One UI 7 Beta yayınlandı

Betada bile olsa simdiye kadarki en iyi One UI surumu orasi oyle. Ama Xiaomi gibi markalarla kiyaslayacak olursak yetersiz hala. En kullanisli en dolu arayuz bence One UI ama geri kalan konularda geride.
Xiaomi kısmına katılmıyorum ama düzeltmeleri gereken özellikle stabilizasyon sorunları var. Dark Mode'u kapatınca, uçak moduna alınca, ses açma kapama, ekranın dikey formdan yatay forma geçişinde vb. veya telefonu yeniden başlatınca telefon takılıyor gibi oluyor ve telefon tam akıcılığında olmuyor. Bu sinir bozucu ve bence stabilizasyon konusuna daha çok önem göstermeliler. Bunun dışında özellikle ısınma ve batarya olayını her telefon için çözer iseler güzel olur.

Pil tuketimi ciddi artmis. Beta 2'den sonra disaridayken telefonumun kapandigi zamanlar oldu. Her turlu gunde 2 kere sarja takiyordum da su an cok daha kotu durumda. 14.00'da sarjdan cikardim. 17.30'a kadar telefonu kullanmadim. 17.30 sonrasinda %90 civari sarjla killanmaya basladim. Su an saat 20.37 ve sarjim 41. Ayni zamanda beta 2 ile alakali mi bilmiyorum ama mobil verideyken telefon cok isininca internet gidiyor. Yani sinyalde dusus gozukmuyor ama hicbir seye erisemiyorum telefon soguyana kadar. Ya da ciddi oranda yavasliyor. Ek olarak beta 1'den beri olan bir sorun var nedenini bilmiyorum ama arada telefon belli bir sure boyunca titresiyor. Kendi kendine titresim motorunu calistiriyor. Uygulamadan hizlica girip cikinca bazen animasyonlar buga giriyor uygulama soldan saga slayt gosterisi gibi aciliyor ve duvar kagidi kayboluyor. Bu arada bu bugu yasamak icin hizlica gir cik yapmak gerek uygulamaya. Her zaman da denk gelmiyor. Pil %5 asagisina dusunce sadece unlem cikiyordu simdi unlemin yanina sarj degerini eklemisler beta 2 ile yeni gordum. Bir ufak sorun daha var 2 kere yasadim beta 2'de pil simgesi koseye giriyor. Fotografi var onun paylasirim. Uzucu olan bunlari bildiremem. Illa ki benim yasadiklarimi yasayip bildiren vardir ama bildirsem iyi olurdu yine de. Members'e girdigimde bolgenizle uyumlu degil diyor. Beta 3 icin 28 aralik sonrasinda cikacak deniliyor. Bakalim neler degisecek. Uygulama giris cikis animasyonlari degisecek diyorlardi ama beta 3 ile degistirirler mi bilmiyorum.

Bu arada bu yaziyi yazarken sarj %39'a dustu.

Dosya Ekleri

• IMG-20241218-WA0011.jpg
    IMG-20241218-WA0011.jpg
    105 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Pil tuketimi ciddi artmis. Beta 2'den sonra disaridayken telefonumun kapandigi zamanlar oldu. Her turlu gunde 2 kere sarja takiyordum da su an cok daha kotu durumda. 14.00'da sarjdan cikardim. 17.30'a kadar telefonu kullanmadim. 17.30 sonrasinda %90 civari sarjla killanmaya başladım. Su an saat 20.37 ve sarjim 41. Ayni zamanda beta 2 ile alakali mi bilmiyorum ama mobil verideyken telefon cok isininca internet gidiyor. Yani sinyalde dusus gozukmuyor ama hiçbir seye erisemiyorum telefon soguyana kadar. Ya da ciddi oranda yavasliyor. Ek olarak beta 1'den beri olan bir sorun var nedenini bilmiyorum ama arada telefon belli bir sure boyunca titresiyor. Kendi kendine titresim motorunu calistiriyor. Uygulamadan hizlica girip cikinca bazen animasyonlar buga giriyor uygulama soldan saga slayt gosterisi gibi aciliyor ve duvar kâğıdi kayboluyor. Bu arada bu bugu yasamak icin hizlica gir cik yapmak gerek uygulamaya. Her zaman da denk gelmiyor. Pil %5 asagisina dusunce sadece unlem cikiyordu simdi unlemin yanina şarj degerini eklemisler beta 2 ile yeni gordum. Bir ufak sorun daha var 2 kere yasadim beta 2'de pil simgesi koseye giriyor. Fotografi var onun paylasirim. Uzucu olan bunlari bildiremem. İllaki benim yasadiklarimi yasayip bildiren vardir ama bildirsem iyi olurdu yine de. Members'e girdigimde bolgenizle uyumlu degil diyor. Beta 3 icin 28 aralik sonrasinda cikacak deniliyor. Bakalim neler degisecek. Uygulama giris cikis animasyonlari degisecek diyorlardi ama beta 3 ile degistirirler mi bilmiyorum.

Bu arada bu yaziyi yazarken şarj %39'a dustu.

Sanırım Beta olduğu için maalesef. Bu arada o titreşim sorunu yeni One UI alan saatlerdede var. Hayalet titreşim. Saatlerde düzeltmişlerdi. Tam sürüm çıkana kadar düzelir muhtemelen.

Sanırım Beta olduğu için maalesef. Bu arada o titreşim sorunu yeni One UI alan saatlerdede var. Hayalet titreşim. Saatlerde düzeltmişlerdi. Tam sürüm çıkana kadar düzelir muhtemelen.
Beta olduğu için sorunlara bir şey diyemem. İlla ki sorun olacak ki betanın amacı da bu sorunları kullanıcıların yardımıyla çözmek. Şu titreşim olayı da bende olmadı hiç saatimde. Watch7 modelinde oluyor diyorlardı ama hiç yaşamadım. Telefonda ise bazen kendi kendine başlıyor ortalama 5 dakika kadar 5-15 saniye bekleyerek ufak bir titreşim yaratıyor. Klavyede yazı yazarken ortaya çıkan titreşim seviyesinden biraz daha az.

Pil tuketimi ciddi artmis. Beta 2'den sonra disaridayken telefonumun kapandigi zamanlar oldu. Her turlu gunde 2 kere sarja takiyordum da su an cok daha kotu durumda. 14.00'da sarjdan cikardim. 17.30'a kadar telefonu kullanmadim. 17.30 sonrasinda %90 civari sarjla killanmaya basladim. Su an saat 20.37 ve sarjim 41. Ayni zamanda beta 2 ile alakali mi bilmiyorum ama mobil verideyken telefon cok isininca internet gidiyor. Yani sinyalde dusus gozukmuyor ama hicbir seye erisemiyorum telefon soguyana kadar. Ya da ciddi oranda yavasliyor. Ek olarak beta 1'den beri olan bir sorun var nedenini bilmiyorum ama arada telefon belli bir sure boyunca titresiyor. Kendi kendine titresim motorunu calistiriyor. Uygulamadan hizlica girip cikinca bazen animasyonlar buga giriyor uygulama soldan saga slayt gosterisi gibi aciliyor ve duvar kagidi kayboluyor. Bu arada bu bugu yasamak icin hizlica gir cik yapmak gerek uygulamaya. Her zaman da denk gelmiyor. Pil %5 asagisina dusunce sadece unlem cikiyordu simdi unlemin yanina sarj degerini eklemisler beta 2 ile yeni gordum. Bir ufak sorun daha var 2 kere yasadim beta 2'de pil simgesi koseye giriyor. Fotografi var onun paylasirim. Uzucu olan bunlari bildiremem. Illa ki benim yasadiklarimi yasayip bildiren vardir ama bildirsem iyi olurdu yine de. Members'e girdigimde bolgenizle uyumlu degil diyor. Beta 3 icin 28 aralik sonrasinda cikacak deniliyor. Bakalim neler degisecek. Uygulama giris cikis animasyonlari degisecek diyorlardi ama beta 3 ile degistirirler mi bilmiyorum.

Bu arada bu yaziyi yazarken sarj %39'a dustu.
Umarım düzeltirler.

Pil tuketimi ciddi artmis. Beta 2'den sonra disaridayken telefonumun kapandigi zamanlar oldu. Her turlu gunde 2 kere sarja takiyordum da su an cok daha kotu durumda. 14.00'da sarjdan cikardim. 17.30'a kadar telefonu kullanmadim. 17.30 sonrasinda %90 civari sarjla killanmaya başladım. Su an saat 20.37 ve sarjim 41. ayni zamanda beta 2 ile alakali mi bilmiyorum ama mobil verideyken telefon cok isininca internet gidiyor. Yani sinyalde dusus gozukmuyor ama hiçbir seye erisemiyorum telefon soguyana kadar. Ya da ciddi oranda yavasliyor. Ek olarak beta 1'den beri olan bir sorun var nedenini bilmiyorum ama arada telefon belli bir sure boyunca titresiyor. Kendi kendine titresim motorunu calistiriyor. Uygulamadan hizlica girip cikinca bazen animasyonlar buga giriyor uygulama soldan saga slayt gosterisi gibi aciliyor ve duvar kâğıdi kayboluyor. Bu arada bu bugu yasamak icin hizlica gir cik yapmak gerek uygulamaya. Her zaman da denk gelmiyor. Pil %5 asagisina dusunce sadece unlem cikiyordu simdi unlemin yanina şarj degerini eklemisler beta 2 ile yeni gordum. Bir ufak sorun daha var 2 kere yasadim beta 2'de pil simgesi koseye giriyor. Fotografi var onun paylasirim. Uzucu olan bunlari bildiremem. İllaki benim yasadiklarimi yasayip bildiren vardir ama bildirsem iyi olurdu yine de. Members'e girdigimde bolgenizle uyumlu degil diyor. Beta 3 icin 28 aralik sonrasinda cikacak deniliyor. Bakalim neler degisecek. Uygulama giris cikis animasyonlari degisecek diyorlardi ama beta 3 ile degistirirler mi bilmiyorum.

Bu arada bu yaziyi yazarken şarj %39'a dustu.

Sanırım Samsung'un 2-3 ülkeye bu güncellemeyi sunmasının nedenlerinden biri de bu, çok deneysel takılıyor gibi Samsung, o nedenden ötürü her ülkeye çıkartmıyorlar, iyi de yapıyorlar bence herkese sunsalar problemler yüzünden firmanın ismi karalanacak durduk yere, illa kurmak isteyen kurabiliyor bir şekilde en azından.

İyi de yapıyorlar bence herkese sunsalar problemler yüzünden firmanın ismi karalanacak durduk yere, illa kurmak isteyen kurabiliyor bir şekilde en azından.
Katılıyorum ve bunun tek sebebi bu değil. Her kıtadan farklı bölgeler seçiyorlar ve bunu kullanıcı sayısına göre belirliyorlar. Ben Türkiye'de betanın açılmamasını firma açısından mantıklı buluyorum. Umarım özellikle batarya, stabilizasyon ve ısınma sorununu çözerler.

S23 serisinin betayı atlayacağı ve direkt stabil sürümü alacağı söyleniyor.
Ben S23 serisi için betayı açmaları gerektiğini düşünüyorum. Eğer açılır ise ocak ayının ortasında açılması muhtemel gibi. Bir de son uygulamalar menüsü açılırken veya uygulamalara hızlı girip çıkarken hiç birden ekrana animasyonu kesip yeni ekran gelip ondan sonra animasyona devam ediyor mu? Universeice "Flash" bug demişti. Bu sorun çok fazla karşıma geliyor. Umarım One UI 7 ile düzeltirler.

Ben S23 serisi için betayı açmaları gerektiğini düşünüyorum. Eğer açılır ise ocak ayının ortasında açılması muhtemel gibi. Bir de son uygulamalar menüsü açılırken veya uygulamalara hızlı girip çıkarken hiç birden ekrana animasyonu kesip yeni ekran gelip ondan sonra animasyona devam ediyor mu? Universeice "Flash" bug demişti. Bu sorun çok fazla karşıma geliyor. Umarım One UI 7 ile düzeltirler.
Ediyor. Son uygulamalar kısmından bir uygulamayı açınca özellikle daha fazla yapıyor.

Ediyor. Son uygulamalar kısmından bir uygulamayı açınca özellikle daha fazla yapıyor.
İnanılmaz can sıkan ve markadan, işletim sisteminden falan çok soğutan bir durum. Umarım düzeltirler ama sanmıyorum.

Beta 3 icin 28 aralik sonrasinda cikacak deniliyor. Bakalim neler degisecek. Uygulama giris cikis animasyonlari degisecek diyorlardi ama beta 3 ile degistirirler mi bilmiyorum

Beta 2 pazartesi yayınlandı. Beta 3 bence 28 Aralık'ta değil de 30 Aralık'ta çıkabilir. Tabii ki hangi gün çıkacağı belli olmaz. 6 Ocakta da çıkması muhtemel. Noel arası olduğundan aceleye getirmiyorlar bence. Çok fazla bir yenilik getireceklerini ve animasyonları falan değiştireceklerini düşünmüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı