One UI 7 sonrası S21 FE pil performansı nasıl?

Mesajı yeni gördüm pardon bu işlemin herhangi bir zararı veya format atmak falan lazım mı? Ve rehber videosu falan var mı hocam?
Sorun değil hocam, işlemin herhangi bir zararı yok ve format atmak gerekmiyor. Zaten format ile farklı şeyler çünkü birisi cihazı tamamen sıfırlarken, diğeri sadece önbelleğini temizliyor. Rehberi var mı bilmiyorum ama ben Samsung marka telefonlar için aşağıya yazayim;

1. Telefonu tamamen kapat.
2. Telefonu bilgisayar veya kulaklık kutusuna orijinal kablosuyla bağla.
3. Ses açma ve ekran açma/kapama düğmesine aynı anda basılı tut, ekrana herhangi bir şey çıkana kadar bırakma.
4. Ekrana Recovery paneli açılacak, burada ses açma/kapama tuşlarıyla yukarı/aşağı hareket edebilir ve ekran tuşuyla da seçim yapabiliriz.
5. Bu panelde Wipe Partition Cache seçeneğini seçiyoruz ve biraz bekliyoruz. Kısa süre sonra minik bir konsolda sistem, işlemin tamamlandığını bize bildiriyor ve seçenekler arasından Reboot System Now seçeneğini seçiyoruz.
6. Böylece cihaz yeniden başlıyor ve işlemimiz tamamlanmış oluyor.

Uyarı: Yazdıklarımdan farklı seçenekleri kesinlikle seçmeyin, aksi takdirde cihazda istemediğimiz işlemler yapmış olursunuz.

Sorun değil hocam, işlemin herhangi bir zararı yok ve format atmak gerekmiyor. Zaten format ile farklı şeyler çünkü birisi cihazı tamamen sıfırlarken, diğeri sadece önbelleğini temizliyor. Rehberi var mı bilmiyorum ama ben Samsung marka telefonlar için aşağıya yazayim;

1. Telefonu tamamen kapat.
2. Telefonu bilgisayar veya kulaklık kutusuna orijinal kablosuyla bağla.
3. Ses açma ve ekran açma/kapama düğmesine aynı anda basılı tut, ekrana herhangi bir şey çıkana kadar bırakma.
4. Ekrana Recovery paneli açılacak, burada ses açma/kapama tuşlarıyla yukarı/aşağı hareket edebilir ve ekran tuşuyla da seçim yapabiliriz.
5. Bu panelde Wipe Partition Cache seçeneğini seçiyoruz ve biraz bekliyoruz. Kısa süre sonra minik bir konsolda sistem, işlemin tamamlandığını bize bildiriyor ve seçenekler arasından Reboot System Now seçeneğini seçiyoruz.
6. Böylece cihaz yeniden başlıyor ve işlemimiz tamamlanmış oluyor.

Uyarı: Yazdıklarımdan farklı seçenekleri kesinlikle seçmeyin, aksi takdirde cihazda istemediğimiz işlemler yapmış olursunuz.
Bu seçenek pil sağlığını mı artırıyor yani?

Bu seçenek pil sağlığını mı artırıyor yani?
Hayır, pil performansını artırıyor, takılma / donma / yavaşlık gibi olumsuz durumları azaltıyor. Yani illa pil performansını artıracak diye bir zorunluluk yok ancak çoğu birkaç büyük güncelleme alan cihazlarda gerçekten etkisi büyük oluyor.

Mesajı yeni gördüm pardon bu işlemin herhangi bir zararı veya format atmak falan lazım mı? Ve rehber videosu falan var mı hocam?
Hard reset dediğine göre %99 format lazımdır.

Dostlar tekrardan selam, geçtiğimiz günlerde ufak bir yama geldi ve güncelleme yaptım. Aşağıda bu güncellemeden sonra aldığım ekran süresini görebilirsiniz, telefonu aldım alalı şarjı çok kısa giderken şimdi bu ekran sürelerini alabilmek gerçekten muazzam.
Screenshot_20250612_044219_Device care.png

Değerler güzel gibi duruyor güle güle kullanın hocam. Önceden ne kadar alıyordunuz? Ve %80-%0 arası değerler değil mi bu?
Hocam sizin yorumu inanın şimdi fark ettim, bunun için üzgünüm. Arada kaynamış ve şu an cevaplamadığımı gördüm. Öncelikle teşekkürler, evet dediğiniz değerler arası çünkü bende pil koruması aktif ve maksimum durumda.

Bende 3 senedir S21 FE kullanıyorum. Benim gözlemlediğim kadarıyla hep mobil veri ile kullanırsam ve bunun üstüne az çeken bir bölgede isem şarjı çok daha çabuk bitiyor. O yüzden ekran süresine bakmayı bıraktım artık. Ben şarjın az gitmesine alıştım zaten yanımda powerbank ile geziyorum. Eğer sizde uzun süredir bu cihazı kullanıyorsanız cihazın arka kapağını kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ben hep kılıf ile kullandığım için yeni farkettim benim cihazın arka kapağında açılma başlamış. Elimle zorlasam cihazın arka kapağı komple açılacak.

Bende 3 senedir S21 FE kullanıyorum. Benim gözlemlediğim kadarıyla hep mobil veri ile kullanırsam ve bunun üstüne az çeken bir bölgede isem şarjı çok daha çabuk bitiyor. O yüzden ekran süresine bakmayı bıraktım artık. Ben şarjın az gitmesine alıştım zaten yanımda powerbank ile geziyorum. Eğer sizde uzun süredir bu cihazı kullanıyorsanız cihazın arka kapağını kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ben hep kılıf ile kullandığım için yeni farkettim benim cihazın arka kapağında açılma başlamış. Elimle zorlasam cihazın arka kapağı komple açılacak.
Hocam o durum normal değil ama sıvı bantları ömrünü doldurmuş olabilir belki. O sıvı bandını yeniletseniz bi o kadar daha kullanırsınız bence.

Hocam o durum normal değil ama sıvı bantları ömrünü doldurmuş olabilir belki. O sıvı bandını yeniletseniz bi o kadar daha kullanırsınız bence.
Evet dediğiniz gibi sıvı bantlar ömrünü doldurmuş olabilir. Benim tahminim sürekli ısındığı için zaman içerisinde sıvı bantlar ömrünü doldurdu. Sürekli mobil veri ve navigasyon kullanıyorum. Birde bunlar açıkken powerbank ile şarj ediyorum. Boş vakitlerimde Genshin İmpact oynuyorum. Cihaz haliyle oldukça ısınıyor. Şarjı dışında telefondan memnunum zaten.

Hocam o durum normal değil ama sıvı bantları ömrünü doldurmuş olabilir belki. O sıvı bandını yeniletseniz bir o kadar daha kullanırsınız bence.

S24 telefonum Ui7 ile berbat bir pil sonucu veriyor, sosyal medya full bakarsam 7 saat, oyun 4-5. fakat sorun telefon 39-40 derece ve telefonun ekranı kapalıyken çok şarj yiyor, bu düzeltilebilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı