Beyaz_G
Hectopat
Animasyon disinda da eksiklikleri var. Yeteri kadar tepkisel degil hala. Ozellikle telefon isindiysa S3 Mini'ye donusuyor. Ek olarak yatay modda calisan uygulamadan cikinca simgeler falan buga giriyor ustune ciktiktan sonra ana ekrana donunce baska bir uygulamaya girmek istedigimde dokunmatik islemiyor 1-2 saniye. Bu eski One UI surumlerinden beri boyle ve zahmet edip duzeltmiyorlar. Ses bari degisecek diyorlardi One UI 7'nin yuvarlatilmis koselerine uygun olacakti hala degistirmediler. Telefon bazen kilitlendigi zaman AOD'a gecerken 1-2 saniye gec geciyor. Kilidi acma ve kapatma ses efektleri fena degil ama sarj etme sesi berbat. Kontrol panelini acma animasyonlari hala kotu. Ornegin ben kontrol panelini ya da bildirim panelini acinca durum simgeleriyle birlikte acilsin isterim ancak ayri bir sekilde gosteriyor kontrol paneli icin. Bildirim panelinde bildirim gelen uygulamayi acarken sagdan sola slayt gosterisi gibi aciyor bunu da degistirebilirlerdi. Bildirim panelini kapatirken soldaki kucuk saati gosteren durum simgesi sola dogru kapaniyor yukari dogru kapanmasi gerekirken beta 2'de duzeltmislerdi eski haline geri getirdiler. Oyun oynarken yatay modda bildirim panelini ilk acista 1-2 saniye gec aciyor ve birden animasyon olmadan aciyor. Karanlik moda gecildiginde uygulamalarin da ona uygun renklere burunecegi soyleniyordu bu da yapilmadi. Uygulama kilitleme gelecek diyorlardi gelmedi. Hic bekledigim gibi degil aciksi One UI 7. Kamera gecisleri slayt gosterisi gibi ve sanirim sadece S24 serisinde boyle bilerek mi yapiliyor bilmiyorum ama gecisleri de cok iyilestirmediler. Bu kadar gecikmeye ragmen boyle bir surum cikmasi iyi degil. Ozellikle Samsung gibi buyuk bir markanin bunu yapmasi iyi degil.En azından çıkana kadar animasyonlar oldukça iyileştirilir, çünkü beta 1 ile 3 arasında bile insanlar animasyon olarak iyileşme var diyor.
Stabil sürüm çıkana kadar 2 ay geçecek en az, o nedenden ötürü daha da iyileştirilecektir, çünkü beta 1 ile 3 arasında aşağı yukarı 1 ay geçmişti.
Ayrıyeten animasyon iyileştirmelerini toplulukta yapacaktır diye düşünüyorum, eminim IOS'a benzeyen animasyon modlaması yapan insanlar çıkacaktır goodlock ile.
Ha bir de uygulamadan ciktiktan sonra uygulama cekmecesine kaydiriyormus gibi yapinca ekran buga giriyor. Aslinda yanlislikla fark ettim buyuk bir sorun degil de hala duzeltilmedi. Ne dediğimi ekran kaydiyla daha net anlatabilirim.
Son düzenleme: