Ses bari degismis. Ben Sound Assistant ile ses barini ozellestirdigim icin eski halinde kalmis. Niyeyse ses panelini ozellestirince One UI 7'nin yuvarlatilmis tasarimi yerine eski One UI 6 tasarimi duruyor. Sound Assistant One UI 7 icin guncelleme aldi diye biliyorum ustune.
Belki ilerki surumlerde guncellerler. Unutulacak bir sey degil zaten asil olaylarindan birisi de o bari ozellestirme.Güncelleme gelmiş ve Sound Assistant One UI 7 desteğine kavuşmuş fakat sizin de dediğiniz gibi Flex Volume UI bölümündeki Volume sliders hala One UI 6 tasarımına sahip. Bir gariplik daha. Umarım düzeltirler.
S24 serisi icin stabil surum icin daha cok var. Yakin zamanda beta 4 yayinlanacakmis. Yani One UI 7 stabil surumu daha cok bekleriz. Neyse bakalim beta 4 ile nasıl gelistirmeler olacak.
Amaçları ne anlamadım. Güncelleme gecikiyor ama açıklama yapmıyorlar. Aylardır kullanıcılar güncellemeyi bekliyor ama Samsung net bi şey söylemiyor. Niye bu kadar geciktiğini söylemeleri gerekliydi. Android 15 yüzünden diyenler var güzel bir yazılım hazırlamaya çalışıyor diyenler var ama Samsung bir şey söylemiyor. S25 serisi sanırım aralık ayı güvenlik güncellemesiyle geliyormuş. Ocağın sonunda tanıtılan telefonu aralık güvenlik güncellemesiyle çıkardılar. Bir sorun var da ne.Bu süreç olması gerekenden çok daha fazla uzadı. S24 ve diğer seriler için stabil sürümü Mart ayında yayınlayacaklar gibi. Güncelleme gelse bile TR'ye güncelleme 1 hafta geç geliyor.
Belki ileriki surumlerde guncellerler. Unutulacak bir şey degil zaten asil olaylarindan birisi de o bari ozellestirme.
Ben hala akicilikta takili kaldim.alta birakacagim videolarda arka plan uygulamalari kapali olmasina ragmen telefon teklemiyor. Beta ile stabil surum arasinda bu kadar fark olmasi garip geliyor. Sahsen ben stabil surumle S24 serisinin bu kadar tepkisel olacagini dusunmuyorum.
Bu arada ben good lock eklentilerinin hepsinin One UI 7 ile uyumlu hale getirildikten sonra diger serilere One UI 7 dagitiminin baslayacagini dusunuyorum. S24 icin subat ayi guvenlik guncellemesi sunucuya yuklenmis. One UI 6.1 uzerinde subat guncellemesi ama. Ne yapmaya calisiyorlar bilmiyorum ama duzgun bir sebepleri vardir diye dusunuyorum. Belki mart ayinda bile yayinlanabilir One UI 7. Mart ayi olmasa bile subat ortasindan once gelmeyecektir diye dusunuyorum. Umarım yanilirim.
S24 serisi icin stabil surum icin daha cok var. Yakin zamanda beta 4 yayinlanacakmis. Yani One UI 7 stabil surumu daha cok bekleriz. Neyse bakalim beta 4 ile nasıl gelistirmeler olacak.
Amaçları ne anlamadım. Güncelleme gecikiyor ama açıklama yapmıyorlar. Aylardır kullanıcılar güncellemeyi bekliyor ama Samsung net bir şey söylemiyor. Niye bu kadar geciktiğini söylemeleri gerekliydi. Android 15 yüzünden diyenler var güzel bir yazılım hazırlamaya çalışıyor diyenler var ama Samsung bir şey söylemiyor. S25 serisi sanırım aralık ayı güvenlik güncellemesiyle geliyormuş. Ocağın sonunda tanıtılan telefonu aralık güvenlik güncellemesiyle çıkardılar. Bir sorun var da ne.
Bu arada renk solukluğuyla ilgili bir şeyden bahsedilmiş beta 4 ile ilgili. Ben adaptif renk tonu ayarını açık kullanıyorum True Tone benzeri bir özellik Instagram'a girdiğimde renkler sarı oluyor düzeliyor sonra yeniden sarı olup yine düzeliyordu. Tek Instagram üzerinde dikkatimi çekti ama bahsedilen sorun bu galiba.
Amaçları ne anlamadım. Güncelleme gecikiyor ama açıklama yapmıyorlar. Aylardır kullanıcılar güncellemeyi bekliyor ama Samsung net bir şey söylemiyor. Niye bu kadar geciktiğini söylemeleri gerekliydi. Android 15 yüzünden diyenler var güzel bir yazılım hazırlamaya çalışıyor diyenler var ama Samsung bir şey söylemiyor. S25 serisi sanırım aralık ayı güvenlik güncellemesiyle geliyormuş. Ocağın sonunda tanıtılan telefonu aralık güvenlik güncellemesiyle çıkardılar. Bir sorun var da ne.
Hocam güncelleme zaten 2025 Q1'de yayınlanacak denmedi mi?
Yani henüz bir gecikme söz konusu değil ki, Mart'tan sonra da gelmezse gecikme olur da bence şu an bir gecikme yok.
Ayrıca S24 serisi S25 kadar tepkisel olmayabilir demişsiniz, bence olabilir, çünkü S25'te UFS 4.0 kullanıyor, S24'te UFS 4.0 kullanıyor, uygulama açılış hızları muhtemelen değişmeyecek.
Yeni arayüz ile yananlar bence Xiaomi alanlar oldu, One UI uzun zamandır sorunsuz gelişiyor, sonuçta ücretsiz güncelleme, illa bir öncekinden 2 kat daha iyi olacak diye bir şey yok yani.
Kutudan aralık ayı güncellemesi ile çıkması veya Google Play güncellemesinin 1 Ekim'de kalması normal. Ürünün seri üretime geçmesi ve kutulanma aşamasında şu anki güncel Build'in olmasını zaten beklemeyiz. Yeni güncellemeleri verme konusunda inanılmaz yavaşlar bence sorun burada. S25 serisi için şubat ayında kesin güncelleme yayınlayacaklardır. Geçen yıl da böyle yaptılar. Fakat bu güncellemeyi şubatın sonunda değil şubatın başında yayınlamaları gerekir.
S24 serisinin veya diğer serilerin S25 serisinden One UI 7 olarak iyi olacağını düşünmüyorum. S25 serisi daha akıcı ve tepkisel olacaktır.
Sorun şurada ki güncellemeyi geciktirseler de buglar yine yaşanacak. İnsanlar bunca süre bekledikten sonra yine bug ile karşılaştığında Samsung'un güncelleme politikasını daha sert eleştirecekler.
Yananlar derken anlamadım. İnsanların One UI iOS benziyor diye eleştirilerinin aynısını Çinli firmalara karşı yapmadığını düşünüyorum. Çinli üreticiler ilgi alanımda değil fakat birkaç videodan gördüğüm kadarıyla direk IOS'u arayüzünü copy-paste yapmışlar.
Sanırım Q1 dendi ama bunu yine Samsung demedi. 2025'in ilk çeyreği dese de gecikmiş oluyor. Normalde 2024 yılının sonlarında çıkması gerekirdi ama çıkmadı bunu açıklamaları gerekliydi bence.Hocam güncelleme zaten 2025 Q1'de yayınlanacak denmedi mi?
Yani henüz bir gecikme söz konusu değil ki, Mart'tan sonra da gelmezse gecikme olur da bence şu an bir gecikme yok.
Ayrıca S24 serisi S25 kadar tepkisel olmayabilir demişsiniz, bence olabilir, çünkü S25'te UFS 4.0 kullanıyor, S24'te UFS 4.0 kullanıyor, uygulama açılış hızları muhtemelen değişmeyecek.
İkisinin işlemcisi de çok güçlü zaten oradan da bir fark olacağını sanmıyorum, One UI arayüz olsa da en nihayetinde bir Android Launcher'i, yani o gözle bakmak lazım, uygulama ve güncellenecek, güncelleme pek çok sorunu çözüyor, özellikle fark ettiğim One UI 6'da bir uygulamaya girdiğimiz de bazen yaşanan bir sorun var, status bar sonradan gidiyor ve tam ekran olurken uygulama da tekleme oluyor, One UI 7'de bu sorun bariz şekilde çözülmüş, hiç yaşanmıyor, yani bu sorun bence S21'den S24'e kadar çözülecek gibi duruyor, arayüz hatası sonuçta.
Beta ile stabil sürümü arasında fark olması demek, şimdiye kadar One UI 7'yi S25 serisi için geliştirmişler ve stabil sürümü yayınlanabilmiş, bence diğer seriler için hala geliştirilen bir sürüm, o nedenden ötürü hala stabil ile beta arasında fark var ve sürümün çıkması ertelendi, yani sonuçta bedava güncelleme işte, geldiği zaman bu sefer 7.1 için belki diyeceğiz neden hala gelmedi güncelleme diye, o geldikten sonra belki One UI 8 için diyeceğiz, sonuçta telefonu alırken bence kimse yeni sürümle telefonun müthiş olacak o yüzden satın almalısın vaadiyle geldiğini sanmıyorum.
Yeni arayüz ile yananlar bence Xiaomi alanlar oldu, One UI uzun zamandır sorunsuz gelişiyor, sonuçta ücretsiz güncelleme, illa bir öncekinden 2 kat daha iyi olacak diye bir şey yok yani.
Bu arada Note 8 ve S8 serisine One UI 7 yükleyen birini buldum, eğer S9 ve Note 9 serisine çıkarsa deneyeceğiz arkadaşın telefonunda, sonuçları paylaşırım.
Galaxy AI One UI 7 ile mukemmel calisiyor. Asagiya ana ekranimdaki simgeleri sildirdigim bir fotograf bırakacağım. Ayni zamanda ayni fotografin on-device islenmis halini bırakacağım. On-device isleme cok da mantikli degilmis aslinda fotograda bakinca.
3. fotograf buluta baglanmadan cihazda islenmis fotograf.
Ileride islemcilerin yapay zeka bolumlerinin gelismesiyle bazi seyler on-device olabilir ama su anda boyle iyi gibi gorunuyor.Benim anlamadığım 4090'nın olsa bile en verimli ve en iyi sonuçlar veren açık kaynak kodlu yapay zekayı çalıştırmak hala mantıksız. 32 milyar parametreli DeepSeek'i 4090 ile kullanmak isteyince bile bir cevap için ortalama 1dk bekletiyor ve yanlış yapıp tıkanabiliyor. Hal böyle iken özellikle bazı kitlelerin on-device yapay zeka çok iyi kavramı üzerinde durması cep telefonları için inanılmaz mantıksız. Bu kadar veriyi bir cep telefonunda işlemek için gereken GPU gücü ve VRAM miktarının inanılmaz olması gerekiyor. Şu an Apple fanları bile Apple yapay zekada bocaladığını, farklı dil desteklerini geçtim İngilizce de bile kötü çalıştığını, lokalde değil de bulutta çalışsın ama yapay zeka bir şeyler yapsın dedikleri yorumlar var. Özellikle mobil cihazlar için Samsung'un yapay zekasının ve Android telefonlara entegre Gemini durumunun çok iyi olduğunu düşünüyorum.