OpenWRT destekli modem-router önerisi

2020 demek herhangi bir sorunla karşılaştın mı peki? radio interface te sorunlara yol açabilir diyor. Zaten her şekilde 14 gün iade etme hakkım var kutuyu açayım açmayayım farketmez. Yarın elime bi ulaşsın cihaz bakayım hangi çipe sahip ona göre gönderip göndermeme kararı alacağım gibi fakat o sırada daha güzel bir öneri gelirse gönderip direk onu alabilirim.
Hayır şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım hocam.

İkinci elden RE200 RE305 gibi menzil genişleticilere bakabilirsiniz. Özellikle ikinci el diye belirtiyorum çünkü en son çıkan modelleri desteklemiyor. Destekleyen eski sürüm cihazlardan 2. el bakabilirsiniz. Dehşet muazzam bir cihaz. RE200 kullanıyorum stock yazılım ile.

İkinci elden RE200 RE305 gibi menzil genişleticilere bakabilirsiniz. Özellikle ikinci el diye belirtiyorum çünkü en son çıkan modelleri desteklemiyor. Destekleyen eski sürüm cihazlardan 2. el bakabilirsiniz. Dehşet muazzam bir cihaz. RE200 kullanıyorum stock yazılım ile.
Bende zaten Tplink RE bir model var destekli fakat amacım ana modemi aradan çıkartıp yeni bir ana modem yapmak ondan dolayı RE işimi görmüyor.
Bilgilendirme yazısı: Bu gün Mi router 4 elime geldi OpenWRT kurdum bazı testler gerçekleştirdim az önce falan fakat tatmin olamadım. Araya router'ı eklemek +3 ms gibi kendiliğinden bir gecikmeye sebep oluyor. Router'ı direk wan girişi ile ana modem yapsam bu seferde internet çok dalgalı oluyor. Kısacası ucuz etin yahnisi yenmiyor gibi. Upload tarafı için baya güzel bir çözüm oldu upload sırasında ping gram oynamıyor tek artısı bu ama download için ne ayar yaparsam yapayım yok yemiyor çok dalgalı. Yarın biraz daha uğraşıp güzel bir sonuca ulaşamazsam stock yazılıma dönderip iade edecek gibiyim. @Takeshi Kovacs @JRScarface
Tekrar güncelleme: İade etmekten vazgeçtim baya bir araştırma sonrası güzel ayarlamalar çektim router'a. Test sonuçları:
1651308588524.png

1651308601600.png

1651308618403.png

@JRScarface

Son düzenleme:
Bende zaten Tplink RE bir model var destekli fakat amacım ana modemi aradan çıkartıp yeni bir ana modem yapmak ondan dolayı RE işimi görmüyor.
Bilgilendirme yazısı: Bu gün Mi router 4 elime geldi OpenWRT kurdum bazı testler gerçekleştirdim az önce falan fakat tatmin olamadım. Araya router'ı eklemek +3 ms gibi kendiliğinden bir gecikmeye sebep oluyor. Router'ı direk wan girişi ile ana modem yapsam bu seferde internet çok dalgalı oluyor. Kısacası ucuz etin yahnisi yenmiyor gibi. Upload tarafı için baya güzel bir çözüm oldu upload sırasında ping gram oynamıyor tek artısı bu ama download için ne ayar yaparsam yapayım yok yemiyor çok dalgalı. Yarın biraz daha uğraşıp güzel bir sonuca ulaşamazsam stock yazılıma dönderip iade edecek gibiyim. @Takeshi Kovacs @JRScarface
Tekrar güncelleme: İade etmekten vazgeçtim baya bir araştırma sonrası güzel ayarlamalar çektim router'a. Test sonuçları:
Eki Görüntüle 1373951

Eki Görüntüle 1373952

Eki Görüntüle 1373953

@JRScarface
Hangi internetti hocam bu? Güzel değerler almışsınız sevindim.

Bende zaten TP-Link RE bir model var destekli fakat amacım ana modemi aradan çıkartıp yeni bir ana modem yapmak ondan dolayı RE işimi görmüyor.
Bilgilendirme yazısı: Bugün Mi router 4 elime geldi OpenWRT kurdum bazı testler gerçekleştirdim az önce falan fakat tatmin olamadım. Araya Router'ı eklemek +3 ms gibi kendiliğinden bir gecikmeye sebep oluyor. Router'ı direk WAN girişi ile ana modem yapsam bu sefer de internet çok dalgalı oluyor. Kısacası ucuz etin yahnisi yenmiyor gibi. Upload tarafı için bayağı güzel bir çözüm oldu upload sırasında ping gram oynamıyor tek artısı bu ama download için ne ayar yaparsam yapayım yok yemiyor çok dalgalı. Yarın biraz daha uğraşıp güzel bir sonuca ulaşamazsam stock yazılıma dönderip iade edecek gibiyim. @Takeshi Kovacs @JRScarface
Tekrar güncelleme: İade etmekten vazgeçtim bayağı bir araştırma sonrası güzel ayarlamalar çektim Router'a. Test sonuçları:
Eki Görüntüle 1373951

Eki Görüntüle 1373952

Eki Görüntüle 1373953

@JRScarface

Benim şaşırtalacak seviyede düzelttiler :D şu an bir problemim yok anlayamadım gitti.

Routerı direkt WAN girişi ile ana modem yapsam bu seferde internet çok dalgalı oluyor.
Türk Telekom'un verdiği fiber modemi bridge modunda kullanın.
Türk Telekom, fiber modemi göremeyince hattınızı güvenli moda düşürüyor ve en düşük önceliğe sahip oluyorsunuz.
Fiber modem aktif olarak gözükmezse, internete bağlanabilmenize rağmen Türk Telekom arayüzünde çevrimdışı gözüküyorsunuz.
Sebebi bu.

Son düzenleme:
Hangi internetti hocam bu? Güzel değerler almışsınız sevindim.
GıbırNetteyim.
Benim şaşırtalacak seviyede düzelttiler :D şu an bir problemim yok anlayamadım gitti.
Arada sırada bende de düzgün gibi görünüyordu sonra geri bozuluyordu oluyor öyle.
Türk Telekom'un verdiği fiber modemi bridge modunda kullanın.
Türk Telekom, fiber modemi göremeyince hattınızı güvenli moda düşürüyor ve en düşük önceliğe sahip oluyorsunuz.
Fiber modem aktif olarak gözükmezse, internete bağlanabilmenize rağmen Türk Telekom arayüzünde çevrimdışı gözüküyorsunuz.
Sebebi bu.
Evet bunu senin başka bir konuda da görmüştüm bende ana modemi tekrar devreye soktum tek fark bu sefer wlan kapalı direk lan üzerinden wan ile router'a bağlı gayet stabil oldu.
@JRScarface
SQM'i kapattığım zaman sözde bu değerleri alıyormuşum:
1651356503310.png

Tamamen yalan Türk telekom sorunun altından kalkamayınca aklınca kendine çözüm olarak siteye optimizasyon yapmış. Sadece wawefrom'da bufferbloat yok çok komikler. Tabiki kendim test ettiğimde durumu gördüm
İlk önce referans olması açısından boşta 1.1.1.1 ping testim:
1651357335001.png

Test:
1651356578063.png

1651356623648.png

Upload başladığı anda pingin sıçraması. Aynı şekilde SQM kapalı DSLreports testi:
1651356733294.png

Buda SQM açık aynı speedtest testi:
1651356870302.png

SQM açık wawefrom:
1651357074677.png

DSLReports SQM:
1651357154801.png

Son düzenleme:
Güzel değerler hocam. Ben de Aralık ayında SOL sözleşmesi bitince tekrar TT FTTH altyapısına dönmeyi düşünüyorum. Bir de sizden rica etsem, bilgisayardan ping atarken Wifi'dan interneti zorlar mısınız? Ping artıyor mu merak ediyorum. Ben de bayağı kurcaladıktan sonra +0 -0 almayı başarmıştım ama wifiden malesef olmadı. Özellikle 2.4 Ghz bağlantısı çok rahatsız ediyor.

Güzel değerler hocam. Ben de Aralık ayında SOL sözleşmesi bitince tekrar TT FTTH altyapısına dönmeyi düşünüyorum. Bir de sizden rica etsem, bilgisayardan ping atarken Wifi'dan interneti zorlar mısınız? Ping artıyor mu merak ediyorum. Ben de bayağı kurcaladıktan sonra +0 -0 almayı başarmıştım ama wifiden malesef olmadı. Özellikle 2.4 Ghz bağlantısı çok rahatsız ediyor.
Tamamdır yarın yapar konuya eklerim. Şuan tam yatmak üzereydim yeni gördüm mesajı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı