.
Xiaomi konusunda bir fikrim yok ancak daha iyi olduğundan eminim.
Çinli markaların neredeyse hepsi iOS kopyası ama animasyon konusunda öyle değiller. Arayüzün tasarımını saymazsak tepkisellikte ve animasyonda Samsung'dan daha iyiler. Kontrol panelini açarkenki animasyon vb. çok daha iyi Samsung'a göre

Ice Universe yeni kilidi acma ve kapatma seslerini paylasmis. Berbat. Onem gostermeleri baska yerler varken sacma sapan islerle ugrasiyorlar.

Son düzenleme:
Ice Universe yeni kilidi acma ve kapatma seslerini paylasmis. Berbat. Onem gostermeleri baska yerler varken saçma sapan islerle ugrasiyorlar.
Telefon aldığımdan beri bir kere bile kullanmadığım direk ayarlardan kapattığım özellikler. Kilit açma sesi bir tık iyi gibi ama şarj sesi bana göre bayağı kötü. Nasıl daha iyi animasyonlar olur, daha iyi şarj süresi, daha fazla uygulama uyumluluğu, AAA oyunları 8 Elite gibi güçlü bir işlemci ile nasıl oynatırız gibi şeylere kafa yormaları gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı