One UI 7 Beta yayınlandı

Beta moderatörü onaylamıştı beta 4'ü. Artık çıkacağı kesin gibi. S25 serisinin yazılım dışında öne çıkan bir olayı olmadığı için böyle yapılıyor bence. Amaçları söylendiği gibi S25'i ön plana çıkarmak.

S25 serisi için ilk güncellemeyi Kore'de yayınlamaya başlamışlar. Serverdaki diğer S serilerinin de stabil versiyonu olan AYB3 Build'ini dağıtmaya başlamışlar. Umarım Beta 4 bir hata ve zaman kaybı olarak görüp yayınlamazlar ve bu ay sonunda stabil sürüm güncellemesini dağıtırlar.

A30umla bakıştık. One UI 6.1de kullanıyorum portlarlarsa denemek lazım.
1739453353061.png

Geliştiriciler iş başında.

Diğer serilere gelmemesi anlamsız olur. Birçok uygulamadaki verilerin senkronize edilerek tek yerden sunulması iyi düşünülmüş. Bence olması gereken fakat çok fazla da büyütülmeyecek bir özellik olmuş.
NPU gücü yetersizmiş galiba. Mantıksız olur bu sebepten gelmezse. Yani günlük bir özet çıkartmak ne kadar zor olabilir ki?

İyiymiş. 😀

Samsung One UI 7 ile marka imajının içinden geçti diye düşünüyorum. S25 ile arayüzde bazı buglar ortaya çıktı. Yani çok basit buglar ama düzeltilmemiş. Muhtemelen amaçları S25 serisini satmaksa bu yüzden geciktiriyorlarsa bile tek sebebi bu olamaz. Beta 6'ya kadar gidilecekse ciddi sorunlar vardır ki var. Pile dikkat ettim ve pil ömrü 6.1'e göre daha geride. Cihaz biraz daha fazla ısınıyor. Belli başlı tasarım hataları var.

Sorun şu ki Samsung gibi dev bir marka bunları kısa sürede çözebilecek kapasiteye sahip ama yapamıyorlar. Beta 4 haftalardır planlanmıyordu sunucuda gözükmüyordu birden beta 4 ortaya çıktı. Reddit'te kullanıcılar Samsung bir cihaz almaktan vaz geçiyor ya da S25 serisini almayıp S24 alıyorlar. Birisi S25'i alıp ödemeyi iptal etmiş ve S24 sipariş etmiş. Açıkçası Samsung neye güvenerek bu hamleleri yapıyor anlamıyorum. Evet diğer Android markalarından kat kat fazla satıyor ama Apple'ın telefonlarından da kat kat geride satışta. Ha ne yaparsa yapsın iPhone satışlarını yakalayamaz ama şu anki satışlarını arttırmayı da düşünmüyorlar galiba. Bildikleri vardır desem kullanıcılar Samsung'a sinirli demek ki hata yapıyorlar. Android 16 çıkmaya yakın Android 15 güncellemesini dağıtmaya başlayacaklar.

Apple bu kadar gecikme yaşattığı zaman muhtemelen özür diler ve sebebini söylerdi. Sebebini söylemese bile gecikme yaşanacağını en baştan belirtirdi. Bu çekik abiler ortaya birden beta 4'ü çıkartıyorlar.

Umarım beklediğimize değecek bir güncelleme olur. Ben zaten One UI 7 kullanıyorum ama S25 serisindeki gibi tepkisel bir arayüz yok ortada. Ne için beklediğimizi de bilmiyorum. Yapay zeka özellikleri zaten gelecek tasarımsal değişikler betadan itibaren geldi. Eğer One UI 7 yeteri kadar tepkisel olmazsa S24'e göre çok daha kötü olacak bir cihaz olsa da SE 4 modeline bile geçebilirim. En azından güncellemeler aynı anda yayınlanıyor ve beta testlerine katılmak için ülke de seçmiyorlar. Gecikme de yaşatmıyorlar. Benim için telefondaki en önemli şey yazılım ve Samsung bu yıl batırdı yazılımda.

Apple'ı eleştiriyoruz ama adamların yazılımı da rakipsiz desek doğru olur. S25 eğer S24 ile aynı akıcılığı vermezse bu Samsung'un suçu olur. Apple ise 16 Pro'da sunduğu akıcılığı 13 Pro'da sunabiliyor. Uygulama açılış hızları donanıma göre değişir ama arayüz akıcılığında eski cihaz yeni cihaz fark etmiyor Apple'da. Şu an S22 ile S24'ü kıyaslasan S22'yi zorladığında arayüzün S24'e göre çok daha fazla tekleyeceğinden eminim.

Hadi S22'yi geçtim Android iOS'a göre daha hantal ve Android dünyasında 8 Gen 2'ye kadar işlemcilerde ciddi geliştirmeler olmuyordu. Şu an 8 Elite 2 yıl önce çıkan 8 Gen 2'ye neredeyse 2 kat fark atıyor ama 8 Gen 2 ve üstü işlemciler S25'in verdiği akıcılığı çok rahat verirler ama ben eminim aynı akıcılığı Samsung sunmayacak. Umarım dediklerimde yanılırım. Yanıldığımı öğrenmek için ise 2 ay lazım eğer beta 6'ya kadar testin devam edeceği haberleri doğruysa. Belki beta 4 ve 5 ile de tepkisel bir arayüz ortaya çıkartabilirler belli olmaz. Dediğim gibi yanılmayı isterim ama yanılacağımı da sanmıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250214_102145_X.jpg
    Screenshot_20250214_102145_X.jpg
    83,2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Umarım beklediğimize değecek bir güncelleme olur. Ben zaten One UI 7 kullanıyorum ama S25 serisindeki gibi tepkisel bir arayüz yok ortada. Ne için beklediğimizi de bilmiyorum. Yapay zeka özellikleri zaten gelecek tasarımsal değişikler betadan itibaren geldi. Eğer One UI 7 yeteri kadar tepkisel olmazsa S24'e göre çok daha kötü olacak bir cihaz olsa da SE 4 modeline bile geçebilirim. En azından güncellemeler aynı anda yayınlanıyor ve beta testlerine katılmak için ülke de seçmiyorlar. Gecikme de yaşatmıyorlar. Benim için telefondaki en önemli şey yazılım ve Samsung bu yıl batırdı yazılımda.

Apple'ı eleştiriyoruz ama adamların yazılımı da rakipsiz desek doğru olur. S25 eğer S24 ile aynı akıcılığı vermezse bu Samsung'un suçu olur. Apple ise 16 Pro'da sunduğu akıcılığı 13 Pro'da sunabiliyor. Uygulama açılış hızları donanıma göre değişir ama arayüz akıcılığında eski cihaz yeni cihaz fark etmiyor Apple'da. Şu an S22 ile S24'ü kıyaslasan S22'yi zorladığında arayüzün S24'e göre çok daha fazla tekleyeceğinden eminim.

Hadi S22'yi geçtim Android IOS'a göre daha hantal ve Android dünyasında 8 Gen 2'ye kadar işlemcilerde ciddi geliştirmeler olmuyordu. Şu an 8 Elite 2 yıl önce çıkan 8 Gen 2'ye neredeyse 2 kat fark atıyor ama 8 Gen 2 ve üstü işlemciler S25'in verdiği akıcılığı çok rahat verirler ama ben eminim aynı akıcılığı Samsung sunmayacak. Umarım dediklerimde yanılırım. Yanıldığımı öğrenmek için ise 2 ay lazım eğer beta 6'ya kadar testin devam edeceği haberleri doğruysa. Belki beta 4 ve 5 ile de tepkisel bir arayüz ortaya çıkartabilirler belli olmaz. Dediğim gibi yanılmayı isterim ama yanılacağımı da sanmıyorum.

Betayı inanılmaz geciktirdiler ve ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Beta 6'ya kadar Beta olacağı onaylanmış. Ben S25 serisini satmak için One UI 7'yi geciktirdiklerini sanmıyorum. Stabil bir sürüm oluşturamadıklarını ve birçok alanda daha fazla geliştirmeye ihtiyaç duydukları için bu güncellemeyi geciktirdiklerini düşünüyorum. Şu an S25 serisinin ilk güncellemedeki aldığı stabil Build'i diğer seriler için de dağıtabilirler diye düşünüyorum. Bug bulunan ve stabil olmayan bir sürüm olur fakat en azından insanların inanılmaz eleştirileri bir nebze durulur. Bu güncelleme kesinlikle bu ay gelmesi lazımdı ama nisan ayı konuşuluyor.

13 Pro'da 16 Pro'nun akıcılığını sunabiliyor kavramı benim için anlam ifade etmiyor. 13 Pro 16 serisini geçtim 15 serisi ile tanıtılan hangi major özellikleri aldı ki? Telefona güncelleme veriyorsunuz ama donanımın elverdiği hiçbir yeni major özelliği vermiyorsunuz. Bu güncelleme arayüzün tıraşlanması ve iki üç küçük özellik dışında size ne kazandırıyor ki? Eski seriler için iOS 18 bug ve stabilitede sorunlar yaşatan bir sürüm. Arkadaşım iPhone 13'ünde güncellemeden sonra anlamsız fazla bug ile karşılaştığını söylüyor. Apple Intelligence özellikleri hala İngilizce'de bile stabil çalışmıyor. Apple'ın yapay zeka konusunda inanılmaz bocaladığına dair kendi fanlarının büyük eleştirileri var ve herkes hype yaratacak yeni bir yapay zeka güncellemesi bekliyor. iOS güncelleme politikasında çok iyi bir özellik var o da tüm dünya ile aynı anda güncellemeyi verilmeleri. Bunu diğer tüm markalarda görmek isterim.

8 gen 2 altındaki işlemcili telefonlara stabil bir güncelleme vereceklerini sanmıyorum. S22'nin şu anki Android sürümlerinde kullandığı verimsiz ve birçok problem yaratan işlemci ile stabil bir sürüm alacağını düşünmüyorum ama 8 Gen 2 ve üstüne stabil bir versiyon üretebilirlerse verebilirler. Vereceklerini de sanmıyorum.

Betayı inanılmaz geciktirdiler ve ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Beta 6'ya kadar Beta olacağı onaylanmış. Ben S25 serisini satmak için One UI 7'yi geciktirdiklerini sanmıyorum. Stabil bir sürüm oluşturamadıklarını ve birçok alanda daha fazla geliştirmeye ihtiyaç duydukları için bu güncellemeyi geciktirdiklerini düşünüyorum. Şu an S25 serisinin ilk güncellemedeki aldığı stabil Build'i diğer seriler için de dağıtabilirler diye düşünüyorum. Bug bulunan ve stabil olmayan bir sürüm olur fakat en azından insanların inanılmaz eleştirileri bir nebze durulmuş olurdu. Bu güncelleme kesinlikle bu ay gelmesi lazımdı ama nisan ayı konuşuluyor.

13 Pro'da 16 Pro'nun akıcılığını sunabiliyor kavramı benim için anlam ifade etmiyor. 13 Pro 16 serisini geçtim 15 serisi ile tanıtılan hangi major özellikleri aldı ki? Telefona güncelleme veriyorsunuz ama donanımın elverdiği hiçbir yeni major özelliği vermiyorsunuz. Bu güncelleme arayüzün tıraşlanması ve iki üç küçük özellik dışında size ne kazandırıyor ki? Eski seriler için iOS 18 bug ve stabilitede sorunlar yaşatan bir sürüm. Arkadaşım iPhone 13'ünde güncellemeden sonra anlamsız fazla bug ile karşılaştığını söylüyor. Apple Intelligence özellikleri hala İngilizce'de bile stabil çalışmıyor. Apple'ın yapay zeka konusunda inanılmaz bocaladığına dair kendi fanlarının büyük eleştirileri var ve herkes hype yaratacak yeni bir yapay zeka güncellemesi bekliyor. iOS güncelleme politikasında çok iyi bir özellik var o da tüm dünya ile aynı anda güncellemeyi verilmeleri. Bunu diğer tüm markalarda görmek isterim.

8 gen 2 altındaki işlemcili telefonlara stabil bir güncelleme vereceklerini sanmıyorum. S22'nin şu anki Android sürümlerinde kullandığı verimsiz ve birçok problem yaratan işlemci ile stabil bir sürüm alacağını düşünmüyorum ama 8 Gen 2 ve üstüne stabil bir versiyon üretebilirlerse verebilirler. Vereceklerini de sanmıyorum.
Acikcasi S25 alanlar para vererek betaya katildilar gibi duruyor. S25 uzerinde calisan One UI 7'de pek iyi calismiyor Reddit uzerinde okugum yorumlara gore.

Bir telefon akici calismadiktan sonra yazilimda yenilik yapmanin cok da onemi yok gozumde. S22 zamaninin amiral gemisiydi ve yurt disinda rakibi olan iPhone ile ayni paralara satiliyordu. iPhone 13 Pro alan birisi iOS 18 ile 16 Pro ile ayni akiciligi alabilecek ama One UI 7 ile S22 S25 serisindeki akiciligi veremeyecek. Bu verimsiz bir islemciden dolayi degil Andorid zaten hantal ustune bir de One UI binince Gen 1 bunu kaldiramaz diye dusunuyorum. Gen 1 seviyesindeki bionic islemciler ise gayet akici calisiyor iOS 18 ile.

Yapay zekaya bir sey diyemem Apple batirdi. Muhtemelen 2 yila kadar toparlar ama su an batirdilar. Bazilari Apple'in piyasayi analiz ettigini falan soyluyor da cok bos seyler soyluyorlar. 😀 Apple'i savunmak icin degisik hallere girebilen insanlar var yapacak bir sey yok.

Mesela siz de tepkisel bir arayuzun Gen 2 ve ustune verilmeyecegini soyluyorsunuz. Iste asil sorun bu. Gen 2, Exynos 2400 ve Gen 3 cok guclu islemciler. 8 Elite cok guclu olabilir ama sadece arayuzde gezinirken verilen akicilik icin 8 Elite gerekmedigine eminim. Art arda uygulama acmakla Exynos 2400 tekliyor ve bu sacmalik. Bir uygulamada cok hizli bir sekilde islem yaparsan yine telefon tekliyebiliyor Exynos 2400 gibi guclu bir islemciye ragmen. iPhone 11'de bile olmayacak seyler S24'de oluyor. Evet S25 serisindeki One UI 7 gorunuse gore cok akici ama bunu onceki cihazlara saglamamak berbat bir sey olur. A55 kullansam neyse akicilik beklentim cok olmaz da bir amiral gemisi kullaniyorum ve arayuzde sacma sapan teklemeler gormek istemiyorum.

One UI 7 icin gelistirme baslamadan once 3 yillik planlama yapilmis. 3 yillik planlamayla ortaya cikan sey bu ise komik olmus.

Neyse beklemeye degecek bir sey cikartacaklarini sanmasam da bekleyip gorecegiz. Umarim beta 4 ile pil simgesini duzeltirler. Berbat su anki hali.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı