Opel Corsa 1.2 T nasıl?

TheDarknesSsS

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller, 4 kişilik bir aile için bir 2023 Opel Corsa 1.2 T almayı düşünüyoruz. Bu aracın kronik sorunları nedir? Şehir içi yakıtı nasıl.

Kronik sorunu PureTech sahibi olması.

Yani her motor bu sorunu yaşayacak diye bir şey yok tabii ama yine de tercih sizin.

Biraz araştırdım hocam bu motorla ilgili çok şikayet var, alıp 15-20 bin kmden sonra satacağımız için çok sorun etmiyorum.

Bu araçlarda kayış yağ içinde çalışıyor o yüzden 50 bin km de bir kayış değişimi gerekiyor ve yağ pompası tıkanabiliyor. En büyük sorunları bunlar ancak kaliteli yağ ve bakım ile çok sorun çıkartmaz. 20 bin km binip satacaksanız eğer bu sorunları erkenden yaşamazsınız. 50-60 bin km bandına gelindiğinde bu sorunlar ortaya çıkıyor.

Bu araçlarda kayış yağ içinde çalışıyor o yüzden 50 bin km de bir kayış değişimi gerekiyor ve yağ pompası tıkanabiliyor. En büyük sorunları bunlar ancak kaliteli yağ ve bakım ile çok sorun çıkartmaz. 20 bin km binip satacaksanız eğer bu sorunları erkenden yaşamazsınız. 50-60 bin km bandına gelindiğinde bu sorunlar ortaya çıkıyor.

Hocam daha önce kullandınız mı acaba? Sürüş hissiyatı nasıl, konforu vb. şehir içi süreceğiz genellikle.

Hocam daha önce kullandınız mı acaba? Sürüş hissiyatı nasıl, konforu vb. şehir içi süreceğiz genellikle.
Kendim kullanmadım ancak araç zaten şehir içi kullanım için tasarlanmış bir araç. Şehir içinde üzmeyecektir ancak 4 kişi için yeterli büyüklükte değil. Şehir içinde rahat manevra yapmaya uygun ve turbolu motoru kalkışlar için gayet yeterli atiklikte, bu araba gitmiyor dedirtmez ancak uçuyor da dedirtmez. Yakıtı ise az yakıyor denilebilecek veriler sunuyor. Yani arabayı alınca yakıt ekonomisi ve sürüş konforu konusunda pişman olmazsınız diye düşünüyorum ancak 4 kişilik bir aile için küçük gelebilir. Ek olarak alırsanız yağ konusunda dikkat edin purtech motorlarda bu yağ pompası tıkanmasından dolayı yağsız çalışmaktan yatak saran çok araç var.

Kendim kullanmadım ancak araç zaten şehir içi kullanım için tasarlanmış bir araç. Şehir içinde üzmeyecektir ancak 4 kişi için yeterli büyüklükte değil. Şehir içinde rahat manevra yapmaya uygun ve Turbo'lu motoru kalkışlar için gayet yeterli atiklikte, bu araba gitmiyor dedirtmez ancak uçuyor da dedirtmez. Yakıtı ise az yakıyor denilebilecek veriler sunuyor. Yani arabayı alınca yakıt ekonomisi ve sürüş konforu konusunda pişman olmazsınız diye düşünüyorum ancak 4 kişilik bir aile için küçük gelebilir. Ek olarak alırsanız yağ konusunda dikkat edin purtech motorlarda bu yağ pompası tıkanmasından dolayı yağsız çalışmaktan yatak saran çok araç var.

Teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgiler için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı