Diğer serilere gelmemesi anlamsız olur. Birçok uygulamadaki verilerin senkronize edilerek tek yerden sunulması iyi düşünülmüş. Bence olması gereken fakat çok fazla da büyütülmeyecek bir özellik olmuş.
NPU gücü yetersizmiş galiba. Mantıksız olur bu sebepten gelmezse. Yani günlük bir özet çıkartmak ne kadar zor olabilir ki?
İyiymiş.
Samsung One UI 7 ile marka imajının içinden geçti diye düşünüyorum. S25 ile arayüzde bazı buglar ortaya çıktı. Yani çok basit buglar ama düzeltilmemiş. Muhtemelen amaçları S25 serisini satmaksa bu yüzden geciktiriyorlarsa bile tek sebebi bu olamaz. Beta 6'ya kadar gidilecekse ciddi sorunlar vardır ki var. Pile dikkat ettim ve pil ömrü 6.1'e göre daha geride. Cihaz biraz daha fazla ısınıyor. Belli başlı tasarım hataları var.
Sorun şu ki Samsung gibi dev bir marka bunları kısa sürede çözebilecek kapasiteye sahip ama yapamıyorlar. Beta 4 haftalardır planlanmıyordu sunucuda gözükmüyordu birden beta 4 ortaya çıktı. Reddit'te kullanıcılar Samsung bir cihaz almaktan vaz geçiyor ya da S25 serisini almayıp S24 alıyorlar. Birisi S25'i alıp ödemeyi iptal etmiş ve S24 sipariş etmiş. Açıkçası Samsung neye güvenerek bu hamleleri yapıyor anlamıyorum. Evet diğer Android markalarından kat kat fazla satıyor ama Apple'ın telefonlarından da kat kat geride satışta. Ha ne yaparsa yapsın iPhone satışlarını yakalayamaz ama şu anki satışlarını arttırmayı da düşünmüyorlar galiba. Bildikleri vardır desem kullanıcılar Samsung'a sinirli demek ki hata yapıyorlar. Android 16 çıkmaya yakın Android 15 güncellemesini dağıtmaya başlayacaklar.
Apple bu kadar gecikme yaşattığı zaman muhtemelen özür diler ve sebebini söylerdi. Sebebini söylemese bile gecikme yaşanacağını en baştan belirtirdi. Bu çekik abiler ortaya birden beta 4'ü çıkartıyorlar.
Umarım beklediğimize değecek bir güncelleme olur. Ben zaten One UI 7 kullanıyorum ama S25 serisindeki gibi tepkisel bir arayüz yok ortada. Ne için beklediğimizi de bilmiyorum. Yapay zeka özellikleri zaten gelecek tasarımsal değişikler betadan itibaren geldi. Eğer One UI 7 yeteri kadar tepkisel olmazsa S24'e göre çok daha kötü olacak bir cihaz olsa da SE 4 modeline bile geçebilirim. En azından güncellemeler aynı anda yayınlanıyor ve beta testlerine katılmak için ülke de seçmiyorlar. Gecikme de yaşatmıyorlar. Benim için telefondaki en önemli şey yazılım ve Samsung bu yıl batırdı yazılımda.
Apple'ı eleştiriyoruz ama adamların yazılımı da rakipsiz desek doğru olur. S25 eğer S24 ile aynı akıcılığı vermezse bu Samsung'un suçu olur. Apple ise 16 Pro'da sunduğu akıcılığı 13 Pro'da sunabiliyor. Uygulama açılış hızları donanıma göre değişir ama arayüz akıcılığında eski cihaz yeni cihaz fark etmiyor Apple'da. Şu an S22 ile S24'ü kıyaslasan S22'yi zorladığında arayüzün S24'e göre çok daha fazla tekleyeceğinden eminim.
Hadi S22'yi geçtim Android iOS'a göre daha hantal ve Android dünyasında 8 Gen 2'ye kadar işlemcilerde ciddi geliştirmeler olmuyordu. Şu an 8 Elite 2 yıl önce çıkan 8 Gen 2'ye neredeyse 2 kat fark atıyor ama 8 Gen 2 ve üstü işlemciler S25'in verdiği akıcılığı çok rahat verirler ama ben eminim aynı akıcılığı Samsung sunmayacak. Umarım dediklerimde yanılırım. Yanıldığımı öğrenmek için ise 2 ay lazım eğer beta 6'ya kadar testin devam edeceği haberleri doğruysa. Belki beta 4 ve 5 ile de tepkisel bir arayüz ortaya çıkartabilirler belli olmaz. Dediğim gibi yanılmayı isterim ama yanılacağımı da sanmıyorum.