Animasyon disinda da eksiklikleri var. Yeteri kadar tepkisel degil hala. Ozellikle telefon isindiysa S3 Mini'ye donusuyor. Ek olarak yatay modda calisan uygulamadan cikinca simgeler falan buga giriyor ustune ciktiktan sonra ana ekrana donunce baska bir uygulamaya girmek istedigimde dokunmatik islemiyor 1-2 saniye. Bu eski One UI surumlerinden beri boyle ve zahmet edip duzeltmiyorlar. Ses bari degisecek diyorlardi One UI 7'nin yuvarlatilmis koselerine uygun olacakti hala degistirmediler. Telefon bazen kilitlendigi zaman AOD'a gecerken 1-2 saniye gec geciyor. Kilidi acma ve kapatma ses efektleri fena degil ama sarj etme sesi berbat. Kontrol panelini acma animasyonlari hala kotu. Ornegin ben kontrol panelini ya da bildirim panelini acinca durum simgeleriyle birlikte acilsin isterim ancak ayri bir sekilde gosteriyor kontrol paneli icin. Bildirim panelinde bildirim gelen uygulamayi acarken sagdan sola slayt gosterisi gibi aciyor bunu da degistirebilirlerdi. Bildirim panelini kapatirken soldaki kucuk saati gosteren durum simgesi sola dogru kapaniyor yukari dogru kapanmasi gerekirken beta 2'de duzeltmislerdi eski haline geri getirdiler. Oyun oynarken yatay modda bildirim panelini ilk acista 1-2 saniye gec aciyor ve birden animasyon olmadan aciyor. Karanlik moda gecildiginde uygulamalarin da ona uygun renklere burunecegi soyleniyordu bu da yapilmadi. Uygulama kilitleme gelecek diyorlardi gelmedi. Hic bekledigim gibi degil aciksi One UI 7. Kamera gecisleri slayt gosterisi gibi ve sanirim sadece S24 serisinde boyle bilerek mi yapiliyor bilmiyorum ama gecisleri de cok iyilestirmediler. Bu kadar gecikmeye ragmen boyle bir surum cikmasi iyi degil. Ozellikle Samsung gibi buyuk bir markanin bunu yapmasi iyi degil.En azından çıkana kadar animasyonlar oldukça iyileştirilir, çünkü beta 1 ile 3 arasında bile insanlar animasyon olarak iyileşme var diyor.
Stabil sürüm çıkana kadar 2 ay geçecek en az, o nedenden ötürü daha da iyileştirilecektir, çünkü beta 1 ile 3 arasında aşağı yukarı 1 ay geçmişti.
Ayrıyeten animasyon iyileştirmelerini toplulukta yapacaktır diye düşünüyorum, eminim IOS'a benzeyen animasyon modlaması yapan insanlar çıkacaktır goodlock ile.
Animasyon disinda da eksiklikleri var. Yeteri kadar tepkisel degil hala. Ozellikle telefon isindiysa S3 Mini'ye donusuyor. Ek olarak yatay modda calisan uygulamadan cikinca simgeler falan buga giriyor ustune ciktiktan sonra ana ekrana donunce baska bir uygulamaya girmek istedigimde dokunmatik islemiyor 1-2 saniye. Bu eski One UI surumlerinden beri boyle ve zahmet edip duzeltmiyorlar. Ses bari degisecek diyorlardi One UI 7'nin yuvarlatilmis koselerine uygun olacakti hala degistirmediler. Telefon bazen kilitlendigi zaman AOD'a gecerken 1-2 saniye gec geciyor. Kilidi acma ve kapatma ses efektleri fena degil ama şarj etme sesi berbat. Kontrol panelini acma animasyonlari hala kotu. Ornegin ben kontrol panelini ya da bildirim panelini acinca durum simgeleriyle birlikte acilsin isterim ancak ayri bir sekilde gosteriyor kontrol paneli icin. Bildirim panelinde bildirim gelen uygulamayi acarken sagdan sola slayt gosterisi gibi aciyor bunu da degistirebilirlerdi. Bildirim panelini kapatirken soldaki kucuk saati gosteren durum simgesi sola dogru kapaniyor yukari dogru kapanması gerekirken beta 2'de duzeltmislerdi eski haline geri getirdiler. Oyun oynarken yatay modda bildirim panelini ilk acista 1-2 saniye gec aciyor ve birden animasyon olmadan aciyor. Karanlik moda gecildiginde uygulamalarin da ona uygun renklere burunecegi soyleniyordu bu da yapilmadi. Uygulama kilitleme gelecek diyorlardi gelmedi. Hiç bekledigim gibi degil aciksi One UI 7. kamera gecisleri slayt gosterisi gibi ve sanirim sadece S24 serisinde boyle bilerek mi yapiliyor bilmiyorum ama gecisleri de cok iyilestirmediler. Bu kadar gecikmeye ragmen boyle bir surum cikmasi iyi degil. Ozellikle Samsung gibi buyuk bir markanin bunu yapmasi iyi degil.
Ha bir de uygulamadan ciktiktan sonra uygulama cekmecesine kaydiriyormus gibi yapinca ekran buga giriyor. Aslinda yanlislikla fark ettim buyuk bir sorun degil de hala duzeltilmedi. Ne dediğimi ekran kaydiyla daha net anlatabilirim.
Çoğu sorun One UI 6'dan beri var bende. Samsung'un One UI sürümleri için hep şöyle olacak böyle olacak deniliyordu. 7 için de aynısı dendi evet beta hala geliştirilebilir ama ben Samsung'a güvenmiyorum. Hadi bugları anlarım betadayız da eski sürümlerde olup hala düzeltilmeyen şeyler var. Ben stabil sürüme kadar olması gereken hale geleceğini sanmıyorum. Şu yatay modda kontrol panelini açınca ufak tekleme olayı sadece S24 için de olabilir. Ekran kaydı alıp atarım belki. 1 kere yapıyor ardından açık olan uygulamada bir daha aynı şeyi yapmıyor. Anlatması zor biraz.Hocam bu tarz sorunlar beta sürümü için normal, zaten Samsung'da sadece S24 serisine veriyor ve birkaç ülkeyle sınırlı bırakıyor, beta sürümünü diğer firmalar kadar stabil yayınlamadıkları buradan zaten belli.
Yatay mod uygulamasından ana ekrana döndüğümüz de olan donmayı sizle beraber öğrendim sağ olun, fark etmemiştim daha önce One UI 6.1 kullanıyorum bende de aynı sorun var.
Oyun esnasında bildirim panelinin geç açılma sorununa baktım bende öyle bir sorun yok One UI 7 ile alakalı sanırım.
Diğer sorunları da okudum hocam bu arada merak etmeyin, evet şikayetlerinizden bence haklısınız ancak One UI 7 Beta'ya çok fazla stabil sürümmüş gibi bakıyorsunuz bence.
Beta sürecinde olduğundan dolayı biraz daha beta sürecindeymiş gibi bakarsanız olaya belki daha iyi olabilir.
Tam sürümde bile gelmezse daha da haklı çıkacaksınızdır, ancak beta sürecinde bu tarz eksikler olabilir diye düşünüyorum, artı ve eksilerini aramızda konuşuyoruz ancak asıl tam sürüm çıktığında konuşmak lazım aslında artılarını ve eksilerini, çünkü bu tarz şikayetlerimizi firma değerlendirmiyor asıl şikayetlerimizi geri bildirim dönderirisek daha yararlı olabilir diye düşünüyorum.
Bu arada benim de birinci önceliği stabilite ve animasyonların iyileştirilmesi olsa da diğer beklendim arayüzün yuvarlatılmış kısımlarının telefona uygun olması, yani mesela ayarlara giriyoruz orada kategoriler var ve kenarları yuvarlatılmış, onlar telefonun kendi köşeleriyle uyumlu bir yuvarlıkta değil, her telefon için bunu ayarlamak belki zor olsa da bence kesinlikle gelmesi gereken bir estetik.
Ben stabil sürüm çıktığında da problemlerin olacağını, bazı bug ve lugların giderilmeyeceğini düşünüyorum.Diğer sorunları da okudum hocam bu arada merak etmeyin, evet şikayetlerinizden bence haklısınız ancak One UI 7 Beta'ya çok fazla stabil sürümmüş gibi bakıyorsunuz bence.
Beta sürecinde olduğundan dolayı biraz daha beta sürecindeymiş gibi bakarsanız olaya belki daha iyi olabilir.
Buna dair One UI ekibinin bir açıklaması oldu. Bu konulardaki istekleri geliştirici ekibe ilettikleri yönünde Samsung Forum'da bir yazı paylaştılar. Bir de telefon şu anda Beta 2'deki gibi ısınıyor mu ve de şarj süresi olarak bir iyileştirme var mıdır?Karanlik moda gecildiginde uygulamalarin da ona uygun renklere burunecegi soyleniyordu bu da yapilmadi. Uygulama kilitleme gelecek diyorlardi gelmedi.
Ben stabil sürüm çıktığında da problemlerin olacağını, bazı bug ve lugların giderilmeyeceğini düşünüyorum.
Buna dair One UI ekibinin bir açıklaması oldu. Bu konulardaki istekleri geliştirici ekibe ilettikleri yönünde Samsung Forum'da bir yazı paylaştılar. Bir de telefon şu anda beta 2'deki gibi ısınıyor mu ve de şarj süresi olarak bir iyileştirme var mıdır?
Bence lansmanda 7.1'de olan özellikler tanıtılacak. Yeni Bixby ve de diğer birkaç yeni AI özelliği tanıtılır gibi düşünüyorum. S25 serisinin 7.1 ile gelmesini ya da bir sorun çıkmaz ise en geç şubat ayı sonunda 7.1'i alacağını düşünüyorum. Diğer seriler 7.1 için daha da bekleyecek gibi duruyor.
Genel olarak inanılmaz bir güncelleme değil ama animasyonlarda genel olarak bir ilerleme var ve de sistemin genel arayüzünde iyileştirmeler var. Bu kadar geciktirdiklerine değmedi ama bence iyi bir Update gibi duruyor.
7.1'in ozelliklerini de duyurmazlar bence. Daha One UI 7 duzgun sekilde tanitilmamisken 7.1'den bahsedilmez diye dusunuyorum.Ben stabil sürüm çıktığında da problemlerin olacağını, bazı bug ve lugların giderilmeyeceğini düşünüyorum.
Buna dair One UI ekibinin bir açıklaması oldu. Bu konulardaki istekleri geliştirici ekibe ilettikleri yönünde Samsung Forum'da bir yazı paylaştılar. Bir de telefon şu anda Beta 2'deki gibi ısınıyor mu ve de şarj süresi olarak bir iyileştirme var mıdır?
Bence lansmanda 7.1'de olan özellikler tanıtılacak. Yeni Bixby ve de diğer birkaç yeni AI özelliği tanıtılır gibi düşünüyorum. S25 serisinin 7.1 ile gelmesini ya da bir sorun çıkmaz ise en geç Şubat ayı sonunda 7.1'i alacağını düşünüyorum. Diğer seriler 7.1 için daha da bekleyecek gibi duruyor.
Genel olarak inanılmaz bir güncelleme değil ama animasyonlarda genel olarak bir ilerleme var ve de sistemin genel arayüzünde iyileştirmeler var. Bu kadar geciktirdiklerine değmedi ama bence iyi bir Update gibi duruyor.
Hocam ayın 22 sinde güncelleme gelecek mi acaba s24 serisineOne UI 7 Beta programı resmi olarak bitti. Bundan sonraki yayınlanan Build'te stabil sürümü göreceğiz gibi.
Hocam ayın 22'sinde güncelleme gelecek mi acaba S24 serisine