Online eğitimi hiç anlamıyorum

Alper Uysal ab

Femtopat
Yer
Kocaeli,Gebze
Daha fazla  
Meslek
Öğrenciyiz aga
Merhaba arkadaşlar, 7. sınıfa yeni geçtim 6. sınıfa kadar derslerimde hep başarılıydım yani millet benden kopya almak için başımın etini yerdi ama bu Online eğitim sürecinden konulardan hiçbir şey anlamadım. Öğretmenler arkadaşlarım bile şaşırdı, bilirsiniz 7. sınıflar açılmıştı bir ara o okullar açıldığı dönemdede eskisi gibi konuları anlamıştım ama Online eğitime dönünce gerçekten hiçbir şey anlamıyorum. Sizce Online eğitimden mi kaynaklı yoksa başka sebep mi?

Anlayan mı var ki? Hocam daha önce ben takmazdım ama program hazırlayın. İşe yarıyor. Her hafta hazırlamak çok sinir bozucu ama program hazırlayın. Ödevleri hemen bitirip konu çalışın. Bakın örnek bir günlük plan vereyim size saatleri kendiniz ayarlayın:

Sabah kalkınca: 1 saat kitap oku.
Kahvaltıdan sonra: Canlı derse gir.
Canlı derste: Aga trolleme derse odaklan, derse odaklanmayıp başka bir şeyle ilgilenirsen sen üzülürsün.
Canlı dersten sonra: Ödevlerini çabucak bitir.
Sonra: Konuları tekrar et. Burası çok önemli. Eğer konuyu anlamazsan baştan bitersin. 1 saat falan konu tekrarı yap. Sorudan bile önemli bu.
Konu tekrarından sonra: Gün bitimine kadar saatte bir kez ara verecek şekilde 100 (değiştirebilirsiniz) soru çöz.

Gibi bir planlama yap. Yoksa cidden batırıyorsun bu işi. Yapacak bir şey yok, elimizden geleni yapmalıyız.

Merhaba arkadaşlar, 7. sınıfa yeni geçtim 6. sınıfa kadar derslerimde hep başarılıydım yani millet benden kopya almak için başımın etini yerdi ama bu Online eğitim sürecinden konulardan hiçbir şey anlamadım. Öğretmenler arkadaşlarım bile şaşırdı, bilirsiniz 7. sınıflar açılmıştı bir ara o okullar açıldığı dönemdede eskisi gibi konuları anlamıştım ama Online eğitime dönünce gerçekten hiçbir şey anlamıyorum. Sizce Online eğitimden mi kaynaklı yoksa başka sebep mi?
Ben de bu sene 7'ye geçtim(övünmüyorum 6. sınıfta en düşük notum 95'ti denemelerde okulda ilk 3 yapamasam da ilk 5'e girerdim şimdi sınıfta ilk 15'i mumla arıyorum). Ben de mahvettim. Büyük ihtimalle benim gibi konsantre olamadınız.
Online kaynaklı. Zamanının yüzde doksanını eğlenmek için kullandığın bir araca eğitim taşınınca insan odaklanamıyor. Aynı zamanda hocanın kafası karpuz gibi tüm ekranı kaplıyor. O orada oturup anlatıyor. Anlamak zor.
Yani bu da kesinlikle mantıklı ve benim sorunum da bundan kaynaklı.
Şimdi bide 2 tane 3 gün arayla deneme var yüzyüze. Ben gg.

Normal. Herkes online eğitimi dürüst düzgün anlayamıyor. Okul açılana kadar böyle.
Youtube üzerinde anlatımlara bakabilirsin.
Sınıf 24 kişi, katılan 10 kişi. 10 kişinin de yarısı dinlemiyor. Ne olacak halimiz?
Bizde sınıf 34 kişi derse katılan 31.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı