OnePlus 6'ya Custom ROM atılır mı?

Emrah Kaya o7

Centipat
Katılım
10 Mart 2023
Mesajlar
138
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Telefonum OnePlus 6 ve performansını çok beğeniyorum ama Android sürümü 11 olduğu için Android sürümünü değiştirmek istiyorum. Fakat oyun performansım nasıl etkilenir veya şu anki sürümde ekli Game space uygulamasını tekrar nasıl eklerim diye düşünüyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Veya bunları karşılayabilecek bir ROM öneriniz var mı?
 
Şanslısınız ki telefonunuz için güzel Custom ROM'lar bulunuyormuş.

Benim önerim CrDroid, LineageOS olur. İkisi de güzel ROM'lardır. CrDroid, LineageOS'i taban alarak üstüne kendi özelliklerini koyuyor ve stabil çalıştığı söylenebilir. LineageOS ise oldukça sade ve stabil olan bir ROM'dur. Kendi uygulamalarını kendileri yazarlar ve kullanıcılara sunarlar. ROM'lar yayınlanırken sıkı bir denetim vardır ki ROM'da bir sıkıntı olmadan kullanıcılara ulaşabilsin.

İki ROM'da da Google servisleri bulunmamaktadır ancak dilerseniz GApps kurabilirsiniz. Bu noktada önerim NikGapps Basic paketi olacaktır.


Burada da TWRP bulunuyor.




Fakat oyun performansım nasıl etkilenir veya şu anki sürümde ekli Game space uygulamasını tekrar nasıl eklerim diye düşünüyorum.

Muhtemelen oyun kısmında performans düşüşü yaşamazsınız ancak denemeden de bilemezsiniz. Game Space neden bu kadar önemli sizin için? AOSP tabanlı ROM'ların kendi içinde Game Space bulunuyor belki hoşunuza gider.
 
Şanslısınız ki telefonunuz için güzel Custom ROM'lar bulunuyormuş.

Benim önerim crDroid, LineageOS olur. İkisi de güzel ROM'lardır. crDroid, LineageOS'i taban alarak üstüne kendi özelliklerini koyuyor ve stabil çalıştığı söylenebilir. LineageOS ise oldukça sade ve stabil olan bir ROM'dur. Kendi uygulamalarını kendileri yazarlar ve kullanıcılara sunarlar. ROM'lar yayınlanırken sıkı bir denetim vardır ki ROM'da bir sıkıntı olmadan kullanıcılara ulaşabilsin.

İki ROM'da da Google servisleri bulunmamaktadır ancak dilerseniz GApps kurabilirsiniz. Bu noktada önerim NikGApps Basic paketi olacaktır.


Burada da TWRP bulunuyor.




Muhtemelen oyun kısmında performans düşüşü yaşamazsınız ancak denemeden de bilemezsiniz. Game space neden bu kadar önemli sizin için? AOSP tabanlı ROM'ların kendi içinde Game space bulunuyor belki hoşunuza gider.

Sertifikalı ROM'lar mı? Game Space'i istememin sebebi oyun oynarken yandan WhatsApp Instagram'da kullanabilmek. Dedigim bir Game space var mı?
 
Sertifikalı ROM'lar mı?

Orijinal ROM'lardır evet. Bizzat ROM'un resmi geliştiricileri tarafından ortaya koyulan ROM'lar.

Game Space'i istememin sebebi oyun oynarken yandan WhatsApp Instagram'da kullanabilmek.

Anladım. Sizin istediğiniz gibi bir Game Space yok maalesef. Ancak bu isteğinizi gerçekleştirebilen uygulamalar vardır illaki, onları bulup kullanabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı