OpenWrt için güncel modem ve router önerisi

BlackeagLee

Kilopat
Katılım
4 Haziran 2016
Mesajlar
684
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar uygun fiyatlı kolay OpenWrt kurulumu olan bir router ya da guzel bir modem ariyorum bufferbloat için yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Router ile, modem arasında fark var. Router'de rj11 portu yoktur, dolayısıyla VDSL/ADSL hizmeti çalışmaz, fiber altyapı için uygundur. Modemde ise rj11 portu bulunur. VDSL/adsl için uygundur. Sizin altyapiniz hangisi?
 
Ben de baya bir zamandır arayıştayım ama tam olarak bir cihaz bulamadım henüz. Yukarıda belirtildiği gibi VDSL modem olarak bulmanız zor olabilir modeminize ek olarak alacağınız bir routera OpenWRT kurmak daha mantıklı olabilir.

OpenWrt Firmware Selector sayfasından marka bazlı seçeceğiniz OpenWRT firmware versiyonunu destekleyen modelleri görebilirsiniz.

Mesela bir tanesi şu:

TP-Link Archer AX23 v1

 
Son düzenleme:
Ben modem tarafında, OpenWrt destekli pek cihaz bilmiyorum açıkçası, router olsaydı birkaç cihaz onerebilirdim.

Tamam router öner o zaman modem ya da router dedim zaten.

Ben de bayağı bir zamandır arayıştayım ama tam olarak bir cihaz bulamadım henüz. Yukarıda belirtildiği gibi VDSL modem olarak bulmanız zor olabilir modeminize ek olarak alacağınız bir routera OpenWrt kurmak daha mantıklı olabilir.

OpenWrt Firmware Selector sayfasından marka bazlı seçeceğiniz OpenWrt Firmware versiyonunu destekleyen modelleri görebilirsiniz.

Mesela bir tanesi şu:

TP-Link Archer AX23 V1.


Arkadaşlar sadece modem demiyorum zaten modem ya da router arıyorum diyorum.
 
Tamam router öner o zaman modem ya da router dedim zaten.



Arkadaşlar sadece modem demiyorum zaten modem ya da router arıyorum diyorum.
Dostum, anlamiyosun. VDSL altyapida, router ÇALIŞMAZ. sana router oneremeyiz. Çünkü, router'da rj11 port girişi yoktur. Seninde, altyapın VDSL olduğu için, rj11 portu olmayacak olan bir router ÇALIŞMAYACAKTIR. Senin, Modem alman LAZIM. Çünkü, rj11 portuna SAHİPTİR. bak, yukarıdaki arkadaşta belirtmiş, modem tarafında, pek openwrt destekli bir cihaz YOK.
 
Dostum, anlamiyosun. VDSL altyapida, router çalışmaz. Sana router oneremeyiz. Çünkü, Router'da RJ11 port girişi yoktur. Seninde, altyapın VDSL olduğu için, RJ11 portu olmayacak olan bir router çalışmayacaktır. Senin, modem alman lazım. Çünkü, RJ11 portuna sahiptir. Bak, yukarıdaki arkadaşta belirtmiş, modem tarafında, pek OpenWrt destekli bir cihaz yok.

Dostum modemim var benim zaten. Ben ayrıyeten bir router önerisi istiyorum OpenWrt destekli bir router alıp modemimden routera kablo çekip öyle kullanacağım.
 
Tamam router öner o zaman modem ya da router dedim zaten.

Arkadaşlar sadece modem demiyorum zaten modem ya da router arıyorum diyorum.

Size bir router önerdim. Modeli beğenmediyseniz kendiniz verdiğim sayfadan düşündüğünüz routerların hangi OpenWRT versiyonunu desteklediğine bakarak karar verebilirsiniz.

Ya da yine Openwrt sayfasındaki donanım kısmında birçok farklı marka ve model routerı ve detaylı açıklamalarını okuyarak birini almaya karar verebilirsiniz.
 
Size bir router önerdim. Modeli beğenmediyseniz kendiniz verdiğim sayfadan düşündüğünüz routerların hangi OpenWrt versiyonunu desteklediğine bakarak karar verebilirsiniz.

Ya da yine OpenWrt sayfasındaki donanım kısmında birçok farklı marka ve model routerı ve detaylı açıklamalarını okuyarak birini almaya karar verebilirsiniz.

Onu biliyorum ama benim dilediğim kolay kurulumu olsun ve herkesin kullanıp memnun kaldığı bir router almak.
 

Geri
Yukarı